Jiya prvotno napisa
Pozdrav!
Nova sam ovdje i ne znam koristiti ovaj sustav. Već sam napisala jednu podužu poruku, ali izgleda da mi se izbrisala.
Javila sam se ovdje u nadi da mi možda netko od vas može pomoći.
Imam 35 godina uskoro mpo idem od 2019. Točnije kod nas se radi ivf/icsi postupak jer mi je suprug morao učiniti tese zbog opstrukcijske azoospermije (dobiveni su spermiji blažeg poremećaja spermatogeneze - rečeno nam je da je to dobro i da nema razloga da ne uspije icsi postupak).
Meni je amh od početka nizak - 1,6 - zbog čega sam morala napraviti kariogram kromosoma gdje je ustanovljen mozaični oblik aneuploidije x kromosoma u niskim vrijednostima, ali mi je rečeno da to utječe na ovarijsku rezervu. Ostali nalazi u granicama normale.
Inače amo počeli raditi na bebi još 2016., međutim, kasno smo dobili termin zbog tese (tu operaciju vrši samo 1 liječnik na Rebru).
Bila sam na 3 postupka, od kojih su 2 bili transferi.
1. postupak:
- 4 folikula
- 2 jajne stanice (obje propale u roku 24 h)
- desni jajnik nije bio u funkciji
2. postupak:
- 7 folikula
- 6 jajnih stanica (od kojih 5 propalo)
- oba jajnika u funkciji
- vraćen 1 zametak na 3. dan (spontani abortus na kraju drugog tjedna od transfera)
- bilo simptoma trudnoće
3. postupak:
- 3 folikula
- 2 jajne stanice
- opet desni jajnik nije u funkciji
- vraćena 2 zametka na 4. dan
- nije bilo nikakvih simptoma trudnoće
- menstruacija došla na 31. dan
U oba postupka beta HCG je na 14. dan bio manji od 1,2.
Inače mi ciklusi traju 24 dana, ali od kad sam imala 3 velike ciste prije 3 godine, ciklusi su mi se poremetili i svaki mjesec traju drugačije (od 17 do 28 dana) i ma dosta anovulatornih ciklusa (pratim sa test trakicama za ovulaciju).
Zadnji postupak je bio sad u 8. mj.
Je li itko imao iskustva s ovakvim problemom? Da li ima ikakve mogućnosti da bar jednom zatrudnim?