-
Jedno pitanje
Molim vas ako tko zna odgovor, u slučaju rastave braka, sporazumnog, i majka ima skrbništvo nad djecom, te ih odluči odvesti živjeti u drugu državu, da li to može napraviti bez dopuštenja oca?
Eto sam to, hvala na odgovorima.
-
Mislim da nema nikakve pravne zapreke. Obzirom da sam i sama razvedena, imam presudu po kojoj mi jedijete dodijeljeno na odgoj i čuvanje i mislim da se temeljem toga mogu s K.odseliti bilo gdje.
Ne kažem da je to fer i u redu.
Posljednje uređivanje od Mater Studiorum : 11.09.2011. at 19:52
-
Nemam sad presudu pred sobom, ali mislim da u presudi, osim ovog što je navela Mater Studiorum, piše i da otac ima pravo na viđanje djece....npr. jedan ili dva dana u tjednu i svaki drugi vikend....
Baš ću pogledati kad dođem doma, pa ti javim.
-
Da, otac ima pravo na viđanje i susrete s djecom. Majčinim preseljenjem to se pravo ne gubi. Ostaje pitanje "tehničke izvodivosti" istog, u slučaju da majka s djecom odseli 50, 500 ili 1000 km daleko...
-
U presudi (u mom slučaju) piše: "Susreti i druženja između mldb. djece i oca odvijat će se .....tad i tad......., a sve uz prethodan dogovor roditelja"
Eh sad, ako majka odseli u drugu državu, tehnički je neizvedivo da otac redovito viđa djecu, ali da li to znači da treba dopuštenje oca.....nemam pojma.
Sorry, nisam od neke pomoći....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma