-
Imam ti dva recepta, ali jos ih nisam radila, pa ne znam kak ispadnu. Evo...
ARANCINI (Zasecerena narancina kora)
- iz knjige "Domaci kolaci"; Bilus, Rode, Bozic; Nakladani zavod Znanje, 1985
Na 1 kg ocijedjene narancine korice racuna se 60-80 dag secera i 3/4 l vode.
Koru narance izrezite na duguljaste rezance i stavite ih mociti 5/6 dana u vodu, koju morate u medjuvremenu vise puta promijeniti.Sestoga dana korice procijedite, izvazite i stavite kuhati u vodu prema gore navedenoj uputi. Kada su polumekane, dodajte secer i kuhajte jos tako dugo doke se sva tekucina potpuno ne zgusne. Zatim ih izvadite i jos vruce povaljajte u kristalnom seceru. Arancine susite slozene jedan do drugoga na ravnoj povrsini. Posluziti ih mozete tek poslije 3 dana.
USECERENA NARANCINA KORICA
- prepisano iz nekog casopisa
Pripremite 1 kg naprskanih naranci. Operite ih i dobro obrisite. Ogulite samo gornji, zuti sloj korice. Narezite ga na kockice ili trakice i pristavite s hladnom vodom. Zagrijavajte na niskoj temperaturi. Kad provri poklopite i na niskoj temperaturi kuhajte 30 minuta. Posebno prokuhajte 45 dag secera u 2,5 dl vode. Dodajte ocijedjene korice i kuhajte 40 minuta. Potom ih ocijedite i rasporedite na lim (ili papir za pecenje). Susite ih 1 sat u pecnici. Vrata neka budu pritvorena. Spremite ohladjene. Na isti se nacin useceruju i korice drugih agruma.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma