-
Krumpir salata
-
Skuham krumpir u ljusci, ogulim i narežem na ploške, u još topao narežem luk, posolim, popaprim, pooctim i pouljim, dodam malo vode i sve izmiješam.
-
tak i ja samo kaj stavim bučino ulje i acetto balsamico
-
Isto kao MalaSirena ali bez papra.
-
kuhani ohlađeni krompir
sitno izrezan luk
preljev:
1 žlica jakog senfa
2 jušne žlice octa
6 žlica ulja
sol, papar
tvrdo kuhana jaja (po izboru)
jedan mali trik: salata se ne miješa kuhačama, žlicama, vilicama itd...
da se krompir ne bi slomio - preljev se dobro izmiješa, i nakon preljevanja krompir se "presipa" nekoliko puta iz jedne u drugu posudu.
-
Ja ju pravim kao MalaSirena, (moja sveki pravi po njemackom receptu, al meni je bolji ovaj nas "domaci", na takvu krompir salatu sam navikla, a i MM se vise svidja kad ja pravim)
-
Skuham krumpir s korom, ogulim i izrežem na na fete, kad se ohladi stavim luk (inače mi luk bude grozan ako stavim dok je toplo) sol, papar, malo octa, maslinovo ulje.
-
-
ja radim po receptu golog kuhara i super mi je fino
-krupire iste veličine(sitnije) skuhati u slanoj vodi
-vrele začiniti sa zelenim umakom
zeleni umak:nasjeckani kis.krastavci,češnjak,peršin,bosiljak,metvica,b alcamiso,masl.ulje,senf,sol i biber.
fino je i toplo i hladno.
-
Jeste probali s majonezom? Kuhani krompir u ljusci, ogulim i izrežem na ploške. Posolim, dodam luk i majonezu. Sve dobro izmiješati.
-
Krumpir, luk, konzervica graha, zacini, OBAVEZNO BUCINO ULJE, malo octa.
-
ja nekad dodam grah ili kukuruz ili crvenu papriku sitno sjeckanu (ah patim od raznolikosti boja
)
začinim s acetom ili običnim octom i maslinovim; sol; papar
-
ja pravim kao Arijana , s tim što luk prije nasolim pa izgubi ljutinu , i koristim jabučni ocat ( ponekad i limunov sok )
Izbjegavam majoneze zbog kalorija .
-
probala sam jednom napraviti krumpir salatu (kuhan u ljusci) s majonezom i umjesto luka sam stavila ukiseljene lucice. bilo je više nego odlično.
vjerojatno može i bez majoneze
-
Meni je fino sa maslinovim (+ luk i papar) osobito uz ribe.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma