Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: testiranje plivanja

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno testiranje plivanja

Idući tjedan je testiranje iz plivanja za 2 razred, pa me zaima kakva su iskustva vaših klinaca u svezi toga?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod nas je bilo super, Erik je već dpobro znao plivati, tak da je on išao samo jednom. Na prvom satu su morali skočiti u vodu i otplivati malo i treneri su ocijenili jel trebaju još dolaziti ili ne.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sve je to ok, samo kaj je baš ovih dana nekaj šmrkav!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sve je pršlo, više i nije tak grozno šmrkav!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Naši uakoro imaju to testiranje, ali su nam rekli da oni koji ne mogu skočiti u vodu da se deklariraju kao neplivači. Sad ne znam, kako to dalje ide.
    Da li se mora ići u onu školu plivanja u njihovoj organizaciji ili se možemo sami negdje upisati i donjeti potvrdu. Do se jako boji skakanja, inače normalno pliva. I da li imate preporuku za neku školu plivanja, iskustva molim?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Naši uakoro imaju to testiranje, ali su nam rekli da oni koji ne mogu skočiti u vodu da se deklariraju kao neplivači. Sad ne znam, kako to dalje ide.
    Da li se mora ići u onu školu plivanja u njihovoj organizaciji ili se možemo sami negdje upisati i donjeti potvrdu. Do se jako boji skakanja, inače normalno pliva. I da li imate preporuku za neku školu plivanja, iskustva molim?
    mora ići. moj je lani otplivao svoje, ali bez skakanja. i deklarirali su ga kao neplivača, išao je na tečaj, uz intezivno negodovanje, doduše i na kraju položio. čak mu je bilo zabavno, kako je priznao poslije svega.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kakav je tečaj? Da li paze stvarn ona djecu ili ima šokova tipa moraš skočiti u vodu?

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja L. je isla na tecaj plivanja preko skole. Nije znala skakat, a ni plivat bas nesto.
    ne sjecam se kolko je trajalo, valjda jedno dva tjedna? vozili su ih iz skole i vracali nazad u skolu. njoj je bilo super, bez ikakvih shokova, naucila je plivat i sve pet.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

dva tjedna traje, ako je u boravku, onda je to u iza ručka, naše je vozio i dovozio bus, jedna učiteljica je išla s njima.
    koliko se sjećam i znam iz njegove priče, sve ide polako, dosta se igraju, svaki dan rade nweki novi element, postupno ih trener(ica) dobije da zarone, ustvari se zagnjre , imaju one gusjenice, pluitače, daske.... za održavanje, dosta se igraju... skakanje se savladava na kraju, barem su oni tako, i zadnji dan je nova provjera. ko zadovolji, super, ko ne ide dogodine saq novom generacijom opet na provjeru. iz T razreda dva dečkića idu opet ove godine.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Joj super,ovo mi je jako utješno,jer Do baš ne voli nikako to skakanje i baš se zblokira kad ga se sili.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    mora ići. moj je lani otplivao svoje, ali bez skakanja..
    Da li je ovo provjeren podatak da djeca baš moraju ići na taj tečaj plivanja, mene zanima gdje bi se to mogla provjeriti, ako netko zna.

hvala

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

provjereno. moraju ići. moj je toliko dramio lani nakon provjere da sam ja zvala na bazen da probam to izbjeć i ne može se. ako ne ode u drugom razredu, može i nekad kasnije, ali do kraja oš mora imati potvrdu da zna plivati. tako su meni rekli.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    provjereno. moraju ići. moj je toliko dramio lani nakon provjere da sam ja zvala na bazen da probam to izbjeć i ne može se. ako ne ode u drugom razredu, može i nekad kasnije, ali do kraja oš mora imati potvrdu da zna plivati. tako su meni rekli.
    Ok, hvala, međutim mene zanima ako je možda netko našao nešto o tome u Zakonu o odgoju i obrazovanju, ja nisam, a nije mi jasno, ako je to obavezno zašto djeca iz okolice Zg-a i drugih mjesta i gradova uopće ne idu na tu provjeru ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas dobiješ obavijest da ima škola plivanja , besplatno , al ih sam moraš vodit na bazen....u suprotnoj smjeni od škole.
    Za one koji žele.
    Samo je jedan dečko išao koji živi preko puta bazena.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U klc ne idu jer nemamo bazen, koliko se sjećam lani je to bil ona dobrovoljnoj bazi mislim da su išli trećaši u zg, jer nam je to najbliže.

do topuskog ima cca 50 km po svakakvoj cesti.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas dobiješ obavijest da ima škola plivanja , besplatno , al ih sam moraš vodit na bazen....u suprotnoj smjeni od škole.
    Za one koji žele.
    Samo je jedan dečko išao koji živi preko puta bazena.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Izgleda da ovisi od škole do škole, naši moraju ići za vrijeme nastave, 3 tjedna

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi smo upravo na tečaju. moj sin je skočio i preplašio se. sada mu je drago što nije prošao jer im je baš zabavno. idu od 13.30 do 15.30 na mladost.
    bar će naučiti sve stilove plivanja i skakanja. a ujedno i razmišlja da se počne baviti plivanjem kao dodatnom sportskom aktivnošću

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, hvala, međutim mene zanima ako je možda netko našao nešto o tome u Zakonu o odgoju i obrazovanju, ja nisam, a nije mi jasno, ako je to obavezno zašto djeca iz okolice Zg-a i drugih mjesta i gradova uopće ne idu na tu provjeru ?
    nije obvezno i ne mora se ako se ne želi
    i to je u organizaciji grada Zagreba a ne države

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    nije obvezno i ne mora se ako se ne želi
    i to je u organizaciji grada Zagreba a ne države
    A koliko si sigurna ?

Trebala bih napisati na školu zahtjev jer ne želim da moje dijete ide na taj tečaj...na šta bi se mogla pozvati, zna tko ?

hvala

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A koliko si sigurna ?

Trebala bih napisati na školu zahtjev jer ne želim da moje dijete ide na taj tečaj...na šta bi se mogla pozvati, zna tko ?

hvala
    Ja sam pitala učiteljicu , i ona tvrdila da je obavezno. Moj sin je imao ranu od ozljede, pa zbog toga nije bilo pametno da ide na bazen.
    Tako da smo uzeli ispričnicu od naše pedijatrice te nije morao ići.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ma ja sam našu učiteljicu isto pitala, pa je rekla da je obavezno, a kad sam ja pitala gdje ja to mogu provjeriti i koje bi bile sankcije ako odbijem nije više ništa znala, tako da, nisam sigurna, a u zakonu o obrazovanju piše:

"U suradnji s drugim činiteljima osnovna škola dužna je osigurati da svi učenici tijekom osnovnog školovanja nauče plivati."

Ne znam, kako da to protumačim...dali da mora sad u drugom razredu ili može bilo kad do osmog ili kako ?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma ja sam našu učiteljicu isto pitala, pa je rekla da je obavezno, a kad sam ja pitala gdje ja to mogu provjeriti i koje bi bile sankcije ako odbijem nije više ništa znala, tako da, nisam sigurna, a u zakonu o obrazovanju piše:

"U suradnji s drugim činiteljima osnovna škola dužna je osigurati da svi učenici tijekom osnovnog školovanja nauče plivati."

Ne znam, kako da to protumačim...dali da mora sad u drugom razredu ili može bilo kad do osmog ili kako ?
    Da , i to meni nije jasno. Vjerojatno bi netko u tajništvu mogao znati kome da se obratiš. Sa našim drugim razredima išla je par djece trećih razreda koji prošle godine nisu išla na tečaj.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da, morat ću otići do tajništva, iako znajući kako funckionira naša škola, sumnjam da ću dobiti neki konkretan odgovor.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

A koliko si sigurna ?

hvala
    neki roditelji su nedavno na roditeljskom isto tako pitali je li obvezno
    pa je naša učiteljica rekla da nije
    otud znam
    ako je ona rekla tako, vjerujem da nije pričala napamet

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

oprosti ako sam preznatiželjna, ali zašto ne želiš poslati dijete na plivanje?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pa...više je razloga, mislim da je dovoljan taj što bi dijete izbivala po 2.5 sata svaki radni dan tri tjedna, to mi je too much, posebno kad se uzme u obzir da bi išao sa djecom iz drugih škola sa potpuno nepoznatom učiteljicom.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

već sam ti gore napisala, mogu bilo kad, ali do kraja osnovne škole mora. razmisli samo koliko bi njemu ugodno bilo na tečaju u , recimo, 6 razredu sa hrpom djece iz drugog razreda.
    Posljednje uređivanje od babyboys : 11.10.2010. at 22:10 Razlog: tipfeleri

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ma neće on morati druge godine u školu plivanja, mene uopće ta škola ne zanima, već ta mogućnost da to obavi neke druge godine, to testiranje, jer on normalno pliva u morskoj vodi, ali samo sa perajama, tako da će sigurno druge godine moći bez problema skočiti i preplivati bazen.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nasi su isto isli ove godine i sve je super proslo. Nisu skakali u bazen, vec su usli po stepenicama.
    Uciteljica od starijega je rekla da je testiranje obavezno, svi idu tamo, a neplivaci ne idu u bazen. U njihovom razredu dvoje klinaca nije proslo skolu plivanja u drugom razredu ( uglavnom zbog mama koje su dramile) i isli su u trecem razredu ponovo.
    Da, mislim da je bolje da to obave kada i svi nihovi vrsnjaci, nego da idu u 8. razredu sa klincima od 8 godina...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Nasi su isto isli ove godine i sve je super proslo. Nisu skakali u bazen, vec su usli po stepenicama.
    Uciteljica od starijega je rekla da je testiranje obavezno, svi idu tamo, a neplivaci ne idu u bazen. U njihovom razredu dvoje klinaca nije proslo skolu plivanja u drugom razredu ( uglavnom zbog mama koje su dramile) i isli su u trecem razredu ponovo.
    Da, mislim da je bolje da to obave kada i svi nihovi vrsnjaci, nego da idu u 8. razredu sa klincima od 8 godina...
    Uvijek postoji šansa da nauče plivati na ljetovanjima do 8. razreda, zar ne?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ne znam, kako da to protumačim...dali da mora sad u drugom razredu ili može bilo kad do osmog ili kako
    ?
    Ovo što si citirala je iz starog zakona, koji je van snage, a prema novom zakonu nema te stavke. Uglavnom DJECA NE TREBAJU IĆI NA PLIVANJE, ukoliko vi to ne želite, a dovoljno je da sam to obrazložite u nekom dopisu koji možete nasloviti na školu. Razlog zbog kojeg se inzistira da što više djece ide na plivanje, iako često znaju plivati, je taj da plivački savez pobere lovu od Zagrebačkog holdinga.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Mojca_ prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo što si citirala je iz starog zakona, koji je van snage, a prema novom zakonu nema te stavke. Uglavnom DJECA NE TREBAJU IĆI NA PLIVANJE, ukoliko vi to ne želite...

Puno ti hvala na informaciji

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala! To smo čekali!

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moja ide sutra na provjeru,pa me zanima kako ste riješili pitanje kape za plivanje. Naime, frendica čija kćer inače ide na plivanje, rekla mi je da kupim kapu koja je od poliestera kao kupaći, ne gumenu, jer gumena jako čupa. Zanima me da li je obavezno skakanje ili klinci mogu sami izabrati da idu stepenicama i kak je prošlo sušenje kose.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kapu za testiranje nisu trebali imati

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma nama je učiteljica rekla da obavezno moraju imati kapu, jer ih ne puste bez nje, a ako dijete nema kapu, da je mora tam kupiti (a idu na provjeru u osnovnu školu u Dubravi, ne na Mladost ili Šalatu!) koja je skupa. Jesu stigli posušiti kosu sa sušilom?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •