i ja sam od onih koji su svojoj djeci rekli: "vrati"

zašto? zato što je moja mama mene učila da se ne tučem, da se maknem, da.... nastavite niz

i onda su mali nasilnici hodali za mnom, rugali se, gurkali, tukli... dok se nisam okrenula i vratila im
nakon par takvih "vraćanja" nitko me nije ni pipnuo
našli su drugo dijete koje ne vraća udarce i gnjavili to dijete (lakše je nego udarati ono koje vrati)

i zato svoju djecu učim: tući se ne smije, makni se i reci nekom odraslom. ako drugo dijete ne prestaje, ako se ne možeš maknuti - brani se i zovi odrasle...

i baš me briga što to nije po pedagoškim standardima, ne želim da moja djeca prolaze ono što sam ja prolazila u jednom periodu svog života

Da, istina, agresivci ponekad ne odustaju, ali ponekad i oni budu izazvani, jer ne vjerujem da oni počnu nekoga udarati ili gristi iz dosade, ili zato što mu to tako došlo, uvijek, tvrdim i tvrdit ću da je za svađu, tuču i slično potrebno dvoje.
a ja tvrdim da nisi u pravu jer sam osjetila i na svojoj koži kad sam bila mala, a i vidjela sam situacije kad su određeni klinci udarali bez ikakvog povoda
primjer: moje dijete crta kredom po stazi, malac prolazi kraj nje, udari je nogom !!! u glavu i ON počne plakati (jer mu je baka u blizini i glumi da nije ništa on krivo napravio)

i moram reći da mi je ova gore kvotana rečenica katastrofa, hoćeš li isto reći i kad taj mali agresivac postane veliki agresivac i bude mlatio svoju ženu...."tvrdim i tvrdit ću da da je za svađu, tuču i slično potrebno dvoje"