Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
i opet čitam vaše obroke i ne vjerujem - odista mi se čini da vaša beba ima prevelike obroke
i opet ću učiniti usporedbu - toliko jedva da pojedu moja starija djeca (8 i 5 godina), a isto nisu baš slabašna, niti pretjerano živahna da puno troše

mislim da bi ipak se trebala posavjetovati s nekim stručnijim (nutricionist ili sl.), možda je dijete odista u fazi kada puno traži, a manje troši... no teško je kako apri kaže ako tako nastavi. sve će više tražiti, želudac će mu se naučiti na velike količine hrane, što kasnije može biti veliki zdravstveni problem
Mislim da ne postoji nikakav nacin da se "zna" da ce dijete ako tako nastavi sve vise traziti... Ja upravo imam suprotan primjer, kako je moja veca sve manje jede - iako naravno to sada znaci da jede otprilike u kolicinama primjerenoj njenoj dobi. Pa ako s 15 mjeseci dijete ima malo veci kapacitet zeluca taj isti kapacitet je za dijete od 25 mjeseci vjerojatno taman.

Djeca su jako razlicita, moje dijete je jednostavno obozavalo jesti - i pustila sam je da jede koliko god zeli kad vec toliko voli jesti. Da joj je bilo previse onda bi valjda povracala ili tako nesto - a nije. I ako je vasoj djeci 2 jabuke i banana previse za obrok - ok, mojoj recimo nije bilo, mogla je to pojesti nakon vrtica i opet pojesti veceru i jos jednom veceru. I nikad nije povracala niti joj je bilo zlo - bitno je bilo samo da ona odlucuje koliko ce jesti. Svi su puni savjeta da dijete odlucuje koliko zeli jesti kad ne zeli jesti, ne vidim zasto obrnuta logika ne bi isto vrijedila.