Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Filter za tuš

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Filter za tuš

Nedavno sam pročitala da je korisno postaviti filter za tuš kako bismo kožu zaštitili od klora i niza drugim elemenata koji se u tekućoj vodovodnoj vodi mogu nalaziti. Imate li iskustva s tim? Ako da, koje proizvođače preporučujete? Po kojoj ste cijeni nabavili filter?Prije gotovo deset godina ugradili smo slično na kuhinjskom sudoperu, sad bih korak dalje. Živim u Puli gdje je voda izrazito tvrda i klorirana.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne bi li bilo pametnije staviti neki uređaj za pročišćavanje vode na sam ulaz u kuću, pa onda imaš čistu vodu na svim mjestima gdje curi i rješava se problem kamenca. Nemam iskustva, samo razmišljam o tome. Ako si u stanu, to je teže, ali ovako, parcijalno, meni se baš ne sviđa.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ako je cilj zaštita od klora, onda je jedino rješenje nekakva kemijskaobrada vode, a to je obrada na obradu i tada dobiješ vodu koja opet može stvoriti druge neželjene efekte u slavinama.
    Ako je cilj zaštita od kamenca, onda definitivno na ulazu u cijeli stan ili kuću (najbolje kod vodomjera).
    Ima uređaja koji se postavljaju kao neka "narukvica" na cijev, dakle nema rezanja i spajanja cijevi, već se naknadno montira. Cijena cca 1.000 na više, ovisno o modelu i proizvođaču.
    Ovisi za što je namjenjeno. Ja sam jedna od onih koja se svakodnevno susrećem s tim u poslu, ali doma ne bih nikada to ugradila, niti bih savjetovala.
    Pomodarstvo nam izvlači novaca. A kamenac se lako čisti octom. Drugog razloga ne vidim.
    Možda griješim?

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja sam čula za dosta dobrih iskustava s ovim http://www.silverex.hr/tus.html
    jedna prijateljica koja ga također ima pokazala mi je takvo smeće skupljeno u filteru da se čovjek zabrine čime se tuširamo. ja sam probala piti tu vodu, i ima jako fini, meki okus, onako pročišćeni.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ta srebrna voda je u užem smislu antibiotik i osobno silverex smatram pobjedom marketinga nad zdravim mozgom pomoću zloupotrebe (inače opravdane) popularnosti ionskog srebra.
    Bakterijske kulture imaju značajnu ulogu u zdravlju kože i cijelog organizma, a nakon ovakvog tuširanja odu pa-pa.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Ta srebrna voda je u užem smislu antibiotik i osobno silverex smatram pobjedom marketinga nad zdravim mozgom pomoću zloupotrebe (inače opravdane) popularnosti ionskog srebra.
    Bakterijske kulture imaju značajnu ulogu u zdravlju kože i cijelog organizma, a nakon ovakvog tuširanja odu pa-pa.
    X
    Kao i masa stvari (od flaške nadalje) porez na...

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    ja čak mislim da od srebra tu nema puno, više neko mehaničko filtriranje, pa ajde... + znatna ušteda vode, jer koristi mali mali pritisak i jako raspršuje. Inače nema veze sa onim kako se ionsko srebro dobiva, koje je btw. super stvar.
    Posljednje uređivanje od Solange13 : 07.09.2011. at 15:49

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Malo sam razmislio o ovome i zaključio da ti u principu ne treba baš nikakva struja za dobiti ione srebra u vodi (u smislu postupka dobivanja komercijalnog ionskog srebra). Sasvim je dovoljno da se u toj napravi zadrži nekakva količina vode i eto ti iona na pretek. OK, u prvom mlazu, a potom manje.
    I dalje mislim da se radi o jako preskupoj džidži kojom se velebno promašuje očekivana dobrobit.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •