Moja curica je isto bila veliki zdero (od prve zlice dohrane), s godinu dana je imala 12kg, nije nikada propustala priliku da uzica od nekoga neku hranu makar pet minuta ranije pojela obrok u rangu onog za odrasle. I da, bila je prilicno bucmasta i po nekakvim tablicama koje sam nasla cak i "pretila".

Ali meni je bilo glupo braniti djetetu da jede, pa makar to bila peta banana nakon vrtica (u kojem bi uredno pojela sve obroke) ili druga kompletna vecera jer je prvo vecerala sa mnom a onda jos jednom s mm koji radi do kasno pa vecera oko 21. Ono sto mi je bilo bitno je da ne jede slatkise (nezasladjeni sok mi je ok) i da vidim da joj nije zlo od te silne hrane koju trpa u sebe (a jela je sve - ljuto, masno, uglavnom stogod je nama bilo na meniju)

Sad ima 2,5 godine i kao prvo, sama si je pocela regulirati obroke, sad moze bez problema vidjeti nekog od nas da jedemo a da ne pojede i ona (eventualno proba malo). Kilazom je pocela stagnirati, ide samo u visinu iako se sad preko ljeta malo raspustila i pocela jesti sladolede, bombone i sl. Uglavnom, mislim da je bilo dobro pustiti dijete da jede svojim tempom, jedino sto sam probala je da joj iz prve stavim manje u tanjur ali ako bi trazila jos uvijek bi joj dala, pa necu braniti djetetu jesti i od neceg neproblematicnog stvarati samoj sebi probleme a djetetu davati ideje da je hrana nesto vise od same hrane...