Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Našla sam ovu staru temu, pa tu pišem, jer...bojim se otvoriti novu. Nakon one o koroni koju sam otvorila u prvom danu pandemije, a admini brižno zatvorili , ne želim riskirati.

Uglavnom, Coca cola, Romerquelle i ozljede usta, grla, jednjaka. Sve je više ozlijeđenih.
Sva pića u bocama su u mojoj kući na bojkotu do daljnjega.
No, što s drugim pakiranim, tekućim namirnicama? Mlijelo, jogurt...I to se puni u velikim punionama.
Je li problem u dezinfekciji, čišćenju pri punjenju, ili netko nekako truje kasnije, tijekom transporta, slaganja? Nemam pojma sto misliti o tome.
Kako se ponasati?
od zraka ne možemo živjeti
tako da je jedino rješenje nadati se da ne dođe negdje do greške u tvornicama i da baš nismo mi ti koji ćemo imati sreću/nesreću da nabasamo na proizvod s geškom

meni su još manje pouzdane domaće proizvodnje, opg-ovi i sl. (npr. problem s mandarinama)

veliki porizvođači i tvornice imaju i zahtjevnije kontrole kvalitete, tako da im ja vjerujem i ne razmišljam o tome

isto je tako i s lijekovima (rijetko tko obraća pažnju na nauspojave paracetamola ili iburpofena, a dajemo ih djeci gotovo bez razmišljanja); s odjećom isto (dobro nam je dok ne razvijemo alergije ili kožne probleme zbog korištenih boja u tekstilnoj industriji - nekako više vjerujem Krateksu nego H&M-u, ali opet kupujem H&M i nadam se najboljem ...)