-
plodored je u redu kao osnovna misao vodilja, ali u malom vrtu zahtijeva i puno kompromisa.
ja imam podijeljen vrt na 4 osnovne zone: kupusnjače (korabica, brokula, cvjetača, zelje, kelj), mahunarke (mahune, grašak, grah ne sadim), plodovito povrće (krastavci, rajčica, paprike, tikvice) i ostalo (mrkva, luk, špinat, poriluk, novozelandski špinat, rotkvica)
ostaju mi još kulture koje kratko ostaju u zemlji i koje sijem nakon ili prije gore spomenutog povrća. recimo, sad sam posijala zimsku salatu, radič i matovilac, a na proljeće, kad završim njihovu berbu, budem posijala kupusnjače.
peršin selim svake godine, ali on ionako zauzima malo mjesta.
redovno sadim mrkvu i luk (radi međusobne zaštite) a sjeme mrkve mješam s rotkvicom (tako mi mrkva ne ispadne pregusta).
po svuda u vrtu prilikom sadnje stavim par sjemenki kopra, volim taj miris.
još sadim bundeve za jelo i ukrasne budneve, međusobno daleko i daleko od tikvica, da ne dođe do križanja sorti.
-
Bok ovo ljeto sam na balkonu uzgajala rajčice i sad kad sam ih posjekla ostalo mi je par velikih tegla sa zemljom
moje pitanje je dali mogu tu zemlju nekako iskoristit tj. da nesto drugo posadim u nju. Ona je sva isprepletena sa sitnim korjenčićima od rajčice ali bi ja te korjene nekako usitnila ili isjeckala na male komadice i zatim u istu zemlju posadila nest drugo , npr. začinsko bilje ili salatu, zao mi je bacat tu zemlju s obzirom na to da sam mukotrpan trud ulozila ovog proljeca da to sve prikupim i uopce dovucem u stan, pa da sve sada jednostavno moram bacit. Unaprijed Hvala, molim brzi odgovor.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma