Vrijeska prvotno napisa
svatko brani svoje, a obično kod djece vrlo lako popuštamo i roditelji ne žele priznati svoju krivnju u tome - a u hranjenju kod male djece sva krivnja je na roditeljima
inače ja sam prosječna Hrvatica "metar sedamdeset+" s petnaestak kg više, volim jesti, i loše se hranim (pod ovo mislim - pojedem i zdravo i umjereno što skuham obitelji i nezdravo što mi padne pod ruku), ali djeci ne dozvoljavam duple večere, i ograničavam sve ono što je nezdravo, prekalorično i sl.
ne može pojesti pohanaca koliko hoće, ali jednu prokulicu; no za obrnuto vrijedi - komad mesa i povrća koliko hoćeš (ali naravno neće...)
niti za doručak ne može ne znam koliko šnita kruha namazanih s omiljenim namazom (čokoldanim, mliječnim, sirnim ...)
šaka ili dvije čokoladnih kuglica s dcl mlijeka - iako bi mali od 5 god. najradije pola kutije sa žlicom mlijeka - e pa ne može...
ili "krađa" kulena od strane starije djece je kod nas uobičajena stvar - no sada stoji na najgornjoj polici povišenog hladnjaka iza nekih drugih namirnica
itekako ih ograničavam, no već su stekli navike i nemaju više tolikih "uleta", još mi valja jedno dijete odgojiti (i sebe preodgojiti) nadam se uspješnom rezultatu