Kristač prvotno napisa
I prošle godine su uplatnice dolazile oko 20-og u mjesecu. Ja sam iz Zgb. i imam drugašića i drugog od 3 god. u vrtiću. Zbog slabijeg imovnog cenzusa i dječjeg doplatka i zato što sam podstanar i samohrana majka, prehranu sam prošle godine plačala pola iznosa, a vrtića sam bila oslobođena, a budući da sam radila cijelu prošlu godinu od 3 mj su mi htjeli uvesti plaćanje vrtića, jer kao imam pre velike prihode (4000kn plus dječji, a bivši ne daje lipe alimentacije, a još i plaćam podstanarstvo). Spasila me ova odluka jer mi je vrtić i dalje besplatan, a i boravak, a za prehranu plaćam pola. Neznam kako bi inače uspjevala sve, a imam i blesavi kredit za otplatu još par godina. Znam da se roditelji dosta bune i ogorčeni su sa odlukom, ali ima i nas koje je to spasilo da nismo ispod ruba egzistencije. Od ove godine za ručak u školi u boravku si djeca sama uzimaju koliko i šta će jesti od ponuđenog i to mi se jako sviđa. Nadam se da me nećete svi popljuvati što mi se dopada prijedlog, ali da nije tako, mene bi koštalo oko 1000 kn za obojicu, a za te novce ja napunim frižider za najmanje 2tj i uspijem i povremeno kupiti sinovima neku sitnicu.