Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: Debelo dijete

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih eventualno izbacila čajeve i sokove i ono što se meni čini (kao mami djeteta koje je jelo mini količine) da su količine hrane po obroku prevelike.
    Npr. 2 manje jabuke i banana, zašto ne podijeliti u 2 međuobroka, umjesto jedan?
    270 ml za doručak + žitarice, meni se čini puno, ali zato jer moje dijete nije nikad jelo preko 180, 200 max.
    Ručak mi se čini dosta velika količina,...
    Ja bih radije više malih obroka, da se želučiću na povečava kapacitet.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ovo je kao da si opisala mog malca ! Međutim, on je nešto stariji od tvog i zadnjih par mjeseci vrlo malo dobiva na težini, a sve više raste u visinu, tako da sad već pristojnije izgleda, nit je debel nit je mršav. Ja bih na tvom mjestu izbacila te kupovne sokove, čajeve i instant žitarice i kao što je Anemona predložila podijelila obroke u više manjih. Iako, ja sam svome uvijek davala da jede koliko je htio, nisam se brinula jer mu nikad nisam davala junk. Čak je nekih desetak dana bio u fazi nejedenja, i pustila sam ga tako, nisam ništa forsirala. Od tada je krenuo rast u visinu, a smanjio rast u širinu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih eventualno izbacila čajeve i sokove i ono što se meni čini (kao mami djeteta koje je jelo mini količine) da su količine hrane po obroku prevelike.
    Npr. 2 manje jabuke i banana, zašto ne podijeliti u 2 međuobroka, umjesto jedan?
    270 ml za doručak + žitarice, meni se čini puno, ali zato jer moje dijete nije nikad jelo preko 180, 200 max.
    Ručak mi se čini dosta velika količina,...
    Ja bih radije više malih obroka, da se želučiću na povečava kapacitet.
    x

Ja bih svakako smanjila obroke na max .200ml ukupno po obroku, neovisno o sastavu obroka. Za njihov želudac i to je veliki volumen hrane.

Moja Z. je bucka, 12 kg na 81 cm, ali puno manje jede, i po obroku i ukupno. Količinu joj ne ograničavam, ali nema soka, čaja, umjesto tijesta skuham proso ili žgance, i sl. Doduše, ona je kao isljučivo dojena sa 5 mj. imala 9 kg, tako da se sad već jako izdužila, posebno od kad hoda.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naš dnevni meni s 15 mj. je otprilike ovakav:

7:00 kad se probudi dere se "meeeeekoooo" i dobije 210 ml ad. mlijeka
    9:00 starija seka jede doručak pa i mala pojede malo kruha i maslaca ili abc sir, to ju ne zasiti jer malo pojede pa oko 10:00 pojede žitarice s oko 150-180 ml mlijeka
    12:00-13:00 pojede malo od našeg ručka, ovisi kaj imamo npr. rižu, tjesteninu s malo mesa; ovisi koliko pojede, ako neće ništa ide spavati s mlijekom
    15:30 kad se probudi dobije kuhano povrće+riža/krumpir/tjestenina+nekoliko puta tjedno kuhano meso
    18:00 neko voće ili voćna kašica ili mliječna kašica ako je voće jela ujutro
    20:00 ide spavati i popije 210-240 ml mlijeka

Količina koju pojede, (npr. mlijeko+žitarice ili gusta juha od povrća) je mala dječja zdjelica.
    Pije samo vodu ili povremeno gutljaj soka ako vidi seku da pije pa hoće i ona. Ima oko 80 cm (nismo je dugo mjerili) i cca. 10,5 kg

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mislim da je ovo poprilično korisna tema.
    U zadnje vrijeme primjetila sam da moj sin ima popriiiilično pojačan apetiti, često spominje njam njam i pojede svaki obrok u većim količinama nego prije. Ima 17,5 mjeseci, cca 80 cm i mislim da je blizu 11 kg. Naočigled se počeo buckati i mene je to počelo zabrinjavati.
    Da li su normalne faze pojačanog apetita? Treba li u tome slučaju ipak organičavati obroke (iskreno, i ja se bojim "razvlačenja" želučeka) ili ih pustiti da jedu koliko žele (ukoliko je moguće da se radi o nekakvoj vrsti skoka)?
    Dobra je stvar što jede uglavnom zdravu hranu (obožava ribu, meso, sve vrste povrća i voća) i pije isključivo vodu.
    Molim savjet.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zaboravila sam napomenuti - sama sam prošla "turu šopanja" od strane bake sa nekakve 2,5 godine i nakon tadašnjeg drastičnog debljanja cijeli život vodim borbu sa kilogramima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •