Ne znam zašto si toliko iznenađena, zar misliš da svatko tko je na "onoj" strani mora biti profesor i time osobno povrijeđen temom? ja jesam profesor po struci, ali ne radim u struci (sad ne znam da li da dodam-hvala bogu

)
Po mom mišljenju bi profesor trebao biti stručan, kreativan, sposoban zainteresirati djecu i prenijeti znanje, strpljiv, komunikativan i sve one divne stvari koje ste ti i ostale pisale na temi.
Mislim da se u tome pretjerano ne razlikujemo.
Što se tiče "problema" djece koje ometaju nastavu-mislim da većina djece nema neki specifičan problem, već je tu u prvom redu dječja zaigranost i dosada, bar je tako bilo u mom slučaju.
Naravno da djece s problemima ima i da ih treba detektirati i drugačije im pristupiti. Ali kad je u pitanju bezazleno dječje brbljanje ja mislim da je neki oblik sankcija nužan.
Također mislim da u nekoj dobi neka djeca nisu još sposobna internalizirati motivaciju za praćenje predmeta koji su im dosadni, ma kako profesor bio zanimljiv.
Ukoliko ne postoji neki instrumentarij, mislim da će takva djeca izgubiti više nego što bi mogli dobiti svojim "suverenitetom".
To mi je nekako kao da iskreno očekujemo da će tinejdžer doći kući u ponoć iako ima izlaz dokle hoće, samo da se stigne dobro naspavati.