Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
VGmama u ovoj cijeloj priči ne govorim o prijateljima i djeci s kojom se često družimo po parkovima, naravno. Pa to se već zna, govorim o onim usputnim za koje ne znam ni tko su ni od kuda su, pa nam se ovako desi da ostanemo bez drage i ne jeftine igračke i o osobama koje na to nagovaraju tuđu djecu, a vide da dijete ne želi..I ne želim ih ni učiti da uvijek sve moraju dati samo zato jer ih netko na to nagovara!

Ma i ja svoje ustvari pištam da se s djecom sami dogovaraju i rasprave, problem je kad se ubace stariji....
upravo i ja govorim o deci sa kojoj se svakodnevno druzimo. Razlog zasto se ja umesam da prakticno prevedem sta koji hoce da kaze je da bi ih usmerila na pravi put kako mogu da rese problem ali ne insistiram na tom nacinu. Mozda ste i u pravu i verovatno ih treba pustiti sami da se snadju i dogovore.
slazem se sa Strobery shortcake "Ma garant je problem u meni. Ja nikako ne mogu da prevalim "ako te udari, udri i ti njega" jer i meni to jako grubo zvuci.
Ja sam rekla njemu da ako neko hoce da se potuce da on jednostavno kaze "Stop, necu da se svadjam i bijem" i da nekako i na taj nacin pokusa da izbegne. Sad stalno insistiram na toj recenici "Stop....."