Postoje dvofazni i trofazni grafovi bazalne tijekom ciklusa, ali niti jedna od verzija ne znaci sigurnu trudnocu. Ja sam imala obje, otkako pratim, tocno dva trofazna i dva dvofazna.

Tocnost je izuzetno bitna i zapravo je u neku ruku lakse mjeriti digitalcem u Fahrenheitima, cisto zato sto je sama skala detaljnija od Celzijusove. Najcesce se mjeri u ustima, iako je najpouzdanija vaginalna. Temperatura ponekad skace tek neznatno, sto zivin Celzijus toplomjer ponekad ne moze ni zabiljeziti.

Vrijednosti temperature nemaju nikakve veze. To stvarno i najstvarnije ovisi od osobe do osobe. Moja redovna temperatura, pod pazuhom, u zdravim danima, iznosi jedva 35.8, ponekad oko 36C. Bazalna, mjerena u ustima, je skroz druga prica.

Prema TCOYF knjizi, a i mojem reproduktivcu, povisena temperatura (sto god ona brojcano bila) od najmanje 18 dana uglavnom znaci trudnocu (osim ako nije rijec o nekome s hormonalnim poremecajima, ciji ciklusi idu na sve strane).

Uglavnom, ako nekoga zanimaju grafovi, tu su moja cetiri ciklusa i pocetak petog, svi okarakterizirani kao skolski - prema rijecima reproduktivca.