Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: Debelo dijete

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pa ja riskiram da zvučim antipatično ali mislim da ipak trebaš pripaziti što jede
    možda je po sebi on malo krupnije građe, nisu sva djeca ista, no i u tom slučaju mislim da je u ovako
    ranoj dobi jako važno ne dopustiti da to ode van kontrole
    ja bih mu prorijedila npr. davanje krumpira i to zanjenila s lešo povrćem
    dobro da ne pije sokove, to doista nije potrebno, ako jede dovoljno voća pogotovo
    voda je spas za žeđ
    i još nešto, meni se nekako čini da su 3 voćke kao međuobrok previše

međutim najvažnije je da pratiš kako napreduje, pa ukoliko stvarno dijete rapidno dobija kile trebaš reagirati
    ne sviđaju mi se savjeti da se ne opterećuješ
    naravno da ne treba manijakalno pretjerivati i brojati svaku kaloriju ali pustiti tako važnu stavku slučaju nije rješenje
    ali naravno, ti već brineš i ja sam sigurna da ćeš znati izabrati pravilno za svog dječaka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ali Flopice neka djeca imaju drugačiji tempo rasta i razvoja. Opet govorim iz vlastitog iskustva. Kile su se samo slagale i slagale, a onda odjednom prestale i on je počeo ići u visinu. I takvi su svi bili s muževe strane kao male bebe, puni kolutova na rukama i nogama, s ogromnim bušama i podbradcima. Također, s muževe strane su svi izrazito visoki. I on već jako raste, a da ne govorim da je od 16 mjeseci nosio cipelice broj 24. Možda mu je trebalo više hrane zbog intezivnijeg tjelesnog razvoja. Ja se ne bih usudila smanjivati količinu hrane djetetu, radije bih nudila zdravu hranu a izbacila svaki junk.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

rehab ne znam čemu to " ali flopice" jer se savršeno slažem s ti da djeca jesu različita
    neki u toj dobi budu manji i tanji, meki višlji a tanji itd. naravno da je sve individualno
    ti međutim pričaš o svojem djetetu i svom iskustvu ali ne mora značiti da će se od pokretačice topika malac isto produžiti i izrasti
    možda i hoće, no ne možemo to znati, zar ne?
    ja savjetujem mami koja očito nije sigurna pa zato valjda i pokreće temu da prati stanje i reagira ukoliko je očito da je dijete preteško
    a to se oprosti uvijek visdi nakon nekog vremena

ni meni nema ništa slađe od bebača sa slatkim bucmastim nožicama i malim pregibastim ručicama
    ali sam vidjela puno puta kako ljudi zatvaraju oči pre znakovima za uzbunu pa poslije imaju muku
    i oni i dijete. ne velim da je to ovdje slučaj, niti da će biti ali savjete tipa "ne opterećuj se" stvarno ne mogtu shvatiti kao
    nešto što čovjek treba primjeniti kad je riječ o zdravlju djeteta.

i što ako dijete ipak ne ode u dužinu, i onda se ne treba opterećivati
    jes, treba ga pustiti da bude pravo i debelo pa će sve biti u redu
    a bome neće, nego treba svoje dijete pratiti od najranijih dana i na vrijeme reagirati u slučaju stvarne potrebe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •