Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: Debelo dijete

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da nitko nece pustiti da dijete postane istinski pretilo
    Hoce, hoce. Evo moja baka. : oinkoink:

Vec sam pisala da muku mucim puno godina nakon sto sam se rijesila bakine kuhinje. Ide, ali preprepre sporo.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 09.09.2011. at 21:24

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Hoce, hoce. Evo moja baka. : oinkoink:

Vec sam pisala da muku mucim puno godina nakon sto sam se rijesila bakine kuhinje. Ide, ali preprepre sporo.
    OK... ja ne bih pustila da mi dijete postane pretilo.

Inace, mislim da veliki dio stavova ovisi o vlastitom odnosu prema hrani i kilama. Npr. ja jedem impulzivno kako mi dodje, iz dana u dan sasvim razlicito i stalno imam istu tezinu (BMI 20). S obzirom da vidim na vlastitom primjeru da nije nuzno imati nekakva zeljezna pravila oko hrane i svejedno bez problema odrzavati ok tezinu bilo mi je bezveze na vlastitom djetetu trenirati strogocu koju sama ne provodim.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

S obzirom da vidim na vlastitom primjeru da nije nuzno imati nekakva zeljezna pravila oko hrane i svejedno bez problema odrzavati ok tezinu bilo mi je bezveze na vlastitom djetetu trenirati strogocu koju sama ne provodim.
    Svatko zna svoje, ali ova usporedba mi ne drži vodu. To je kao da netko kaže imam samo osnovnu školu, nisam se dalje školovala, pa mi je bezveze "tjerati" dijete da uči.
    Nekako mi je prirodnije, da za dijete uvijek želimo više, bolje od sebe.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

OK... ja ne bih pustila da mi dijete postane pretilo.

Inace, mislim da veliki dio stavova ovisi o vlastitom odnosu prema hrani i kilama. Npr. ja jedem impulzivno kako mi dodje, iz dana u dan sasvim razlicito i stalno imam istu tezinu (BMI 20). S obzirom da vidim na vlastitom primjeru da nije nuzno imati nekakva zeljezna pravila oko hrane i svejedno bez problema odrzavati ok tezinu bilo mi je bezveze na vlastitom djetetu trenirati strogocu koju sama ne provodim.
    Pa mnogi ne bi pustili da im dijete bude pretilo, a na kraju zavrsi bas takvo zbog lose prehrane.

Tvoj metabolizam ocito dopusta da jedes sto zelis i kad zelis, iz ovog ili onog razloga. Moj, na primjer, ne dopusta ni da se nazderem cistog zraka - i od njega ce mi se nesto prilijepiti. Mojem muzu se ni zeljezni krevet ne lijepi kad stane na vagu. I koje pravilo da onda primijenimo na svoje dijete? Na koga ce biti - na mene ili na njega? Skroz tesko za odluciti.

Nazalost losih primjera postoji svuda oko nas. A greske je jako, jako tesko ispraviti nekad kasnije. Nije se tesko prebaciti na novi, bolji rezim prehrane, pogotovo kad je osoba dovoljno zrela da sama vidi da je potrebno bas to i bas tako. Ali skinuti natuceno... e to nije tako jednostavno. Uzasno je sporo i zahtijeva trud koji vjerojatno uopce ne mozes zamisliti, s obzirom da nemas ama bas nikakvih problema s prehranom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •