Citiraj SaraRi prvotno napisa Vidi poruku
Ma daj uopce se ne brini, i nas jede toliko, nekad pojede i smoki i slatko, puding, cokolino i uopce se ne zamaram, rucak pojede pun tanjur, i uzivam u tome da mu ne moram na silu gurati hranu kao moja sestra recimo svojoj i dan danas sa 7g. ali on 99% pije samo vodu jer drugo ne zeli.
Uzivaj i ne brini se, ne zamaraj se time, ni sebe ni dijete.
ma da, neka se počne zamarati kad krene u školu, kad počnu problemi sa zdravljem, kad se djeca počnu rugati...
ima vremena za zamaranje.

meni je sasvim ok, Sara, što ti svome djetetu daješ to što si nabrojala, tvoje dijete - tvije odluke, ali mi smeta da to tako banaliziraš i pružaš poptoru svojim (lošim) primjerom.

da, jako je važno što nam djeca jedu (posebno u prve tri) i da, to nam je u toj dobi jedna od najvećih briga.

inikaaaaa, i meni se čini da su malenome obrocipreveliki i da su kombinacije možda "prežestoke" za njegovu dob.
ne mora petbnaestomjesečno dijete u jednome obroku jesti i juhu i meso i krumpir i salatu i žitarice i... što već ne
meni se čini kako je puno bolje pojesti po jednu od namirnica, pa nakon nekog vremena opet nešto (ali manje)
količina dvije manje jabuke i jedne banane je doista prevelika i za odraslog čovjeka, a kamoli za tako malo dijete...

ima još jedan topic o djeci na rubu pretilosti gdje smo pisale jelovnike i svašta nešto; možda da tamo pronađeš inspiraciju.

on je sada sladak, ali nemojmo zaboraviti da bucmasta djeca najčešće izrastu i u bucmaste ljude.
a to je onda problem.
ne govorim (samo) s estetske strane, nego sa zdravstvene.