Pokazuje rezultate 1 do 50 od 140

Tema: da li treba uciti decu da vrate udarac

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku

vidiš, ovdje kažeš da premda učiš svoju djecu nenasilju, ona ipak, vjerojatno, manje sukobe rješavaju kako znaju, i ti si s time prešutno sporazumna. Po meni je to sasvim razumno. Većina djece će se obraniti instinktivno (bilo verbalno ili fizički ako ne ide drugačije) i tako spriječiti da nasilje postane ozbiljnije. Ona djeca koja se ne znaju obraniti biti će ta koja će redovito primati udarce.
    Pa ako tvoja djeca nekao nekog i klepe a da ti o tome ne moraš znati ništa, mislim da se mogla i mlukacin pretvarati da nije ništa čula... ili je mogla, budući da njeno dijete ne zna uzvratiti udarac kada je potrebno, ipak popričati s djetetom na tu temu.
    u mom slucaju to nije ista stvar, moja djeca nisu nikada imala problem s time da uzvrate udarac, ako ja nista ne saznam o tome - ne mogu niti djelovati, ali naši razgovori uvijek idu u smjeru da je udaranje neprihvatljivo, ako naknadno doznam za takvu situaciju sigurno ću ih upozoriti da to nije prihvatljivo ponašanje, bez iznimke. I njih dvoje doma, razlika je 8 godina, mala često navali na bracu - nikada nisam prešla preko njezina ponašanja niti sam ikada dozvolila ili prešutno odobrila B da joj uzvrati fizički...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    u mom slucaju to nije ista stvar, moja djeca nisu nikada imala problem s time da uzvrate udarac, ako ja nista ne saznam o tome - ne mogu niti djelovati, ali naši razgovori uvijek idu u smjeru da je udaranje neprihvatljivo, ako naknadno doznam za takvu situaciju sigurno ću ih upozoriti da to nije prihvatljivo ponašanje, bez iznimke. I njih dvoje doma, razlika je 8 godina, mala često navali na bracu - nikada nisam prešla preko njezina ponašanja niti sam ikada dozvolila ili prešutno odobrila B da joj uzvrati fizički...
    ali mislim da ti je ipak draža takva situacija nego da ti dijete svaki dan dolazi uplakano doma... ili možda ne? Odgovori iskreno. Ja bih radije odgojila dijete kojem nije problem uzvratiti udarac - ali samo kad je nužno, dakle govorim o ekstremnoj situaciji iz koje nema drugog izlaza - nego dijete koje je stalno meta zlostavljača i koje pati.

Ni ja ne bih prešla preko situacije koju opisuješ - sukobe među braćom, općenito preko bilo kakvog fizičkog sukoba djece kojem sam prisutna. Ali ne bih osudila dijete koje se obranilo kad mu nitko drugi nije mogao pomoći. Naprotiv, rekla bih da je dobro postupilo - rekla bih da nasilje treba prijaviti, učila bih ga sve verbalne metode obrane, ali ne bih osudila nužnu samoobranu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •