Ja sam prije 5 dana bila na uzv hsg-u rivatno u poliklinici Vili! Sestra i doktorica su bile prekrasne, nježne, brižne, pažljive, brze. Nisam dobila nikakvu anesteziju, čitavi je pregled bio gotov za manje od 15 min (uključujući skidanje, penjanje na stol, mali razgovor opuštanja, pregled, malo odmora nakon pregleda, oblačenje,...). Ne mogu reći da ne boli, jer boli odn. smeta! Više je neugodno i čudno nego bolno, a taj najgori dio traje doslovce 1 minutu! Znači itekako se da pretrpiti! Taj je pritisak (kad puštaju kontrast) "najgori" u cijeloj toj priči, ostalo se skoro ne osijeti! Zapravo je najbitnije da se pokušate opustiti, misliti na neto deseto i ne biti u grču! Sve u svemu, ok! Nisam se bojala, iako sam čula svakakve priče, ali sam zato pokušala ne misliti na to! Bilo mi je malo frka pola sata prije, i dok sam čekala na svoj termin, ali je zato MM išao sa mnom, pa mi je bilo puno lakše! U svakom slučaju savjetujem da NE odgađate tej pregled, jer je vrlo bitan, i nije uopće strašan! Moji su nalazi bili odllični, nakon toga sam bila 5 dana na terapiji antibiotika i geonistina.