Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 162

Tema: cijena boravka

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Da, u pravu si! Uglavnom su ljudi bolje prošli, osim onih koji su upadali u razred od 35%, a kasnije upali u onaj 40%.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Bilo bi pošteno da su se recipročno smanjila naša davanja gradu. Ali nisu.
    Sad već idemo debelo u offtopic, ali moram ovo razjasniti. Smanjenjem poreza recipročno su se smanjila naša davanja gradu i to višekratno. Kalkulator u ruke, platnu listu pred sebe i proučite malo.

1. Iz proračuna države se daje određeni dio novca za grad. Uzmimo onu najnižu poreznu skupinu. Porez se smanjio sa 15% na 12%, odnosno 3 p.p. (postotni poen). Efektivno se smanjio 20%. Prije se na svakih 100 kuna uzimalo 15 kuna, sada se uzima 12 kuna. Efektivno je to smanjenje od (15-12)/15 = 3/15 = 0.2, odnosno 20%. Znači da je u državnu blagajnu slilo 20% manje novca od ovih koji su u najnižoj skupini. Automatski to znači da država sada daje manji iznos novca gradu nego što se prije davalo.

2. Od iznosa poreza se računa iznos prireza, odnosno direktno davanje gradu. Za Grad Zagreb (prirez 18%) to znači sljedeće: prije se na 100 kuna u porez davalo 15 kuna, a u prirez 2.70 kn; sada se na 100 kuna u porez daje 12 kuna, a u prirez (gradu) 2.16 kuna. Ako je manje novaca uzeto za porez, to znači da se od manje cifre računa prirez. Dakle, prirez, odnosno direktno davanje gradu, je manje.

Eto, nema veze sa ovom temom, ali eto malo objašnjenja zašto se JESU smanjila naša davanja gradu. Ne pokušavam opravdati time veću cijenu nekih usluga, samo objašnjavam nešto što većini ljudi nije jasno.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ok
    ali još uvijek ne smijemo zaboraviti činjenicu da se proračun Zagreba puno 70% iz džepova građana...
    prvi sljedeći grad je ispod 40%

ali, kako je kamen napisala, to smo sve već obrazložili na temi o vrtićima

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj YosephK prvotno napisa Vidi poruku
    Eto, nema veze sa ovom temom, ali eto malo objašnjenja zašto se JESU smanjila naša davanja gradu. Ne pokušavam opravdati time veću cijenu nekih usluga, samo objašnjavam nešto što većini ljudi nije jasno.
    Jesu li se ili nisu smanjila naša davanja gradu, to ne ovisi samo o nešto nižim porezima na plaće od 01.07.2010.
    Osim toga jednom dijelu građana porez se povećao zbog promjene porezne stope sa 35% na 40%, pa oni u gradski proračun izdvaju više.
    Naše punjenje proračuna iz plaća ovisi o visini naše zarade, o zaposlenosti ...
    Punjenje proračuna ovisi i o poreznoj politici grada. Od visokog prireza mnogi (na papiru, lažnom prijavom prebivališta) bježe u druge gradove i tako u proračun Zagreba iz njihove plaće ne odlazi ni kuna. Nove naplate vrtića i boravka samo su razlog više za papirnato iseljavanje građana.

Ni to nije najveći problem. Najupitnija je učinkovitost i transparentnost trošenja poreznog novca. Gradska uprava, a i svi mi, trebamo biti svjesni da oni troše naš novac i da su nam za to odgovorni.

Ako ćemo šutke podnositi sve što nam pokušavaju naplatiti gdje će nas to dovesti?!
    A preko djece su nas, izgleda, već počeli ucjenjivati, dijeliti i međosobno svađati.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zg_ prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam u čemu je problem. Maksimalnu cjenu od 400 kn plaćaju samo oni koji imaju prihode veće od 5000 kn po članu. Znači, vaše plaće prelaze preko 20 000 kn mjesečno, a problem vam je izdvajati 1400 kn za vaše dvoje djece??

Osim toga ovaj model plaćanja baš je u skladu s natalitetnom politikom, jer se ukupni prihodi djele s većim brojem članova kućanstava.
    Čini mi se da je naš gradonačelnik otvorio svoj profil na ovom forumu:

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Moguće. Čudni su putevi predizborne kampanje

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj kamen prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu li se ili nisu smanjila naša davanja gradu, to ne ovisi samo o nešto nižim porezima na plaće od 01.07.2010.
    Osim toga jednom dijelu građana porez se povećao zbog promjene porezne stope sa 35% na 40%, pa oni u gradski proračun izdvaju više.
    Naše punjenje proračuna iz plaća ovisi o visini naše zarade, o zaposlenosti ...
    Punjenje proračuna ovisi i o poreznoj politici grada. Od visokog prireza mnogi (na papiru, lažnom prijavom prebivališta) bježe u druge gradove i tako u proračun Zagreba iz njihove plaće ne odlazi ni kuna. Nove naplate vrtića i boravka samo su razlog više za papirnato iseljavanje građana.

Ni to nije najveći problem. Najupitnija je učinkovitost i transparentnost trošenja poreznog novca. Gradska uprava, a i svi mi, trebamo biti svjesni da oni troše naš novac i da su nam za to odgovorni.

Ako ćemo šutke podnositi sve što nam pokušavaju naplatiti gdje će nas to dovesti?!
    A preko djece su nas, izgleda, već počeli ucjenjivati, dijeliti i međosobno svađati.
    potpisujem

upravo je ovo kod mene i bio slučaj, tako da ja plaćam više poreza. nebitno.

poanta je da grad upravlja novcem kojeg je dobio od građana i izabrani su od građana da ga troše. bilo bi onda logično da ga troše onako kako to građani žele i kako je građanima u interesu a ne kako im rođacima paše.

znači ako grad nema dovoljno vrtića ili je recesija što je i jedno i drugo trenutno slučaj, onda nam ne treba Usain Bolt, utrka na Sljemenu, plava trava maksimirskog zaborava, fontane i slično, već nam treba rasterećenje roditelja

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nisam Milan, iako se slažem s njegovim modelom plaćanja boravka. Činjenica da bi bilo poštenije odrediti cijenu prema imovinskom cenzusu, a ne samo na osnovu prihoda, al nadam se da bude i to jednom.

Opet ponavljam pitanje, zar je problem bračnom paru koji ima ukupne prihode preko 20 k kn izdvajati 1400 kn za boravak i prehranu svoje dvoje djece?? Također spadam u tu skupinu i zaista mi plaćanje od 800 kn više ne predstavlja nikakav problem. Samim tim što će to potrajati još samo godinu ili dvije. Oni kojima je to problem sami su si krivi iz dva razloga:
    1. Opteretili su se kreditima kako bi živjeli na višem standardu nego što si mogu priuštiti.
    2. Ne znaju odgojiti djecu da postanu samostalna i odgovorna pa da sama dolaze i odlaze iz škole.

Inače, stvarno ne trebaš biti baš bistar da zaključiš kako ništa nije besplatno. Prije dok se nije plaćao boravak, plaćao se iz proračuna Grada, a koji su punili i oni koji nemaju djecu, i oni kojima su klinci u privatnim vrtićima, a i oni koji su plaćali dadilje. Zašto bi zauvijek bilo tako? Opet ponavljam, zašto bi se izdvajalo za one kojima su ukupni prihodi veći od 5000 kn po članu?

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Mislim da si blizu, ali ne vjerujem da je gradonačelnik, jer je on dosljedan i čvrstih stavova kao stijena, pa ih sigurno ovdje ne bi došao preispitivati.

Mislim da je ovo je netko tko se iza te (Bandićeve) Stijene želi skriti i od nje profitirati!

No, ako sam ipak u krivu, ispričavam se forumašu Zg_ i upućujem na topic nove cijene vrtića.
    Svi oprostite na offtopicu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a koji su punili i oni koji nemaju djecu, i oni kojima su klinci u privatnim vrtićima, a i oni koji su plaćali dadilje. Zašto bi zauvijek bilo tako?
    Zato što su možda oni bili bolesniji.
    Ili češće išli u kazalište...

Nije lijepo tako nas dijeliti jer ne radimo valjda sve samo zbog svojega interesa.
    Uređeno je tako da svatko izdvaja određeni postotak kroz poreze i prireze (i tu se ostvaruje ta socijalna pravednost) i da se benefitima koristimo svi; svatko na njemu potreban način.

Netko je na topicu o vrtićima napisao kako je ekonomska karta za jednu predstavu u HNK - 900 kuna.
    Mnogi koji imaju djecu ne mogu u kazalište. Jer nemaju kamo s djecom.
    Pa plaćaju karte onima koji mogu ići.
    Jer možda nemaju djecu.
    Pa im ne treba vrtić...

To se zove Društvo.

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Mislim da si blizu, ali ne vjerujem da je gradonačelnik, jer je on dosljedan i čvrstih stavova kao stijena, pa ih sigurno ovdje ne bi došao preispitivati.

Mislim da je ovo je netko tko se iza te (Bandićeve) Stijene želi skriti i od nje profitirati!

No, ako sam ipak u krivu, ispričavam se forumašu Zg_ i upućujem na topic nove cijene vrtića.
    Samo mala napomena, topic od forumaša Zg_ objavljen je nakon ovog mog posta.
    Sad se još više vjerujem da se radi o političaru sa Stijenine liste.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da je Milan bilo bi Gr_ umjesto Zg_.

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Oni kojima je to problem sami su si krivi iz dva razloga:
    1. Opteretili su se kreditima kako bi živjeli na višem standardu nego što si mogu priuštiti.
    2. Ne znaju odgojiti djecu da postanu samostalna i odgovorna pa da sama dolaze i odlaze iz škole.
    1. Zar nije nepristojno nekome gledati u novčanik, posebno kad uredno plaća poreze?! Isto vrijedi i za imovinu.
    2. A kako će biti dovoljno pametna za samostalni odlazak i dolazak iz škole kad im roditelji imaju IQ ispod 0,50?!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Da baš ću profitirati piskaranjem po forumima. Čak ne znam ni kako to ostvariti. Ne zastupaju svi neko mišljenje samo zbog vlastitih interesa. Već sam rekla, ja plaćam od ove godine 800 kn više, pa normalno da meni osobno više odgovara stari model plaćanja, al opet nije da mi tih 800 kn nešto posebno znači, kao npr. onome koji ima 3500 kn plaću. Znam da će se na ovaj način možda izvući neki koji imaju vlastiti obrt, pa su sebe prijavili na minimalac i dobit im premašuje prihode onih u najvišem platnom razredu. Al to je njima na dušu, treba vremena da se isprave krive drine u ovoj državi...od lažnih invalida do poduzetnika kriminalaca. No to je već stvar pravosuđa..nek institucije rade svoj posao
    Što se tiče vrtića nih nisam spominjala, jer ne znam koliko oni plaćaju. Naši su išli u privatni, tako da sam se poprilično naplaćala 6 godina. Znači spominjala sam isključivo boravak za koji i dalje smatram da nije problem plaćati onima koji imaju 5000 kn po članu. Čak sam i iznenađena podatkom da je negdje takvih skoro polovica razreda, pa se pitam gdje je ta sirotinja, kad su oko mene takvi lovatori. Prosječna plaća je 5,5 kn, plaća profesora s 10 g staža je također tu negdje. Znači ukupni prihod npr. dva profesora je 11 k kn i ako imaju dvoje djece, ispada da imaju prihode 2750 kn po članu.....i sada se bune oni koji imaju 5000 kn po članu. Pitam se kako vas nije sram, a pričate o nekoj socijalnoj pravdi. Daleko ste vi od socijaldemokracije, zato vam nije ni jasno da netko može zastupati neko mišljenje bez da ima osobni interes. I opet ponavljam zar je problem izdvajati 1400 kn, za dvoje djece ako su vam ukupni prihodi veći od 20 000 kn?? Pa jbt. na što potrošite onih 19 000 kn?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam Milan, iako se slažem s njegovim modelom plaćanja boravka. Činjenica da bi bilo poštenije odrediti cijenu prema imovinskom cenzusu, a ne samo na osnovu prihoda, al nadam se da bude i to jednom.

?
    Draga/i Zg_ ,
    Jako mi je drago da pišete na "našem" forumu. Na njemu ima još zgodnih tema osim cijena boravka, pa bi mi bilo jako drago da nam se pridružite i pišete na njima.

Do čitanja i pozdrav gradonačelniku

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pitam se kako vas nije sram, a pričate o nekoj socijalnoj pravdi. Daleko ste vi od socijaldemokracije, zato vam nije ni jasno da netko može zastupati neko mišljenje bez da ima osobni interes.
    Da, baš si se u pravu crkvu moliti došla; ovdje se podjednako bune i oni kojima je "Bandićev model" itekako (financijski) dobro došao.
    Upravo zato što je nepravda - nepravda, pa čak i ako je u tuđem dvorištu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorry, Zg_, stvarno te ne kužim.
    Registrirala si se na forumu da bi se išla prepucavati na temi cijena boravka.
    Kaj ti je to ispušni ventil, ili što?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Draga/i Zg_ ,
    Jako mi je drago da pišete na "našem" forumu. Na njemu ima još zgodnih tema osim cijena boravka, pa bi mi bilo jako drago da nam se pridružite i pišete na njima.

Do čitanja i pozdrav gradonačelniku
    Draga NanoiBeba,
    hvala na pozivu, čim osjetim potrebu iznjeti mišljenje na nekoj temi odmah ću ga napisati. O cijenama boravka više neću pisati. Rekla sam što mislim i opet ponavljam - skinite se sirotinji s vrata

Pozdrav mojim Zagrepčanicima

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I opet ponavljam zar je problem izdvajati 1400 kn, za dvoje djece ako su vam ukupni prihodi veći od 20 000 kn?? Pa jbt. na što potrošite onih 19 000 kn?
    Ne znam, na sta drzava potrosi 8196 kn poreza i Grad 1475 kn prireza koji se izdvaja iz takve plaće. Nevjerojatno pitanje.

Po meni oni koji imaju vecu placu trebaju platiti manje, jer su vec vise platili u startu, dakle placaju dva puta i svaki put vise.

Krenimo od tih 20. Minus 5 kredit za stan, minus 5 krediti za 2 auta (jer da bi imali dobre place, neces vjerovati, to nekad zahtijeva da oboje radi i to dosta udaljeno od kuce, pa je auto nuzan i za mamu i tatu, ako zele vidjeti djecu dok su jos budna, jer si ne mogu dopustiti da putuju 2h na posao i s posla javnim prijevozom) , minus 1.4 vrtic, minus 4 krediti po karticama za opremanje tog luksuznog stana od 55m2, minus 2 za benzin...Ostane cijelih 600 kn za hranu, odjecu i luksuzni zivot ovih bogatasa.
    Da, kredita imaju, jer nisu niti kune dobili od roditelja, sve su kupili na kredit (inace bi mogli zivjeti u bacvi ispod mosta ili jadikovati po novinama da su soc. slucaj i traziti od grada i drzave socijalni stan). I treba ih kazniti da drugima placaju vrtic i skolu, jer su obrazovani i zaradjuju neku, donekle pristojnu placu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daedi, naravno da si u pravu.

Baš me zanima na kojoj slijedećoj temi će Zg_ postati. Kaj bi još moglo zanimati našeg gradonačelnika? Možda Zdravlje djece ili Platnene pelene. A možda i dojenje.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, na sta drzava potrosi 8196 kn poreza i Grad 1475 kn prireza koji se izdvaja iz takve plaće. Nevjerojatno pitanje.

Po meni oni koji imaju vecu placu trebaju platiti manje, jer su vec vise platili u startu, dakle placaju dva puta i svaki put vise.

Krenimo od tih 20. Minus 5 kredit za stan, minus 5 krediti za 2 auta (jer da bi imali dobre place, neces vjerovati, to nekad zahtijeva da oboje radi i to dosta udaljeno od kuce, pa je auto nuzan i za mamu i tatu, ako zele vidjeti djecu dok su jos budna, jer si ne mogu dopustiti da putuju 2h na posao i s posla javnim prijevozom) , minus 1.4 vrtic, minus 4 krediti po karticama za opremanje tog luksuznog stana od 55m2, minus 2 za benzin...Ostane cijelih 600 kn za hranu, odjecu i luksuzni zivot ovih bogatasa.
    Da, kredita imaju, jer nisu niti kune dobili od roditelja, sve su kupili na kredit (inace bi mogli zivjeti u bacvi ispod mosta ili jadikovati po novinama da su soc. slucaj i traziti od grada i drzave socijalni stan). I treba ih kazniti da drugima placaju vrtic i skolu, jer su obrazovani i zaradjuju neku, donekle pristojnu placu.
    Hvala na konkretnom odgovoru. Znači, ipak sam bila u pravu, živjeli bi na standardu koji si ne možete priuštiti. Stan od 55 m2 se ne mora luksuzno opremiti, ako se nema love ili ako se baš mora uzme se kredit na duži vremenski period tako da je manji mjesečni anuitet. Auto se može kupiti rabljeni, pa je jeftinije. U mom slučaju su još veća izdavanja, 12 000 kn za kredit i adaptaciju stana od 90 m2, auti su službeni kao i gorivo. Ostalih 10000 ode na obleku, klopu i poneki izlet. Nije da se žalim, al ja bih nove cice, a nemam dovoljno para.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nije da se žalim, al ja bih nove cice, a nemam dovoljno para.
    ma sigurno se i to može "poturiti" pod "troškove prezentacije".

ali, možda imaš pravo Zg_, možda bi nam svima bilo bolje da smo uzeli kredite na 50 godina, pa ih, umjesto nasljedstva u nekretninama, ostavili djeci da ih otplaćuju.
    ili da živimo u garsonijerama; pa i toplije bi nam bilo...

ne razumijem što zagovaraš.
    zar je život u 55 kvadrata za četveročlanu obitelj - luksuz?!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ostalih 10000 ode na obleku, klopu i poneki izlet.
    mashallah!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije Milan, neg Jelena

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    zapravo sam sigurna da se može.
    ako ipak više ne ide tako glatko, "uzme se kredit na duži vremenski period tako da je manji mjesečni anuitet."
    pa netko vozi nove cice, netko novi auto.

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I dva službena auta, pa je plaća zapravo još barem 3-4 tisuće veća. Dakle ukupno zarađujete oko 30.000 kn i sada popuješ drugima da žive iznad svojih mogućnosti.
    Svaka čast. Daj se još malo pohvali, kaj si sve s tom lovom možeš priuštiti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

znate da je moja prijateljica ugradila štangu za S faktor u sobi, na račun firme?
    u dogovoru s vlasnikom/direktorom.
    a pravdano je kao fizikalna rehabilitacija, ili tako nešto.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj cowgirl prvotno napisa Vidi poruku
    I dva službena auta, pa je plaća zapravo još barem 3-4 tisuće veća. Dakle ukupno zarađujete oko 30.000 kn i sada popuješ drugima da žive iznad svojih mogućnosti.
    Svaka čast. Daj se još malo pohvali, kaj si sve s tom lovom možeš priuštiti.
    Ma čista provokacija, ne palite se.
    Vidiš da si jadna ni cice ne može priuštiti.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ali, možda imaš pravo Zg_, možda bi nam svima bilo bolje da smo uzeli kredite na 50 godina, pa ih, umjesto nasljedstva u nekretninama, ostavili djeci da ih otplaćuju.ili da živimo u garsonijerama; pa i toplije bi nam bilo...

ne razumijem što zagovaraš.
    zar je život u 55 kvadrata za četveročlanu obitelj - luksuz?!
    O čemu ti pričaš? Mi smo uzeli kredit od 180 000 eura na 20 godina i rata je oko 1300 eura plus životno osiguranje, nikakvih 50 godina. Ništa nismo naslijedili i ništa nam nitko nije poklonio. I suprug i ja smo završili fakultete (tehničke) u relativno kratkom roku. Ja sam neko vrijeme, dok nisam imala djece radila na institutu u Bonn-u. Zbog supruga sam se odlučila vratiti u RH. Radim kao voditelj odjela u jednoj stranoj korporaciji, gdje je sve transparentno, tako da nove cice otpadaju. Plaća nije neka al barem koristim auto od 0-24. Suprug solidno zarađuje, al se i naradi kao direktor kod Tode, nikad ništa ne možemo unaprijed planirati. Znam da si možemo priuštiti više nego mnogi, zato se i ne bunim na cijenu boravka i nisam jalna na one koji imaju puno više, a takvih je oko mene dosta. Ipak nemamo ni jahtu, ni selo u Istri, dobr.... imamo neku straćaru na Braču, al nije vrijedno spomena. Uglavnom ne budite zavidne zato što neki imaju više novaca od vas, već se pokrite s onoliko koliko imate. Ne dižite kredite koje ne možete otplaćivati....ponašajte se u skladu sa svojim sposobnostima. Dobro došli u kapitalizam.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mnogi su uzeli kredite na 30 godina.
    A ti si predložila dulji rok.
    Pa sam, logično, pretpostavila kako je taj "dulji rok" - 50 godina.

Naš je kredit jedna četvrtina tvojega.
    I jedva guramo.
    Ali nam je ipak bolje nego mnogima.

I ne trebaju mi veće cice.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ma čista provokacija, ne palite se.
    Vidiš da si jadna ni cice ne može priuštiti.
    Cice su bile samo kao primjer nečega što si ne mogu priuštiti i što mi nije potrebno, više kao sarkazam. Inače, ni u ludilu ne bih pod nož zbog izgleda.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne dižite kredite koje ne možete otplaćivati....ponašajte se u skladu sa svojim sposobnostima.
    Doista si jedna od rijetko blagoslovljenih kojima se životna situacije nije promijenila (na lošije) od dana kada su dizali kredite.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Daj to sr..e s kreditima odi napiši tamo na topik o švicarcu.
    Ne bi se čudila da ti netko iskoči iz kompa i odgrize ti nos. Ili cicu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

....ponašajte se u skladu sa svojim sposobnostima.

pretpostavljam da si mislila na mogućnosti
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 11.10.2011. at 14:46

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mnogi su uzeli kredite na 30 godina.
    A ti si predložila dulji rok.
    Pa sam, logično, pretpostavila kako je taj "dulji rok" - 50 godina.

Naš je kredit jedna četvrtina tvojega.
    I jedva guramo.
    Ali nam je ipak bolje nego mnogima.

I ne trebaju mi veće cice.
    Dulji rok sam predložila za kredit za opremanje, a ne za stambeni. Nama je bila najlošija situacija 2003, 2004..kad smo kupili stan, jer sam ja dobila pedalu nakon porodiljnog. Al srećom za par mjeseci sam našla posao, do tad sam davala instrukcije tak da sam uspjela navući po 3-4 k kn mjesečno. Imali smo prastari namještaj u stanu, koji smo naslijedili od bivših vlasnika, odvratan je bio, al nismo imali za bolji i kaj sam mogla? Lajat na mjesec.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne dolazi u obzir

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da si znala za rodin forum, mogla si na njemu lajat

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Švicarac je u laganom padu. Ja ću sad reći slijedeće, a ti im prenesi...da me zaboli ona stvar što je netko bio tenkre pa je poletio za nižom kamatom i što se dao navuć od banaka. Sutra može otići euro na 10 kn, što je realna mogućnost, i onda je ostalih 50 % kukat i tražiti od države da vrati. Ako se to dogodi, prodam stan i odem u manji koji mogu otplaćivati i lupam se po glavi što sam bila glupa pa krivo procjenila, kao i onomad oni koji su ulagali u fondove. Ljudi moji, za krivu procjenu ste sami krivi. Moj frend je prije 10 godina kupio dionice applea i obogatio se, ja nisam htjela jer sam mislila da nikad neće nadmašiti microsoft, al sama sam si kriva jer sam krivo procjenila i ostala švorc.....takva je stvar i sa švicarcima

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

al sama sam si kriva jer sam krivo procjenila i ostala švorc.....
    Jadna

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Jadna
    Da, jadna. Bacila sam 2000 USD

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, jadna. Bacila sam 2000 USD
    Sorry kaj pitam, negdje gore si napisala da nećeš više pisati na ovoj temi

Napisala si i ovo:
    Radim kao voditelj odjela u jednoj stranoj korporaciji, gdje je sve transparentno,

kada vodiš odjel u stranoj korporaciji, pretpostavljam popodne, kada cijelo jutro pišeš po forumu

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Napisala si i ovo:
    Radim kao voditelj odjela u jednoj stranoj korporaciji, gdje je sve transparentno,

kada vodiš odjel u stranoj korporaciji, pretpostavljam popodne, kada cijelo jutro pišeš po forumu
    Ne radim popodne, nego kad hoću dok imam dobre rezultate. A kad ih ne budem imala i to se dogodi 2 mjeseca za redom, dobit ću pedalu, bez obzira koliko vremena efektivno provodila na poslu.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Napisala si i ovo:

Ako se smije znati, jesi i ti na poslu ili doma?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

smiješ. Doma. I ne plaćam boravak

I ne volim Bandića, ako te i to zanima
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 11.10.2011. at 15:36

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

[QUOTE=NanoiBeba;1981142]Sorry kaj pitam, negdje gore si napisala da nećeš više pisati na ovoj temi

Pisala bih i na drugima al su mi ove trenutno aktualne - dosadne, a nema smisla da dižem neku staru.
    Obzirom da sam nova, tek se uhodavam, ne mogu odmah utrčat na sve teme, odabrala sam ovaj forum jer imam školarce pa da vidim i tuđa iskustva.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

smiješ. Doma. I ne plaćam boravak

I ne volim Bandića, ako te i to zanima
    Ni ja ne volim Bandića, srećom da je bilo 68 % normalnih pa nije prošao

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne dižite kredite koje ne možete otplaćivati....ponašajte se u skladu sa svojim sposobnostima. Dobro došli u kapitalizam.
    Ne samo to, nemojte se uopće niti roditi ako se ne možete financirati, zar ne?

Kada ne bi izdvajala toliko love za porez, prirez i plaćanje vrtića i boravka tuđoj djeci (onima koji ne plaćaju ništa), onda bi mogla i svoje kredite plaćati bez problema.

Smiješno mi je kada se luksuznim smatra stan od npr. 55m2, i njegovo opremanje namještajem niže klase.

Nadam se da ti i troškovi službenog auta ulaze u bruto plaću, jer inače prikrivate dio svojih prihoda. Da pojasnim, ukoliko firma plaća leasing za službene aute, dužna je to iskazati u plaći radnika, i to u bruto iznosu i na to platiti sve poreze i doprinose. Mislim da u RH možda 1% firmi tako radi, ostali koji voze službene aute ih koriste maltene kao komercijalisti. Ili, ukoliko nema leasinga, dužna je procijeniti te troškove kao plaća u naravi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ni ja ne volim Bandića, srećom da je bilo 68 % normalnih pa nije prošao
    Nemoj si laskati da spadaš u tih 68%.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj si laskati da spadaš u tih 68%.
    Nemam se ni potrebe svrstavati u neke skupine, niti identificirati s bilo kime. Bokte kakvo laskanje. Kaj se tiče plaćanja auta, naravno da je prikazan kroz brutto plaću i mislim da tako radi više od 1 % firmi, a pogotovo stranih. Kad si se već tako zapjenila oko objašnjavanja kako bi se trebala oporezivati plaća, predpostvljam da si neki knjigovođa, al očito ne dovoljno sposoban da zarađuješ nešto sastrane. Vjerojatno jadna kucaš po nekoj tastaturi za kikiriki pa si jadna frustrirana. U svakom slučaju laku noć i ne zaboravi popit lijek

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •