Andro-gen, razumijem sad što si htio reći (prije mi nije bilo jasno) i slažem se s ovim u zadnjem postu.
Ako je posao divan, kreativan, altruistički usmjeren, ako čovjeka ne cijedi preko svake mjere nego ga ispunjava zdravim zadovoljstvom i pritom mu ostavlja još i dovoljno prostora, vremena i energije da živi kvalitetno s onima za koje se isplati živjeti, onda je to OK posao.
Sve ostalo je nužda, jad i bijeda.
To što se ćupljenje na poslu od jutra do sutra danas ide stavljati kao nekakva ultra vrijednost (daj, molim te, ko da smo robovi i to je sad baš super

), to je problem izvitoperenosti svjetonazora. Samo naprijed, ali nemojte meni (ne vi, nego mislim, društvo u cjelini) nametati to kao nešto ekstra pametno, kvalitetno i dobro za nas i za našu djecu.
Toliko je danas besmislenih poslova da je to čudo jedno, suvišnih i za ovaj i za onaj svijet, a takvima ja (s naglaskom na ja, dakle, subjektivna ocjena) smatram većinu ovih izmišljenih poslića pretakanja iz šupljeg u prazno, tipa banke, burze, marketing, pr preseravanja, stiling, prešetavanje po pistama i X drugih, u koje uključujem i vlastiti posao (toga, na žalost, sa 18 godina, u vrijeme biranje struke, nisam bila svjesna).