Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno Ivf/icsi

Pozdrav!
    Nova sam ovdje i ne znam koristiti ovaj sustav. Već sam napisala jednu podužu poruku, ali izgleda da mi se izbrisala.
    Javila sam se ovdje u nadi da mi možda netko od vas može pomoći.
    Imam 35 godina uskoro mpo idem od 2019. Točnije kod nas se radi ivf/icsi postupak jer mi je suprug morao učiniti tese zbog opstrukcijske azoospermije (dobiveni su spermiji blažeg poremećaja spermatogeneze - rečeno nam je da je to dobro i da nema razloga da ne uspije icsi postupak).
    Meni je amh od početka nizak - 1,6 - zbog čega sam morala napraviti kariogram kromosoma gdje je ustanovljen mozaični oblik aneuploidije x kromosoma u niskim vrijednostima, ali mi je rečeno da to utječe na ovarijsku rezervu. Ostali nalazi u granicama normale.
    Inače amo počeli raditi na bebi još 2016., međutim, kasno smo dobili termin zbog tese (tu operaciju vrši samo 1 liječnik na Rebru).
    Bila sam na 3 postupka, od kojih su 2 bili transferi.

1. postupak:

- 4 folikula
    - 2 jajne stanice (obje propale u roku 24 h)
    - desni jajnik nije bio u funkciji

2. postupak:

- 7 folikula
    - 6 jajnih stanica (od kojih 5 propalo)
    - oba jajnika u funkciji
    - vraćen 1 zametak na 3. dan (spontani abortus na kraju drugog tjedna od transfera)
    - bilo simptoma trudnoće

3. postupak:

- 3 folikula
    - 2 jajne stanice
    - opet desni jajnik nije u funkciji
    - vraćena 2 zametka na 4. dan
    - nije bilo nikakvih simptoma trudnoće
    - menstruacija došla na 31. dan

U oba postupka beta HCG je na 14. dan bio manji od 1,2.
    Inače mi ciklusi traju 24 dana, ali od kad sam imala 3 velike ciste prije 3 godine, ciklusi su mi se poremetili i svaki mjesec traju drugačije (od 17 do 28 dana) i ma dosta anovulatornih ciklusa (pratim sa test trakicama za ovulaciju).
    Zadnji postupak je bio sad u 8. mj.
    Je li itko imao iskustva s ovakvim problemom? Da li ima ikakve mogućnosti da bar jednom zatrudnim?

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj Jiya prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav!
    Nova sam ovdje i ne znam koristiti ovaj sustav. Već sam napisala jednu podužu poruku, ali izgleda da mi se izbrisala.
    Imam 35 godina uskoro mpo idem od 2019. Točnije kod nas se radi ivf/icsi postupak jer mi je suprug morao učiniti tese zbog opstrukcijske azoospermije (dobiveni su spermiji blažeg poremećaja spermatogeneze - rečeno nam je da je to dobro i da nema razloga da ne uspije icsi postupak).
    Meni je amh od početka nizak - 1,6 - zbog čega sam morala napraviti kariogram kromosoma gdje je ustanovljen mozaični oblik aneuploidije x kromosoma u niskim vrijednostima, ali mi je rečeno da to utječe na ovarijsku rezervu. Ostali nalazi u granicama normale.
    Inače amo počeli raditi na bebi još 2016., međutim, kasno smo dobili termin zbog tese (tu operaciju vrši samo 1 liječnik na Rebru).

1. postupak:

- 4 folikula

2. postupak:

- 7 folikula
    - oba jajnika u funkciji
    - vraćen 1 zametak na 3. dan (spontani abortus na kraju drugog tjedna od transfera)
    - bilo simptoma trudnoće

3. postupak:

- 3 folikula
    - 2 jajne stanice

Inače mi ciklusi traju 24 dana, ali od kad sam imala 3 velike ciste prije 3 godine, ciklusi su mi se poremetili i svaki mjesec traju drugačije (od 17 do 28 dana) i ma dosta anovulatornih ciklusa (pratim sa test trakicama za ovulaciju).
    Je li itko imao iskustva s ovakvim problemom? Da li ima ikakve mogućnosti da bar jednom zatrudnim?
    Pozdrav još jednom!
    Vjerojatno mnogi od vas nemaju baš vremena da stalno čitaju i pišu poruke na forumu, i razumijem to u potpunosti.
    Ali, molim vas još jednom da mi netko odgovori. Samo želim znati da li imam ikakve šanse.
    Da li netko ovdje ima istih ili sličnih problema kao i ja i da li ste uspjele zatrudniti, i sa koliko puta mpo?
    Koje su klinike najbolje za rješavanje ovakvih problema?
    Ne znam više kome da se obratim za pomoć. A je želim odustati, ne još...
    Imam još samo dva pokušaja i onda moram odlučiti da li ćemo odustati ili pokušati još sljedećih 5 puta, što će se vjerojatno morati plaćati. Zato želim znati kakve šanse imam jer ako budem morala plaćati, morat ću dići kredit za to.
    Ima li tko kakvih iskustva s ovakvom situacijom?

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj Jiya prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav!

1. postupak:

- 4 folikula

2. postupak:

- 7 folikula
    - oba jajnika u funkciji
    - bilo simptoma trudnoće

3. postupak:

- 3 folikula
    - 2 jajne stanice

Jiya jesi ti vadila betu u drugom postupku ovdje gdje pises spontani abortus na kraju drugog tjedna?

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Jiya jesi ti vadila betu u drugom postupku ovdje gdje pises spontani abortus na kraju drugog tjedna?
    Sara79, hvala što se brineš, ali mislim da sam dobila odgovor na ovu svoju situaciju (kontaktirajući privatnom porukom jednu članicu ovdje na forumu). Ispalo je da je rješenje baš ono što sam i sama pretpostavljala.
    Hvala svima koje ste izdvojile svoje vrijeme da mi bar malo pomognete.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •