OK... ja ne bih pustila da mi dijete postane pretilo.
Inace, mislim da veliki dio stavova ovisi o vlastitom odnosu prema hrani i kilama. Npr. ja jedem impulzivno kako mi dodje, iz dana u dan sasvim razlicito i stalno imam istu tezinu (BMI 20). S obzirom da vidim na vlastitom primjeru da nije nuzno imati nekakva zeljezna pravila oko hrane i svejedno bez problema odrzavati ok tezinu bilo mi je bezveze na vlastitom djetetu trenirati strogocu koju sama ne provodim.
Pa mnogi ne bi pustili da im dijete bude pretilo, a na kraju zavrsi bas takvo zbog lose prehrane.
Tvoj metabolizam ocito dopusta da jedes sto zelis i kad zelis, iz ovog ili onog razloga. Moj, na primjer, ne dopusta ni da se nazderem cistog zraka - i od njega ce mi se nesto prilijepiti. Mojem muzu se ni zeljezni krevet ne lijepi kad stane na vagu. I koje pravilo da onda primijenimo na svoje dijete? Na koga ce biti - na mene ili na njega? Skroz tesko za odluciti.
Nazalost losih primjera postoji svuda oko nas. A greske je jako, jako tesko ispraviti nekad kasnije. Nije se tesko prebaciti na novi, bolji rezim prehrane, pogotovo kad je osoba dovoljno zrela da sama vidi da je potrebno bas to i bas tako. Ali skinuti natuceno... e to nije tako jednostavno. Uzasno je sporo i zahtijeva trud koji vjerojatno uopce ne mozes zamisliti, s obzirom da nemas ama bas nikakvih problema s prehranom.