Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Liječenje zuba -pomoć molim

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Liječenje zuba -pomoć molim

Našla sam se u velikom problemu s liječenjem zuba. Imam veliki granulom ispod poporavljenog zuba i stomatologica mi je otvorila zub da se smiri upala pa će umrtviti korijen, ali najavila mi je čišćenje u trajanju od mjesec dana i vidim da nabada na slijepo i da iz rtg slike ne vidi puno. Osim toga imam jako loše iskustvo s tim pristupom (imam nekakve zavinute i zeznute korijene) i do sad su mi uspješno izlječeni jedino zubi kod stomatologa koji je radio suvremenim metodama onim niskofrekv rentgenom i onim nečim što točno mjeri korijen i onim topljenim trakicama u dva, maks. tri navrata. Sve ostalo su bili samo recidivi i tinjajuće upale godinama. E sad, ja sam si takvo liječenje mogla priuštiti nekad davno, a sad nema šanse jedino po cijenu toga da ne jedemo mjesec dana. Može li mi netko pomoći preporukom kome da se obratim za temeljito i stručno liječenje zuba preko socijalnog ili barem povoljno.
    Posljednje uređivanje od pikula : 07.09.2011. at 20:12

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

trajanje liječenja zuba, pogotovo ova situacija kao kod tebe, ne ovisi o stomatologu nego o tvom imunitetu
    ovo ti pišem iz vlastitog iskustva (trenutno liječim zub) i radila sam kod jedne stomatologice

moj ti je savjet, da svog stomatologa zamoliš uputnicu za pedodonta u Perkovčevoj i tamo si onda ziher da si kod stručnjaka
    i oboružaj se strpljenjem, jer to traje i traje

da ti opišem moju situaciju
    imam zub na kojem je prije par godina bio sitni površinski karijes i to je sanirano
    bio je mir do trudnoće, kada me počeo boliti na hladni i toplo, tako sam to gurala i trpila nekih godinu dana
    i najednom je buknuo, tj. počeo kljucati i boooliti
    stom. mi ga je otvorila, našla upalu, bez gnoja itd, znači čista upala
    dala anesteziju i devitalizirala ga (bila sam na moru) i ostavila me s vaticom koju sam ja svakodnevno mjenjala i sama si ispirala fiziološkom
    znači cijelo vrijeme mi je zub 'čist'
    e sad, nakon mjesec dana dolazim kod svoje stom. čisti ga detaljno, ispire (nemrem se sad sjetit kak se zove) stavlja neki ljek i zatvara
    nakon 24 sata počinje boliti, dolazim ponovno, čisti opet i sve ispočetka, zatvara ga i opet me booooli
    tek nakon par puta uspjevam izdržati tjedan dana sa zatvorenim ali sa malom malom rupicom,
    trenutno je probno zatvoren skroz, na 14 dana i ako bude mirovao punimo ga i završavamo.

eto, cijela priča traje od sredine 6-og mjeseca
    a sve mi radi prijateljica
    a vjeruj mi, radi odlično

tako da, nemoj misliti da je to samo na stomatologu
    malo sam odužila, ali nadam se da sam pomogla
    Posljednje uređivanje od kahna : 08.09.2011. at 00:43

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala ti. Zovem svoje zubara pa se ne javlja već dva dana., Sad se sjećam zašto sam prestala tamo ići. Moramnekakodoći dote uputnice za prekovčevu. Ako netko ima iskustvo s lječenje tamo cijenila bih jako jer imam zeznute zube i sve što može se zakomplicira.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •