-
Liječenje zuba -pomoć molim
Našla sam se u velikom problemu s liječenjem zuba. Imam veliki granulom ispod poporavljenog zuba i stomatologica mi je otvorila zub da se smiri upala pa će umrtviti korijen, ali najavila mi je čišćenje u trajanju od mjesec dana i vidim da nabada na slijepo i da iz rtg slike ne vidi puno. Osim toga imam jako loše iskustvo s tim pristupom (imam nekakve zavinute i zeznute korijene) i do sad su mi uspješno izlječeni jedino zubi kod stomatologa koji je radio suvremenim metodama onim niskofrekv rentgenom i onim nečim što točno mjeri korijen i onim topljenim trakicama u dva, maks. tri navrata. Sve ostalo su bili samo recidivi i tinjajuće upale godinama. E sad, ja sam si takvo liječenje mogla priuštiti nekad davno, a sad nema šanse jedino po cijenu toga da ne jedemo mjesec dana. Može li mi netko pomoći preporukom kome da se obratim za temeljito i stručno liječenje zuba preko socijalnog ili barem povoljno.
Posljednje uređivanje od pikula : 07.09.2011. at 20:12
-
trajanje liječenja zuba, pogotovo ova situacija kao kod tebe, ne ovisi o stomatologu nego o tvom imunitetu 
ovo ti pišem iz vlastitog iskustva (trenutno liječim zub) i radila sam kod jedne stomatologice
moj ti je savjet, da svog stomatologa zamoliš uputnicu za pedodonta u Perkovčevoj i tamo si onda ziher da si kod stručnjaka
i oboružaj se strpljenjem, jer to traje i traje
da ti opišem moju situaciju
imam zub na kojem je prije par godina bio sitni površinski karijes i to je sanirano
bio je mir do trudnoće, kada me počeo boliti na hladni i toplo, tako sam to gurala i trpila nekih godinu dana
i najednom je buknuo, tj. počeo kljucati i boooliti
stom. mi ga je otvorila, našla upalu, bez gnoja itd, znači čista upala
dala anesteziju i devitalizirala ga (bila sam na moru) i ostavila me s vaticom koju sam ja svakodnevno mjenjala i sama si ispirala fiziološkom
znači cijelo vrijeme mi je zub 'čist'
e sad, nakon mjesec dana dolazim kod svoje stom. čisti ga detaljno, ispire (nemrem se sad sjetit kak se zove) stavlja neki ljek i zatvara
nakon 24 sata počinje boliti, dolazim ponovno, čisti opet i sve ispočetka, zatvara ga i opet me booooli
tek nakon par puta uspjevam izdržati tjedan dana sa zatvorenim ali sa malom malom rupicom,
trenutno je probno zatvoren skroz, na 14 dana i ako bude mirovao punimo ga i završavamo.
eto, cijela priča traje od sredine 6-og mjeseca
a sve mi radi prijateljica 
a vjeruj mi, radi odlično
tako da, nemoj misliti da je to samo na stomatologu 
malo sam odužila, ali nadam se da sam pomogla
Posljednje uređivanje od kahna : 08.09.2011. at 00:43
-
Hvala ti. Zovem svoje zubara pa se ne javlja već dva dana., Sad se sjećam zašto sam prestala tamo ići. Moramnekakodoći dote uputnice za prekovčevu. Ako netko ima iskustvo s lječenje tamo cijenila bih jako jer imam zeznute zube i sve što može se zakomplicira.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma