Moje djete kreće u školu na godinu. Ove sam se godine ne malo iznenadila kad sam shvatila da u Splitu skoro sve škole (jako malo izuzetaka) imaju smjenski rad. Ono šta me je najviše iznenadilo da male škole, konkretno naša Gripe, koja je BTW ove godine upisala 2 razreda po 21 učenik svaki, ne može organizirati samo jutarnju nastavu. Nama, roditeljima, koji radimo isključivo kroz jutro, odlaskom djeteta u školu počinje noćna mora. U priči s prijateljem, ravnateljem jedne od ST škola, doznala sam da je za vrijeme ministra Primorca bio prioritet rad u jednoj smjeni, ali da je to sad ostavljeno na volju školama. Moj se prijatelj zalagao i da učitelji borave u školi do 14h i da obave dopunske i dodatne, da u školi budu aktivnosti (kao što su bile prije kad sam ja bila dijete i kao što imaju neki od gradova mislim Samobor), ali sve ostaje na ravnatelju. Jasno mi je za škole koje nemaju mogućnosti, ali da škole koje mogu jedva skupiti dva razreda prvaša rade u dvije smjene, stvarno nema smisla. Ta svi bolje funkcioniramo ujutro pa i djeca.