Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
evo ti mog iskustva od prije cca 15 tjedana:
dođem na pregled sa 6+3 samo da mi ginićka potvrdi trudnoću jer je bila na skijanju kad sam ja ugledala plus i kad sam vadila 2 bete koje su se lijepo duplale. i ona mene odmah na UZV (iako nisam htjela tako rano, ali pod sumnjom na višeplodnu trudnoću jer je druga beta bila dosta velika, nekak me zašteka na UZV). i malo tamo gleda i kima glavom i veli: "hjooj, baš mi je žao, ali ovo ti je blighted ovum. ima trudnoće, nema ploda. moraš na kiretažu". ja naravno iščubila oči , kaj nije malo prerano za takvu dijagnozu?? prvu T mi je vodila jedna druga ginićka (duga priča) i znam da me prije 8. tjedna nije ni htjela gledati. ova sadašnja se ne da krstit i daje mi uputnicu za kiretažu. sva sreća pa mi frendičina mama radi u bolnici baš na odjelu rodilja i s njom se posavjetujem da pričekam još 2 tjedna te da dođem k njima na UZV. ne moram ni reći kroz kakav sam stres prolazila ta 2 tjedna, bio je takav da mi je od toga tlak narastao na 170 / 90 i da su me kasnije zadržali na komplikacijama. za 2 tj. na pregledu sve je bilo oke, srčeko kucalo, bebica dugačka 16 mm.
prestrašan mi je taj hladnokrvni stav moje ginićke (koju odmah mijenjam, čim rodim jer za sad mi služi samo da mi daje uputnice, a kontroliraju me od početka ovi u bolnici), plus što je znala koliko dugo radimo na drugoj bebici.
evo, sad sam već 19 tjedana trudna i sve je za sad oke. tako da nikada ne treba žuriti s kiretažom, do 8 tjedna bi se srčeko svakako trebalo čuti, a ako se pričeka, ništa se loše za mamu ne može dogoditi i ako ispadne da nije sve oke, ili ode samo ili opet nije kasno za kiretažu.
u mojoj situaciji jaaako puno mi je pomogla Beti3 sa svojim savjetima i iskustvom te neke druge forumašice, da me malo utješe i smire, a malo sam i guglala neka tuđa iskustva. ne bih si oprostila da sam odmah otišla na kiretažu.
nadam se da ti je ova moja priča malo ulila nadu da će i s tobom i tvojom bebicom biti sve u redu i da ćete zajedno dogurati do kraja, samo trebaš imati pozitivne misli i oslanjati se na svoje instinkte :
Pa ja zaista nemogu vjerovati.... hvala dragom Bogu da sam tvrdoglava pa tako nisam odma pristala da me u poned. očiste, uglavnom tu sam di jesam, još nekih tjedan dana sigurno to su mi danas rekli, no kad izadem iz ove bolnice nikad više tu... nikad.... Hvala ti na ovom postu jer si me smirila bar malo...