Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 111 od 111

Tema: Debelo dijete

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    pa sama si rekla da jedeš što stigneš kad stigneš?! i da misliš da je to ispravno?!

A zašto to ne bi bilo ispravno?

Žena jede kad je gladna, a ne onda kada je netko zamislio da je vrijeme za to. Meni se čini prirodnije jesti onda kada ti tijelo to kaže, nego zato što je podne i tako je red.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali je dokazano da rituali obroka umanjuju mogućnost pretilosti (i koječega drugoga, ali nije sada to tema)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mislim da onoga tko je mršav cijeli život to stvarno ne treba zamarati

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa može biti dokazano, ali sillyme nema problema ni s težinom ni s hranom, pa ne znam zašto bi joj se govorilo da su njene navike neispravne, ako što se nje tiče dobro funkcioniraju.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa nije valjda da je težina jedini razlog što ljudi zajedno sjedaju za stol?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa to valjda svatko za sebe odlučuje onako kako mu odgovara.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto to ne bi bilo ispravno?

Žena jede kad je gladna, a ne onda kada je netko zamislio da je vrijeme za to. Meni se čini prirodnije jesti onda kada ti tijelo to kaže, nego zato što je podne i tako je red.
    pa naravno da je ispravno jesti kad si gladan. Uopće nisam na to ciljala-nego na taj ton da se oko hrane ne treba zamarati. Osoba koja zna koliki joj je BMI se hranom sigurno zamara, tako da odgovor nije bio o sillymeinom stvarnom ponašanju, nego o izjavi da se ne treba opterećivati prehranom, vrstom i količinom
    Nego- mi možemo jesti impulzivno i nenormalne količine i bit mršave, a naša djeca od istog ritma predebela. O tome ja pričam.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja ovo impulzivno nisam shvatila tako da implicira da se samim time jedu nenormalne količine, ili nezdrava hrana, nego jednostavno da nema neko određeno vrijeme za jelo već da jede kako joj dođe.

Ja isto mislim da se ne treba opterećivati prehranom, vrstom i količinom ukoliko si zdrava osoba normalne težine.
    Bar bi prehrana trebala biti nešto prirodno i intuitivno, da znaš koliko ti je potrebno i da se vodiš svojim tijelom.

Ovo govorim iz pozicije osobe koja je imala jako nezdrav odnos prema hrani upravo zato jer sam bila preopterećena.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma, ja bi se apsolutno složila s tobom, kad nebi bila svjesna da većina ljudi ima nepravilno impulzivan odnos-npr. da slušam svoje tijelo-tj. da umišljam da mi nešto govori, sigurno bi živjela na lazanjama, tijestu, sendvicima, jer mi je to baš mljac

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

meni je to isto mljac, ali se to onda vidi i na težini pa to onda bude neki diskretni korektiv takvog odnosa

čini mi se da su ljudi s problemima s težinom jednostavno navikli organizam na tešku hranu i to onda bude začarani krug, jer ti tijelo i dalje traži i traži masnoće, ugljikohidrate, šećer...
    nisam mislila da u takvim situacijama treba reći "pa tijelo mi to traži"
    u takvim situacijama treba na rehab pa sve ispočetka. treba tijelo naviknuti i na salatu.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa Vidi poruku
    Drage mame .. Imam problem, a mozda i nemam. Djecak koji ce za par dana napuniti 15 mj trenutacno ima 13 kg i visok je 81cm. Tko god ga vidi ima komentar tip; jao kak je jaki , bas je debeljuskast; cime ga hranis; pa koliko jede.. I da ne nabrajam! Kad je sisao dobivao je na tezini 1-2 kg mjesecno. Onda smo presli na formulu pa na kravlje prije mjesec dana.sada doduse be dobiva toliko puno na tezini, no ima jaaake nozice i guzu, pa onda jos pelena.. U busi isto nismo slabasni.Hranjenje kroz dan nam izgleda od prilike ovako ; dizanje u pola 8,- 270 ml mlijeka sa 2 zlice nekih zitarica, obicno (kršitelj koda),jer nisu toliko slatke.rucak u 12-krumpir,piletina, zlica nekog sosa kojeg kuham za nas odrasle, to je od prilike kolicina do ruba dubokog tanjura. Nekad pojede sve, nekad ne. Ne guram mu " jos jednu zlicu",15 sati voce-2 manje jabuke i banana.18-gris sa vocem, 21-opet mlijeko i spavanac. Slatkise ne jedemo, ni smokice ni apsolutno nista! A on debeo!! Mislim... Nisam Pametna.. Hranim li ja to dijete previse ili ima neki poremecaj metabolizma, ili je problem u meni na koju utjece okolina.. A svi oko nas sami mrsavci!! Imate li slicnih iskustava i sto bih po vasem misljenju trebala promijeniti??

svako dijete je priča za sebe. neki jedu više, neki manje. neki su krupniji, a neki sitniji tako da taj dio uopće ne mora biti problem. moj sin dosta jede, ali s 22 mjeseca ima 11 kg i 86 centimetara. doduše i mi smo nešto sitnije građe pa vjerojatno i o tome ovisi. međutim, meni se čini da tvoj malac ipak dosta toga pojede u danu. ovaj primjer koji si navela (shvaćam da nije isto svaki dan) ali bi i meni koja imam 32 godine u guzici bio vjerojatno taman za odraditi dan. probaj na svom primjeru. djetetu ipak treba nešto manje nego odraslom čovjeku pa mu ipak ponudi malo manje nego što bi ti pojela. ako mu ponudiš jabuku, ne moraš nuditi i bananu. ako ima žitarice ujutro, ne trebaju mu i za večeru, daj mu recimo jogurt bez žitarica. 270 ml kravljeg mlijeka uistinu nije malo, ručak do ruba dubokog tanjura (tako ja sebi stavljam pa bi djetetu ipak dala manje). e sad opet napominjem, svako dijete je drugačije. moj sin recimo u vrtiću svaki dan pojede dva ručka, a vidiš iz mjera koliko je vitak. jede i doručak i međuobrok i užinu i večeru. mm i ja se često pitamo gdje mu to sve stane, a jedva dobiva na kilaži. i još mešto što će malac biti stariji manje će se 'debljati' jer će se ipak sve više i više kretati, a tvoj osim kilica ima i dobru visinu pa i to treba uzeti u obzir. ja mislim da ti je beba taman

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •