Kata.klik u neku te ruku razumijem za tvoju ljutnju a u neku ne,malo si burno reagirala . Nikada nisam mislila na to niti računala koliko sam uštedila dojenjem. Prvo kad pomislim na dojenje(kao i sve mi,barem velika većina) je da je to nešto priorodno, da je to za moju bebu najbolje ali ako iz nekog razloga ne bi mogla dojiti AD bi bio najbolji izbor.
Ove cifre koje govorite nisu mala stvar,ta znadete kakva je financijska situacija u lijepoj našoj.Drago mi je da sam uštedila i da još štedim a uz to i moje dijete nije zakinuto,naprotiv...
Da nisam mogla dojiti naravno da bi za AD uvijek imala,izbacila bi ono malo što ulažem u sebe i to je to. Nemamo neka primanja ali bili bi isto sretni.Ono što je od love ostalo za taj mjesec rasporedili za režije ,ostalu hranu i ono što je najpotrebnije.
Zašto ne bi postavili ovu temu? Isto kao što smo mogli postaviti temu o platnenim (koliko je neko uštedio jer je njih koristio) a uz to su prirodnije/zdravije od jednokratnih. Ili koliko smo uštedili jer ne kupujemo kašice i kuhamo dječici.
Slučaj u mojoj bližoj okolini….jedan mladi bračni par, koji živi mogu reći od crkavice, kupuje svaki dan djetetu kašice. Niti je djetetu dala nešto domaće,niti je sačuvala tu lovu da kupi voća,povrća(barem ono što nema u vrtu,a ima većinu).
Druga majka je počela davati kravlje mlijeko svojim blizancima već sa 5 mjeseci jer nije mogla financirati AD. Tužno. A mnogo je takvih oko nas.
I naravno ako će bilo tko početi dojiti radi novca,bilo bi mi drago,ali sam sigurna da bi na kraju majka našla i druge razloge ….
A šta sam potrošila na dojenje???? Kupila izdajalicu, htjela povećati produkciju,bila luda i nisam vjerovala da imam mlijeka. Sokove za dojenje nisam kupovala jedino ako bi mi neko donio , jedno vrijeme sam pila čaj (anis,kim,komorač i koprva),dva paketa jastučića (vidila sam da su bolje obične gaze ili tetre) i to je to. Ulošci mi ne trebaju još i tu je ušteda

Kao i kod koksy, moja mlađa i nakon godinu dana me nije koštala ni četvrtinu kao starija u prvoj godini,a jako je zadovoljno i sretno dijete.