Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa Vidi poruku
a jel slobodno pitam kako vam izgleda dnevni meni?
slobodno pitaj
ima dana kada bih ja voljela da više pojede; ali opet se mislim da je bolje ovako

evo primjera:
- jutro dojenje oko 7,30
- oko 9 - voćna kašica (mjera je max 2/3 one srednje kupovne kašice) - nekada pojede onu malu kupovnu kašicu od šljive ili smiksam 1 bananu srednju, češće manju, 1 manju jabuku i 1 petit beurre keks ili voli kupovnu voće-žitarice - rijetko pojede sve što joj ponudim
- oko 11 užica koji griz peciva, keks, štapić, tvrdi sir ili sl. što stariji razvlače po kući - ali zadnjih dana baci nakon 1-2 griza
- spavanje oko 2 sata - nekada prije spavanja pojede juhu, ali češće niti to; uspava se na cici
- kada se probudi cca oko 16 sati tanjur juhe (jučer npr. oko 10 žlica domaće juhe od brokule, prekjučer varivo od poriluka, prije tri dana juha od tikvica; danas spremam juhu od rajčice) ili nekog jela koji sam kuhala drugoj djeci - neko meso, žganci, tjestenina ili krumpir; ili čista riba s kruhom - ali i toga je najviše 10 malih žlica
- večera : malo tvrdog sira (ovo obožava) ili malo banane ili jabuke ili jedan jogurtić od jagode
- novina je kasna večera oko 9 sati - čokolino - pojede najviše 10 malih žlica (ovo sam uvela da probam hoće li bolje spavati jer se budi 100! puta noću pa me uvjeravaju da se budi zbog gladi ... pokus prekratko traje da bih mogla ustvrditi da će nam pomoći u nebuđenju)

pije se isključivo voda - nikakvi sokovi, čajevi... i starija djeca (školarci i predškolarci) piju islključivo vodu - tu i tamo su ovo ljeto u kafićima užicali nešto gazirano - na njih dvoje jedna bočica
glavni obrok je juha (povrtne su lakše za spremiti jer se kraće kuhaju), ili varivo izmiksano eventualno s malo vrhnja da ublažim i razrijedim ili kokošja juha s maaaalo bijelog mesa i tjestenine za juhu

ima 16,5 mjeseci, oko 11,5 kg
jutros je baš fizijatar zaključio kako je bucka