Dakle, prijateljica mi je upravo javila da joj mama ima rak mezoteliom. Inače, mezoteliom je tip raka koji uključuje mezotelijalna tkiva organa, uglavnom pluća i trbušnih organa.
Zna li netko više o tome, ima li iskustva s onkolozima (gdje ima stručnjaka za taj tip raka), najbolje liječenje...???? Bilo kakve informacije su dobrodošle
Imao ga je moj ujak, nazalost, umro je prije 7 godina. Lijecio se na Jordanovcu i Dubravi, nisam bas bila upoznata sa svim detaljima lijecenja, ali znam da smo kontaktirali i neke centre u ItAliji koji su provodili klinicka testiranja novih lijekova. Nazalost, nije bio dobar kandidat jer je već zapoceo liječenje kod nas, a trazili su ljude u odredjenoj fazi bolesti, koji nisu liječeni.
Na kraju smo nalaze i povijest bolesti slali u ljubljanski KBC i sjećam se da je konzilij dao mišljenje da bi mu koristio lijek 'Alimta', koji nam kod nas nitko nije spominjao. Na kraju ga nije mogao primati jer je već bio prepun drugih terapija.
Da smo to saznali ranije, mozda bi bilo kakvih šansi. Kod nas su ga nekako dosta traljavo lijecili, s dosta pogresaka i beskorisnih ili čak krivih koraka.
Jako gadan i razmjeni rijedak karcinom, obično vezan uz rad s azbestom.
Moj ujak je doista nekoliko vrijeme radio s azbestom, k tome je dosta i pusio, a kao tinejdzer je prebolio i non hodgkins limfom pa je bilo spekulacija da su tadašnje terapije bile skriveni okidac za mezoteliom koji je dobio 30 g. kasnije.
Iskreno se nadam da će se gospodja izvući...