Pozdrav!
Ja sam nova ovdje, a odlučila sam se javiti u nadi da će mi možda netko od vas moći pomoći. Još ni ne znam kako sve ovo funkcionira - nikad do sad nisam bila na nekom forumu...
Imam 35 g. Idem na ivf u Petrovu od 2019., točnije ivf/icsi jer mi je suprug morao učiniti tese zbog opstrukcijske azoospermije (test je pokazao da su spermiji dovoljno zdravi za icsi postupak). Pokušavamo dobiti dijete od 2016., kasno su nas zvali u postupak jer je moj suprug dugo čekao termin za tese. Amh mi je od početka nizak - 1.6., sve ostalo u granicama normale. Bila sam već na 3 postupka, od kojih su dva bili transferi, od kojih jedan spontani i jedna neostvarena trudnoća, betaHCG manji od 1,2.
U 1. postupku sam imala 4 folikula, dvije jajne stanice, obje propale za 24 h. U funkciji mi je bio samo lijevi jajnik, desni 0 folikula.
U 2. postupku, 7 folikula, 6 jajnih stanica, od kojih je 5 propalo, jedna mi je vraćena na 3. dan, oba jajnika u funkciji, završilo spontanim abortusom za 2 tjedna.
U 3. postupku, 3 folikula, 2 jajne stanice, obje vraćene na 4. dan (morule), opet desni jajnik bez funkcije. Ovaj put nikakvih simptoma trudnoće nije bilo.
Inače sam, zbog niskog amh, morala napraviti kariogram kromosoma po čemu mi je ustanovljen mozaični oblik aneuploidije X kromosoma u niskim vrijednostima i rečeno mi je da to može utjecati na ovarijsku rezervu.
Ima li netko iskustva s ovakvim slučajem?
Voljela bih znati da li imam ikakve šanse da zatrudnim.