Pokazuje rezultate 1 do 50 od 146

Tema: Koliko sam uštedjela dojenjem?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bas kad sam sve zaboravila- evo da me podsjeti.

Naseg ad-a nije bilo u dm-u pa nismo mogli stediti s bodovima i sl nije bilo ni staklenih bocica a ja ih nisam htjela prati pa sam imala 8 kom da ih mm moze cetkati kad dodje s posla pa sam imala i stalak za susenje bocica (to je i sad u funkciji za boce za vodu salice i sl-zgodna stvar) pa sam koristila dozer za ad da mogu okolo hodati bez problema oko hranjenja, pa treba cetka za pranje bocica, pa mi nismo imali kuhalo za vodu pa me netko uvjerio da moram koristiti i britu - kratko koristila, pa termo torba za bocice
    i naravno dudice i cetke za boce treba mijenjati. Pa mislim da sam razbila 2-3 bocice pa to zamijeniti i td.

Moj je poceo nadohranu s 6 mj i to tempom kao i dojena kcer, cak i nesto sporije. Ne znam od kud vam to da djeca na ad pocinju dohranu ranije i zesce nego dojena. Pa oni su osjetljiviji i treba biti oprezniji nego kod dojene djece

moj je od 1-2 god dva puta na dan pio punu bocu ad-a. Tek smo s 2 uveli obicno mlijeko na casu. Obicno je dobivao u grizu i sl.

Ukupno, preko 10 000 kn otislo jer je u bolnici prijatelja djece lakse bolesno dijete natrpati ad om na bocicu nego pomoci mami oko izdajanja

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam od kud vam to da djeca na ad pocinju dohranu ranije i zesce nego dojena. Pa oni su osjetljiviji i treba biti oprezniji nego kod dojene djece
    Zato što pedijatri, nažalost, i dan-danas preporučuju ranije uvođenje dohrane kod nedojene djece.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Zato što pedijatri, nažalost, i dan-danas preporučuju ranije uvođenje dohrane kod nedojene djece.
    da, to je velika steta.

Ja sam se pripremala za dohranu malca ko za lansiranje rakete i sve sto sam procitala je naglasavalo potrebu za oprezom kod dohrane nedojene djece.

Uglavnom, mislim da je ona moja cifra gore premala, ali tako se tjesim lol

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Sve nedojene bebe oko mene su počele dohranu sa 6 mjeseci. A pedijatri koliko sam čula i mamama dojenih beba znaju ranije preporučiti dohranu, to mislim da ima veze najviše s pedijatrom a ne ad/cicom.

Btw, prvih par mjeseci, dok ne jedu dohranu, prosjek potrošen na ad mjesečno (sa onim dudama za flašice, jer se flašice baš ne mijenjaju tako često): do 500 kn max, samo mlijeko u prosjeku 400-tinjak kn

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Sve nedojene bebe oko mene su počele dohranu sa 6 mjeseci. A pedijatri koliko sam čula i mamama dojenih beba znaju ranije preporučiti dohranu, to mislim da ima veze najviše s pedijatrom a ne ad/cicom.

Btw, prvih par mjeseci, dok ne jedu dohranu, prosjek potrošen na ad mjesečno (sa onim dudama za flašice, jer se flašice baš ne mijenjaju tako često): do 500 kn max, samo mlijeko u prosjeku 400-tinjak kn
    400 kn je u prvih 1-2 mj. Nakon toga cifra opasno skace.
    Prije 3 god, malcu smo kupovali ad za 120 kn/900g kutija. Sad vidim da u dm-u prodaju isto za 100 kn pa kad skupis bodove mozes ustediti jos 15 kn po kutiji pa bude i nesto jeftinije.

Bitno je naglasiti da napravljena bocica ne smije stajati u frizideru pa podgrijavati i sl. Ljudi svasta rade da zastede.

I smatram opasnim tako ofrlje govoriti da je cifra gotovo duplo manja od prije navedenog, jer zene koje imaju izbor dojiti/nedojiti dobivaju krivu informaciju o ukupnom trosku pa kad dodje 3-6 mj i kljinjo potrosi dvije kutije tjedno, pocinju uvoditi dohranu i razrijedjeno kravlje mlijeko jer ne mogu isfinancirati ad u potrebnim kolicinama.

Da ne spominjem mijenjanje jednokratnih pelena ujutro i navecer, a tokom dana samo kad se pokaka.

Cijena ad-a i jednokratnih pelena u kompletu je ogromna i to treba imati na umu pri odluci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije 3 god, malcu smo kupovali ad za 120 kn/900g kutija. Sad vidim da u dm-u prodaju isto za 100 kn pa kad skupis bodove mozes ustediti jos 15 kn po kutiji pa bude i nesto jeftinije.
    za koliko se potroši jedan kutija - kada se sve radi kako treba, naravno?

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I da, beba nije mala, ali nije ni sumo borac. I jede taman koliko treba.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    za koliko se potroši jedan kutija - kada se sve radi kako treba, naravno?
    Ovisno o dobi, apetitu, vrsti formule. E. je bila na specijalnoj formuli zbog zatvora kad je bila na toj formuli bilo je oko 800 kn/mj., kasnije kad je počela dohranu promjenili smo formulu i uzimali smo ju po akcijama , tada je postalo jeftinije oko 500 kn/mj.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bitno je naglasiti da napravljena bocica ne smije stajati u frizideru pa podgrijavati i sl. Ljudi svasta rade da zastede.

I smatram opasnim tako ofrlje govoriti da je cifra gotovo duplo manja od prije navedenog, jer zene koje imaju izbor dojiti/nedojiti dobivaju krivu informaciju o ukupnom trosku pa kad dodje 3-6 mj i kljinjo potrosi dvije kutije tjedno, pocinju uvoditi dohranu i razrijedjeno kravlje mlijeko jer ne mogu isfinancirati ad u potrebnim kolicinama.

Da ne spominjem mijenjanje jednokratnih pelena ujutro i navecer, a tokom dana samo kad se pokaka.

Cijena ad-a i jednokratnih pelena u kompletu je ogromna i to treba imati na umu pri odluci.
    Marija, ja govorim s iskustvom, beba je tek odnedavno počela s dohranom, znam koliko jede dnevno i koliko me to košta. Jedna kutija od 34 kn (i to kad ne kupujem s popustom) mi traje 2,5 dana - kad je beba bila 6 mj, kad je bila recimo 3 mj. trajala je 4 dana, tako da znam o čemu pričam.

Nikad nije mali pio podgrijano, a sve nepopijeno se bacalo.

Tako da molim da mi se ne spočitava da sam ofrlja u nečemu o čemu itekako pazim!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas kad sam sve zaboravila- evo da me podsjeti.

Naseg ad-a nije bilo u dm-u pa nismo mogli stediti s bodovima i sl nije bilo ni staklenih bocica a ja ih nisam htjela prati pa sam imala 8 kom da ih mm moze cetkati kad dodje s posla pa sam imala i stalak za susenje bocica (to je i sad u funkciji za boce za vodu salice i sl-zgodna stvar) pa sam koristila dozer za ad da mogu okolo hodati bez problema oko hranjenja, pa treba cetka za pranje bocica, pa mi nismo imali kuhalo za vodu pa me netko uvjerio da moram koristiti i britu - kratko koristila, pa termo torba za bocice
    i naravno dudice i cetke za boce treba mijenjati. Pa mislim da sam razbila 2-3 bocice pa to zamijeniti i td.

moj je od 1-2 god dva puta na dan pio punu bocu ad-a. Tek smo s 2 uveli obicno mlijeko na casu. Obicno je dobivao u grizu i sl.

Ukupno, preko 10 000 kn otislo jer je u bolnici prijatelja djece lakse bolesno dijete natrpati ad om na bocicu nego pomoci mami oko izdajanja
    zar sve to?!?!
    toliko?!?!
    za jedno?!?!

idem odmah MM-u reć` da mi kupi auto - i to dvosjed da se mogu sama voziti i odmoriti - jer su ga moje cice zaradile

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    zar sve to?!?!
    toliko?!?!
    za jedno?!?!

idem odmah MM-u reć` da mi kupi auto - i to dvosjed da se mogu sama voziti i odmoriti - jer su ga moje cice zaradile
    a, cuj, voda se moze podgrijati u loncu koji vac imas doma, pa mozes cetkati bocicu nakon svakog pranja, pa ne moras landrati okolo s lajt opremom, vec mozes vuci cijelu kutiju ad i termosicu s vodom i td.

Ja doma nisam imala nista od opreme pa je za pocetak bilo katastrofa uopce se organizirati i otici nekuda. Onda sam skuzila kako si olaksati. Tad se financijski moglo. Ne znam sta bih i kako bih sad.

Iskreno, kad me netko pita za razliku ad i dojenje, uvijek kazem da ad kosta cca 10 000 kn i moras prati bocice (meni je to mucenje ko ragade), a dojenje je zeznuto na pocetku, a kasnije niti ne primjetis da dojis.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a, cuj, voda se moze podgrijati u loncu koji vac imas doma, pa mozes cetkati bocicu nakon svakog pranja, pa ne moras landrati okolo s lajt opremom, vec mozes vuci cijelu kutiju ad i termosicu s vodom i td.

Ja doma nisam imala nista od opreme pa je za pocetak bilo katastrofa uopce se organizirati i otici nekuda. Onda sam skuzila kako si olaksati. Tad se financijski moglo. Ne znam sta bih i kako bih sad.

Iskreno, kad me netko pita za razliku ad i dojenje, uvijek kazem da ad kosta cca 10 000 kn i moras prati bocice (meni je to mucenje ko ragade), a dojenje je zeznuto na pocetku, a kasnije niti ne primjetis da dojis.
    Za mene je AD lijek, a ne izbor. Tako da ne razmišljam o tome kao nećemu što se bira nego uzima u nuždi; iako razumijem da žene mogu razmišljati drugačije, pa u tom slučaju razmišljanje o financijama ima smisla.
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.09.2011. at 13:36

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vrijeska, ima raznih zapremina kutija i dijete bi se trebalo hraniti na zahtjev pa je to jako tesko reci.

Ripcord, ispricavam se. Meni se ucinilo da pises rekla/kazala, nisam skuzila da je tvoj na ad-u.
    I ta kutija je 300 g, zar ne?

Ni moj nije bio sumo borac. Bio je jaaako aktivna beba i jeo je vise od onih okvirnih mjera na kutiji.

Sve je to jako individualno. Zato mislim da je bitno naglasiti da hranjenje ad-om moze kostati jako jako puno. Da si ljudi mogu isplanirati. Jer ako potrosis budzet na pola mjeseca, sta onda?

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sve je to jako individualno. Zato mislim da je bitno naglasiti da hranjenje ad-om moze kostati jako jako puno. Da si ljudi mogu isplanirati. Jer ako potrosis budzet na pola mjeseca, sta onda?
    Pa ja se iskreno nadam da žene ne 'odlučuju' i planiraju hoće li dojiti ili ne, ovisno o cijeni ad-a. Pogotovo one žene koje čitaju Rodin forum.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •