Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Vegetarijanstvo i rodilište Sv. Duh

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Vegetarijanstvo i rodilište Sv. Duh

drage cure, nisam naletila na topic na ovu temu pa me zanima kakva je prehrana u rodilištu; koliko jedna vegetarijanka ima šanse za kakvu-takvu prehranu tih par dana u rodilištu??? mm i ja već kemijamo kako ćemo me prehranjivati... brine me to pogotovo u kontekstu dojenja.

Kakva su iskustva po pitanju "posebnih prehrambenih potreba"? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja stvarno ne znam za sv. duh ali meni je u merkuru bila katastrofa. pastete, umjetna hrana, oskudnost, ja stvarno jedem malo ali tko bi na tom prezivio... i to jos iscrpljena, nakon poroda, dojis...ja ti svakako preporucam, ako ti je to toliko bitno, da se dogovoris da ti mm donose kompletan jelovnik, a ako to vec ne onda barem neke jogurte i zitarice za dorucak, te voce i povrce pa jedes svjeze...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pričalo se o tome, kako ne. Ja bih ponovila ono što sam i tada napisala - u rodilištu se ostaje koliko ja znam tri dana nakon poroda pa mislim da nije ne znam kako komplicirano organizirati si dostavu hrane. Evo, može ti muž na primjer kupiti kompletne vegetarijanske obroke u Vege Hopu ili u Makronovi.
    A u Duheku ima i vegetarijanskih Montana sendviča
    (izgleda da je samo u mojoj familiji običaj nositi hranu onome tko je u bolnici )

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

btw. može se naglasiti da želiš vegetarijanske obroke.

Ribi

Početno

Cak i kad nisi vegetarijanka, i kad jedes sve, hrana na Svetom Duhu je stvarno losa. Cesto puta obrok do pacijenta stigne vec sasvim hladan.
    Ujutro dobijes dvije debelo rezane kriske bijelog kruha, caj ili mlijeko, i mali putar ili med ili dzem (uvijek samo jedno od toga).
    Rucak i veceras su kuhani, ali, kazem, stizu mlaki, gotovo hladni.
    Porcije nisu obilne.
    Cesto je kompletno jelo nesoljeno.
    Savjet: ponesi obavezno malo soli, noz, zlicu i vilicu, jer i toga ponekad manjka... tj. dobijes dorucak u obliku nekog namaza i kruh, a uz to ti donesu - vilicu, jer, eto, nema noza...
    Mislim da, ako malo unaprijed razmislis, mozes se lako organizirati (barem za jutarnje i vecernje obroke), ponijeti stvari od doma... Za rucak bi bilo super kad bi imali neku mikrovalku, pa da hranu koju pacijenticama donesu od doma mogu tamo podgrijati...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi uspjeli: s doktorom dogovorili žučnu dijetu. Elem, raspitaj se što koja dijeta podrazumijeva i koliko se uklapa u tvoju koncepciju prehrane pa s doktorom dogovori i... imaj koju kunu za naručiti hranu izvana ako ti ne bude odgovaralo.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

dakle, cini se da cu morati ponijeti sa sobom vecu torbu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja, veganka, rodila prije tri mjeseca na SD-u!

Klopa... cim prvi put dodu one tete sto klopu raznose po sobama, reci im da si vegeterijanka i nemoj se ustrucavati reci tocno kakva. Ja sam ocekivala kolutanje ocima i tko zna kakve komentare kad sam im navela da bi htjela obroke bez jaja, mesa, sira... A upravo suprotno. Kao prvo, ocekivala sam da ce im na jedno uho uc a na drugo izac... al su se stvarno trudile skombinirati nesto od onog sto se za taj obrok inace nudi, i vise im nikako nisam morala posebno napominjati.

A klopa je sama po sebi losa. Premda su mi cimerice znale gledat u tanjur sa zaviscu, jer meni bi uredno donijeli povrce s nekim prilogom, krumpirom, rizom...a njima je znao bit serviran recimo prilicno smrdljiv, prezacinjen gulas...

Inace, ujutro dobijes jako malo kruha, caj/mlijeko po izboru i nekakav minimalisticki namazic (maslac, marmeladu, sir...) Onih dana kad su druge dobivale med, nisu ga npr. donijeli i meni, vec marmeladu. Inace, ljudi zaboravljaju da je i med zivotinjskog porijekla - petica za paznju! A za rucak i veceru, kako rekoh, nekakvo povrce s krumpirom i salatu, dinstani kupus, tjesteninu sa umakom od gljiva, blitvu... ne sjecam se sad tocno, al su bili dosljedni i postovali su moje zelje. Ali, ni u snu mi nije bilo dovoljno pa sam koristila donesene zalihe (veg. pastete, krekere, seitan kobasicu, sendvice iz Siriona...). Ma, prezivjet ces ta tri dana, ne brini, al svakako ne racunaj da ces se moc najest iz njihove menze!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hrana koma, jelovnik složen po receptu - sve ono što nije preporučljivo... bolje da ovdje prestanem...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni je mam nosila klopu jel sam gadljiva na bolničku hranu najbolja je je jedna teta koja nosi klopu..onak je malo niža i šepa.Ona je znala da je ne jedem i da mi se nosi hrana iako to ne toleriraju.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja isto rekla sestrama da sam vegetarijanka i nije bilo problema ako uzmemo u obzir da je hrana i inace losa. moji obroci su cak bili bolji. a kak sam bila gladna k'o vuk sve mi je pasalo. a moji su mi donosili jos hrane cisto jer mi nije bilo dosta
    doduse, jednom su mi htjeli 'podvalit' pilecu juhicu. kao, pa nema komadica mesa koji plivaju unutra
    u petrovoj sam lezala zbog izvanmatericne prije 3 god. i tu mi nisu pravili probleme, ali 'zabuna s piletinom' se isto tako dogodila.
    pitam se da li se dijabeticarima ili ljudima s nekim drugim posebnim potrebama u prehrani tak 'zabune'.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

potpisujem davora. i ja sam tražila žučnu dijetu i dobila je. samo ako se odlučiš za tu varijantu dogovori prije poroda, a ne kad već počnu dijeliti hranu jer se može dogoditi da ostaneš kratkih rukava. u vinogradskoj, npr. imaju točan broj obroka pa nema odstupanja. za sv.duh ne znam, ali vjerujem da je situacija slična.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja u rijeci bila bukvalno gladna. došla u bolnicu u 1h u noći, rodila u 8h i mm mi donio za jesti u 16h. onda je netko dolazio svakih par sati, jer sam bila jaaaaakogladna (i još traje ta glad!).
    uglavnom, mene su tu popljuvali i nisu si dali truda. za svaki slučaj imaj nekog u pripravnosti tko će ti nositi hranu!

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    doduse, jednom su mi htjeli 'podvalit' pilecu juhicu. kao, pa nema komadica mesa koji plivaju unutra
    daaa, poimanje vegetarijanstva zna biti zaista različito! ja sam jednom dobila jaaako tanko narezani šnicl jer kao ne jedem "pravo meso"... hihihi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sad, ja bih se generalno pitala čega sve ima u hrani koju mi donesu i kako je pripremljena.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nemoj.

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Rodila u Sv. Duhu. Bila sam ugodno iznenadena da nakon sto sam glavnoj sestri rekla da trazim vege pregranu nije bilo problema. Bolnicka hrana vjerojatno i nije bas nesto, a takoder mogu reci da su moje cimerice cesto sa velikim zanimanjem gledale moj tanjur (i pitale imam li neku vezu ) jer je iz nekog razloga izgledao bolje (i za dorucak sam cesce dobivala "bolje" stvari...). No, iskreno raceneo ja sam bila u nekom pobudenom stanju, bez narocitog zanimanja za hran, te me kakvoca i kolicina hrane uopce nisu dirale. Ostala sam u bolnici 8 dana jer je mali imao zuticu. No, nikad se ne zna kako ce covjek reagirati te je dobro pripremiti mogucnost dobivanja dodatne hrane

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •