Jučer je susjeda, kao negdje 286 osoba tog dana, a valjda milijardita osoba ovog tjedna pitala M:
S: Onda, M, kak' ti je u školi?
M. ...Grozno da ne može groznije biti. ... Svašta živ čovjek mora izdržati.
M.![]()
, M. je famozan sa svojim provalama i komentarima.
Danas sam cijelo poslijepodne "maltretirala" bambina sa domaćom zadaćom, odnosno pregledavala sam mu knjige i trebalo je dosta toga poispunjavati po radnim bilježnicama (ovo je prvo naše učenje) .
I nakon togja ga kupam a on će meni :
"Znaš mamice, ja bih najrađe bio opet mala, mala bebica..."
Ja: "Da? Jel to možda zbog učenja i škole?"
Bambino: "Ma nee...."
Ja: "Daj, sigurno bi rađe bio u vrtiću..."
On: " Ma najrađe bi bio u penziji..."
M., Bambino![]()
Joj, dečki, trbuh me boli od smijeha, genijalno![]()
Nije za ovu dobnu skupinu, al penzija je i meni cesto na pameti.Zdenka2 prvotno napisa
![]()
Ovako sam i ja razmišljala na početku osnovne škole, a i malo duželeonessa prvotno napisa
![]()
aaa... sad ste me sjetile
prije par mjeseci pricamo o zeljama za zlatnu ribicu
1. Novu kucu (nemamo ni staru)
2. novi komp
3. da imam 34 godine (7,5), da imam curu,
da sam slobodan i da budem u penziji....
Hvala za dozu smijeha koja mi je nužno bila potrebna..
Beremo masline, bere i Andrija. I onda slucajno prevrne svoju kantu:
"Ode moja karijera!"
Prijavljujemo se ovdje s jednim rođendanskim biserom.
ja: "Hej, pa ti imaš 6 godina!"
V.: "Uopće se tako ne osjećam."
I mi smo odnedavno ovdje, al evo jedan stari, povodom nove sezone Plesa sa zvijezdama. Gleda D. PSZ u društvu svoje prabake i oduševljeno komentira:
Ove žene su baš prave dame...a muškarci, pravi su mužjaci!
I jedan noviji, za vrijeme nedjeljnog ručka pričamo, i P. pita je li nužno jesti meso (baš smo trančirali pile) , pa smo komentirali kako nije nužno, ali je potrebno onda konzumirati puno žitarica, mliječne proizvode i jaja, i P. kaže kako je negdje čitala da su neki vegetarijanci u Americi hranili svoje mačke i nisu ima davali meso i završi vrlo dramatičnim tonom:
P: I tako su te mačke prvo oslabile, a onda se razboljele i umrle!
D (šokiran): Sva sreća da nisam mačak u Americi!
penje se oskar na drvo
ja mu kazem nemoj ic tak visoko nemces moc dole - ja to nemrem geldat
gledaj gledaj da znas reci hitnoj kaj je tocno bilo
:shock:Mukica prvotno napisa
![]()
lektira; šegrt hlapić
književna vrsta: zgoda za djecu![]()
mjesto radnje: svijet
ja ga pitam, dobro kak to misliš svijet? on me pogleda onim pogedom u stilu "kaj fakat nisi skužila di se to događa" i veli:
pa sve se to odvija na ovom svijetu! nije valjda na marsu?!?!mama, mama![]()
reklama na tv; dijete želi brata i sanjke za božić...
L: ja bi još i jednu sestru
ja: tttccccc, molim?!
L: da, da...imaš 3 mjeseca.
ja: :? kakva 3 mjeseca? pa znaš da trudnoća traje 9mjeseci?
L: imaš 3 mjeseca da ostaneš trudna
![]()
ja: a kaj bi ti sad još i sa sestrom, kaj ti brat nije dovoljan?
L: paaaaa, učio bi je da gleda ninja kornjače, jugio, da igra PS.....zapravo, kad malo bolje razmislim, odgajao bi je kao martu (marta je frendica koja se uvijek igra s dečkima)![]()
nakon žustre rasprave o odabiru pločica između mene i mm uključi se i sin koji kaže vrteći glavom "tata , nadam se da ja neću naći ovako tvrdoglavu ženu".![]()
U dućanu:
V: "Mama, jesi li ti kad si bila mala htjela imati malog brata?"
ja: "Pa, razmišljala sam o tome kako bi bilo lijepo imati starijeg brata."
V: "E vidiš, tako bi i Maks (njegov plišani pas) htio imati brata. Vidiš, ovakvog (i pokazuje na plišanog psića)."
Nije upalilo, ali je bilo slatko.
VedranaV prvotno napisa
Na tu foru mi doma imamo već podosta braće, naročito rakuna.
Jučer u krevetu, ja već spavam, a on si nešto grunta i pita: "Mama, za što služe jaja?" Ja sam očito onako u snu nešto nebulozno promrmljala jer je njegova reakcija bila: "Ma ne ta, ova!" i primio se za svoje genitalije, tu me probudio. Ja odgovaram "Za proizvodnju spermija i hormona testosterona." (otkud sam to izvukla friško probuđena, ne znam), a on na to: "I za ništa drugo?", ja kažem ne. :?
Morat ću danas ispipati što je to još imao na umu.
I mi smo prije 2 godine morali nakon jednog ninja kornjače kupiti i ostale, da ima braću![]()
Jučer smo opet nešto pričali o imendanima, pa kako ja nisam znala kad neki dječak koji se zove Dino (ne znamo ni jednog) ima imendan, N je rekao da Dino ima imendan na dan izumrlih dinosaura 8)
Kaže nam neki dan Domi dok smo ručali: ajde ti nama mama objasni tko je bio Poncije Pilates? 8)
Učili su na vjeronauku, pa je malo pobrkao sa mojim aerobicom i pilatesom.
Nedjelja, ručak na stolu i pita Sonja: -Mama koje je to meso??
Ja velim svinjetina, a ona meni: -Joj pa zar neznaš da sam ja vegetarijanac za svinjetinu![]()
Danas sam M. u školi zatekla tako prljavog da je njegov inače crni kaputić bio svijetle boje zemlje.
Ja: :shock:
M. Mama, izgledaš mi ko' da ne kužiš.
Ja: Kaj ne kužim?
M. Pa, bio sam vezni.
ja: "Reci ti meni, kaj je s Lukom? Čini mi se da si prije bio dobar s njim, a sad više ne."
V: "Da, prije je bio moj, kad smo bili u trećoj grupi. I on i Grga i Štefan. Sad više nije moj. Promijenila su se... vrijeme."
ja: "Promijenila su se vremena?"
V: "Da."
Miš moj mali.
Ležimo u krevetu, a V. odjednom žestoko: "Daj stavi glavu na jastuk k'o svi veliki ljudi."![]()
Mama jesi gledala jučer sport kad je igrala Nigdjezemska i ...![]()
Još jedan biser iz kreveta. Ležimo u krevetu i kaže mi V. neka zažmirim i pogledam se. Kažem ja da se ne mogu vidjeti kad imam zatvorene oči. On na to kaže da mogu, da me moj duh može vidjeti. I nastavlja:
"Mi smo budni po danu, a naš duh po noći, kad mi spavamo. Duh - noćna ptica."
Jučer mi se zapilji u trbuh i provali: "Jel' ti raste beba u trbuhu?"
ja (pomalo žalosno): "Ne, nego sam se dobro najela."
on: "I ja isto. Gle." i pokazuje na svoj trbuh.
pa onda veli veselo: "I meni raste beba."
iako je dosad sudjelovao na nebrojeno prosvjeda i prajdova, ovaj zadnji prosvjed sindikalaca je ivara, zbog masovnosti, stvarno impresionirao
i prolazimo mi tako u povorci ilicom kraj kazalista kerempuh i pokazuje ivar banner koji reklamira njihovu aktualnu predstavu i govori dramaticnim glasom, onako afektirajuci ko sportski komentatori na prijenosu olimpijade:
"evo, sad vrijedi ovo sto pise, j.ebote, kolko nas ima, sad ovo vrijedi!"
Ivka,![]()
Čitam Božju česticu od Ledermana (o fizici i Higgsovom bozonu), a V. me nekoliko puta tražio da čitam naglas. I tako, neku večer, kaže on meni: "Mama, čitaj mi ono... Ono o utronima i neutronima."![]()
dobila sam neki dan necaka kojemu je pri porodu slomljena kljucna kost. moj je f ostao posve zatecen tom informacijom, pa kako, pa zasto, pa jel ga to boli jadnoga i sl. objasnim mu (konacno, nikad nije pitao kako je dosao na svijet!) sve kuda prolazi beba i kako, i utjesim ga da ce malac brzo biti bolje.
ubrzo potom pita f:
- a jesam li ja slomio kljucnu kost kad sam se radjao?
- ne, kazem
- huh, ja sam PROFESIONALAC!!!!
f.![]()
zna čovjek kako to profesionalno odraditi![]()
M: Mama, ja nikad u životu nisam sreo ljepšu i bolju osobu od tebe. I što je najbolje, ti me voliš! Meni to znači više od ičega na svijetu da me ti voliš, to mi znači više od gugol guglova eura u banci.
Jučer sam slučajno ogrebla noktom M. po čelu.
Ja: Sunce žao mi je, nisam te namjerno, baš mi je žao.
M.: Dobro, mama! Može i mala novčana isprika?
Uhvatilo ga je...
Učiteljica mi je u školi rekla da je M. poljubio jednu djevojčicu. Ja sam ga povela u slastičarnicu i udri u priču o granici između "ja" i "drugoga", o poštivanju tuđe volje i slično. Naravno, pitala sam ga zašto je to učinio.
M.: Mama, svaka ikonica u kompjuteru mog mozga htjela ju je poljubiti.
Ja:![]()
Kupujemo sladoled (one s nogometnim sličicama).
H: ja ću gool
D: ja ću obučen
teta u dućanu: :shock:
ja: dva goola molim vas![]()
Zdenka2 prvotno napisa
a dijete ti je famozno!
![]()
H stalno zapitkuje o smrti, što kada umreš... ja sam joj rekla da ljudi koji umru odu na nebo.
Ručamo i H pita (i gleda u plafon): Što ako sada umrem? mm i ja :?
A ona: Kako ću od plafona otić na nebo?
Ovo je crnjak, ali dijete razmišlja. :/
Ops, prethodni post je trebao ići na 3-6 god.![]()
Da je meni MM ovo ikad rekao u toku zabavljanja (a on je informatičar po struciZdenka2 prvotno napisa
) odmah bi se udala za njega
![]()
Opet M.
Prijateljica iz razreda je otišla živjeti u SAD zbog majčinog posla. Pozvala ga je na oproštajnu zabavu, a ja sam mu unaprijed objasnila situaciju da ne bi bio previše tužan.
M. ov komentar: "Sva sreća da ide sada kad je Bush u odlasku. Ne bih volio da mora ići ratovati za naftu!"
meni ivar neki dan: imam par pitanja za tebe, iz opšte kontrole
ja: iz cega?
on: pa to ti je opća kultura, na srpskom