Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Sto je najprakticnije za novorodjence- skafander ili?

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Sto je najprakticnije za novorodjence- skafander ili?

Molim iskusnije mame zimskih beba za savjet.

Dakle, pomalo se pripremamo sa dolazak naseg malog strijelca i sada me zanima sto je bolje da kupim za van kada pocnemo setati - skafander ili ? Malena mi je imala 6 mj. kada je bila zima i nju bi lako spremila u skafander, ali mi se cine nekako neprakticni za tako malu bebu. Nekako mi se cini da nije dosta ju samo dobro obuci i pokriti, biti cemo u austriji, a ovdje zna biti prilicno hladno.

U cemu ste vi setale vase bebane kada su temperature bile oko nule?
    I nakon koliko dana ste isle u prvu setnju?
    Posljednje uređivanje od Mellyca : 10.09.2011. at 22:27

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš skafandere s donjim dijelom kao vreće za spavanje - dakle bez nogavica

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moji su oboje zimske bebe. Oboje su išli u skafanderima, i onim s nogavicama i ovakvima kakve opisuje Vrijeska. Takvi su praktičniji ali nije neka velika tlaka oblačiti i onaj s nogavicama. Plus dekica preko ako je trebalo.

Išli smo u šetnju s oko 2 tjedna - bi možda i prije ali sam se ja oporavljala od epi.

Beba vam stiže na datum rođ. moje mame! Sretno!
    Posljednje uređivanje od enchi : 10.09.2011. at 22:39

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

znam, vidjela sam to bas u jednom katalogu i sada sam htjela to naruciti jer mi se ucinilo prakticno ali izgleda da ih vise nemaju jer nisam mogla naci online, a po trgovinama to nisam vidjela nigdje, tj. jesam jos prije ali one u komadu, a ova koja mi je zapela za oko je u dva- dakle posebno jaknica posebno vreca koja se moze drukericima spojiti, i cini mi se puno bolje.
    Ako netko zna gdje to ima za kupiti neka javi...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma prerasti će ti taj gornji dio dok dovoljno zatopli da ga nosi samog!

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i jos jedna sitnica - je dovoljno da uzmem najmanju velicinu, onu od 0 do 3 mj, ili je bolje da je malo veca? Nekako racunam da bi nam ta bila dovoljna, taman bi 3 mj. napunio krajem 2.mj a nakon toga nam valjda nece niti trebati..

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

U pravu si, uzmeš li veći, plivati će ti u tome, bolje nek mu je taman - biti će mu toplije!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bilo prije u H&M-u
    možda opet bude u ponudi u zimskoj kolekciji

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    bilo prije u H&M-u
    možda opet bude u ponudi u zimskoj kolekciji
    gledala danas, imaju samo one klasicne skafandere sa nogavicama.

ovako izgleda ova koju bih ja
    http://www.willhaben.at/iad/viewimage?adId=26775877

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Samo da kažem, ako netko misli bebu nositi u marami ovo bez nogavica onda ne dolazi u obzir.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da kažem, ako netko misli bebu nositi u marami ovo bez nogavica onda ne dolazi u obzir.
    A u slingu??

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

paaa, ne znam za sling, ja sam maramu koristila, možda bi moglo, vjerovatno bi išlo dok je bebica malena,
    ali nemam iskustva da bi sa sigurnošću potvrdila

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    imaš skafandere s donjim dijelom kao vreće za spavanje - dakle bez nogavica
    Ovo!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

stavi ga u njen skafander ak ga imaš

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tesko, jer mislim da bi mu ipak bio malo prevelik, vel 6-9 mj, a jos je i ruzicast da ruzicastiji ne moze biti . Ma naci cemo vec nesto do tada..

I jos me nesto zanima - kako ste ih obukli kada ste isli iz bolnice? Da li je dovoljno ih malo bolje obuci pa samo pokriti dekicom u AS, jer u skafanderu bas ne mi smjeli u nju..

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Mellyca prvotno napisa Vidi poruku

I jos me nesto zanima - kako ste ih obukli kada ste isli iz bolnice? Da li je dovoljno ih malo bolje obuci pa samo pokriti dekicom u AS, jer u skafanderu bas ne mi smjeli u nju..
    Tako!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tesko, jer mislim da bi mu ipak bio malo prevelik, vel 6-9 mj, a jos je i ruzicast da ruzicastiji ne moze biti . Ma naci cemo vec nesto do tada..

nema veze ak je prevelik, podvineš noge i sakriš s dekom,tak sam ja svojoj radila kad je bila 2 tjedna stara, u skafander od 9 mjeseci, a to kaj je ružičast ne brigaj,u tome dete bude cca malo, brzo će proljeće.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

i jos jedna sitnica - je dovoljno da uzmem najmanju velicinu, onu od 0 do 3 mj, ili je bolje da je malo veca? Nekako racunam da bi nam ta bila dovoljna, taman bi 3 mj. napunio krajem 2.mj a nakon toga nam valjda nece niti trebati..
    Ja nisam imala skafander, a da sam kupila bacila bih pare jer moj mali je sa 3m imao 7.5kg. Super smo se snasli sa cebencetom, ispod ga toplije obucem i to je to... Mislim da skafander bude ili veliki ili mali za novorodjence, meni bar se cinio nepraktican

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mellyca moje je dijete strijelac i ja sam je stavljal o baš ovakav, koji prodajem za 100 kuna!
    Iana, maltene nov jer mi smo van mogli iz nekih drugih razloga tek za 4 mjeseca
    ako hoćeš pošaljem ti slike!

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Mellyca moje je dijete strijelac i ja sam je stavljal o baš ovakav, koji prodajem za 100 kuna!
    Iana, maltene nov jer mi smo van mogli iz nekih drugih razloga tek za 4 mjeseca
    ako hoćeš pošaljem ti slike!
    Moze slikice na pp ..

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo imali baby nest i to mi je bilo super praktično jer se lako skida i oblači pa je jednostavnije namjestiti dijete u AS, odnosno utopliti kad izlaziš iz auta.

Za izlazak iz rodilišta su imale: bodi, plišano odjelce, baby nest kao pokrivač.

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I naš termin je 29.11.2011
    Zašto se ne može sa skafanderom u AS?
    Ja sam baš to planirala bodi, plišani kombinezon i skafander za izlazak iz rodilišta.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Djete se nikada ne stavlja u sjedalicu u jakni, skafanderu i sl. jer se ne može dobro vezati.
    Uostalom, ako uneseš djete u skafanderu u ugrijani auto, bilo bi mu pretoplo.
    Djete obučeš kako si planirala, možda dodatne čarapice, kapisu, staviš u AS i dobro ušuškaš dekicom. Dekicu kasnije u autu makneš, prije izlaska opet umotaš.
    Neće se djete smrznuti kad dođeš do auta ili kad izlaziš iz auta.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi uvijek stavljamo dijete u skafanderu u auto. Ne mogu zamisliti da bih skinula bebicu i stavila je u hladan auto, pa je opet oblacila kad nakon kratke voznje stignemo na odrediste. Zasto je ne bih mogla dobro vezati?

Inace meni su najprakticniji skafanderi tutice, i za kolica i setnje u marami.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I mi smo uvijek u skafanderu bili u autu(sad smo presli na jaknicu), jer bi se inace stvarno smrznuli, pogotovo kad su temp. oko 0, a autu ponekad treba i 10-ak min da se ugrije. A i nije mi bas jednostavno bebicu u autu oblacit u skafander.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja sam svoju curicu već samjesec dana utrpala u skafander i pičila s njom u šetnju...to mi je bilo najpraktičnijejer se brzo obuče i nema previše prtljanja i navlačenja na malo djetešce jer se brzo unervozi..za nas je to bilo idealno rješenje...a u prvu šetnju smo išle sa jedno mjese dana, ali 15 min., a rodila sam na Badnjak, poslije smo svaki dan bile malo duže i tako...bitno je da ne puše, a nas je stvarno poslužilo vrijeme, u 1.mj. je bilo 15-16 stupnjeva tako da smo se baš našetale jedno tjedan dana kad je bila samo mjesec dana stara

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja svoju bebušku planiram iz rodilišta iznijeti baš kako je netko napisao gore-bodi dugih rukava, plišana majčica i hlače sa stopicama, preko svega toga skafander i u autosjedalicu. Ni ja ne mogu zamisliti to skidanje skafandera ili jakne prije AS, pa razbolili bi se nakon tri takva ulaska/izlaska. I sasvim lijepo ih se može vezati i smjestiti u as. jedino što u tom slučaju treba izostaviti grijanje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •