Idući tjedan je testiranje iz plivanja za 2 razred, pa me zaima kakva su iskustva vaših klinaca u svezi toga?
Idući tjedan je testiranje iz plivanja za 2 razred, pa me zaima kakva su iskustva vaših klinaca u svezi toga?
Kod nas je bilo super, Erik je već dpobro znao plivati, tak da je on išao samo jednom. Na prvom satu su morali skočiti u vodu i otplivati malo i treneri su ocijenili jel trebaju još dolaziti ili ne.
Sve je to ok, samo kaj je baš ovih dana nekaj šmrkav!
sve je pršlo, više i nije tak grozno šmrkav!
Naši uakoro imaju to testiranje, ali su nam rekli da oni koji ne mogu skočiti u vodu da se deklariraju kao neplivači. Sad ne znam, kako to dalje ide.
Da li se mora ići u onu školu plivanja u njihovoj organizaciji ili se možemo sami negdje upisati i donjeti potvrdu. Do se jako boji skakanja, inače normalno pliva. I da li imate preporuku za neku školu plivanja, iskustva molim?
Kakav je tečaj? Da li paze stvarn ona djecu ili ima šokova tipa moraš skočiti u vodu?
moja L. je isla na tecaj plivanja preko skole. Nije znala skakat, a ni plivat bas nesto.
ne sjecam se kolko je trajalo, valjda jedno dva tjedna? vozili su ih iz skole i vracali nazad u skolu. njoj je bilo super, bez ikakvih shokova, naucila je plivat i sve pet.
dva tjedna traje, ako je u boravku, onda je to u iza ručka, naše je vozio i dovozio bus, jedna učiteljica je išla s njima.
koliko se sjećam i znam iz njegove priče, sve ide polako, dosta se igraju, svaki dan rade nweki novi element, postupno ih trener(ica) dobije da zarone, ustvari se zagnjre , imaju one gusjenice, pluitače, daske.... za održavanje, dosta se igraju... skakanje se savladava na kraju, barem su oni tako, i zadnji dan je nova provjera. ko zadovolji, super, ko ne ide dogodine saq novom generacijom opet na provjeru. iz T razreda dva dečkića idu opet ove godine.
Joj super,ovo mi je jako utješno,jer Do baš ne voli nikako to skakanje i baš se zblokira kad ga se sili.
provjereno. moraju ići. moj je toliko dramio lani nakon provjere da sam ja zvala na bazen da probam to izbjeć i ne može se. ako ne ode u drugom razredu, može i nekad kasnije, ali do kraja oš mora imati potvrdu da zna plivati. tako su meni rekli.
Kod nas dobiješ obavijest da ima škola plivanja , besplatno , al ih sam moraš vodit na bazen....u suprotnoj smjeni od škole.
Za one koji žele.
Samo je jedan dečko išao koji živi preko puta bazena.
U klc ne idu jer nemamo bazen, koliko se sjećam lani je to bil ona dobrovoljnoj bazi mislim da su išli trećaši u zg, jer nam je to najbliže.
do topuskog ima cca 50 km po svakakvoj cesti.
Izgleda da ovisi od škole do škole, naši moraju ići za vrijeme nastave, 3 tjedna
mi smo upravo na tečaju. moj sin je skočio i preplašio se. sada mu je drago što nije prošao jer im je baš zabavno. idu od 13.30 do 15.30 na mladost.
bar će naučiti sve stilove plivanja i skakanja. a ujedno i razmišlja da se počne baviti plivanjem kao dodatnom sportskom aktivnošću![]()
Ma ja sam našu učiteljicu isto pitala, pa je rekla da je obavezno, a kad sam ja pitala gdje ja to mogu provjeriti i koje bi bile sankcije ako odbijem nije više ništa znala, tako da, nisam sigurna, a u zakonu o obrazovanju piše:
"U suradnji s drugim činiteljima osnovna škola dužna je osigurati da svi učenici tijekom osnovnog školovanja nauče plivati."
Ne znam, kako da to protumačim...dali da mora sad u drugom razredu ili može bilo kad do osmog ili kako ?
Da, morat ću otići do tajništva, iako znajući kako funckionira naša škola, sumnjam da ću dobiti neki konkretan odgovor.
oprosti ako sam preznatiželjna, ali zašto ne želiš poslati dijete na plivanje?
Pa...više je razloga, mislim da je dovoljan taj što bi dijete izbivala po 2.5 sata svaki radni dan tri tjedna, to mi je too much, posebno kad se uzme u obzir da bi išao sa djecom iz drugih škola sa potpuno nepoznatom učiteljicom.
Ma neće on morati druge godine u školu plivanja, mene uopće ta škola ne zanima, već ta mogućnost da to obavi neke druge godine, to testiranje, jer on normalno pliva u morskoj vodi, ali samo sa perajama, tako da će sigurno druge godine moći bez problema skočiti i preplivati bazen.![]()
Nasi su isto isli ove godine i sve je super proslo. Nisu skakali u bazen, vec su usli po stepenicama.
Uciteljica od starijega je rekla da je testiranje obavezno, svi idu tamo, a neplivaci ne idu u bazen. U njihovom razredu dvoje klinaca nije proslo skolu plivanja u drugom razredu ( uglavnom zbog mama koje su dramile) i isli su u trecem razredu ponovo.
Da, mislim da je bolje da to obave kada i svi nihovi vrsnjaci, nego da idu u 8. razredu sa klincima od 8 godina...
Ovo što si citirala je iz starog zakona, koji je van snage, a prema novom zakonu nema te stavke. Uglavnom DJECA NE TREBAJU IĆI NA PLIVANJE, ukoliko vi to ne želite, a dovoljno je da sam to obrazložite u nekom dopisu koji možete nasloviti na školu. Razlog zbog kojeg se inzistira da što više djece ide na plivanje, iako često znaju plivati, je taj da plivački savez pobere lovu od Zagrebačkog holdinga.
Moja ide sutra na provjeru,pa me zanima kako ste riješili pitanje kape za plivanje. Naime, frendica čija kćer inače ide na plivanje, rekla mi je da kupim kapu koja je od poliestera kao kupaći, ne gumenu, jer gumena jako čupa. Zanima me da li je obavezno skakanje ili klinci mogu sami izabrati da idu stepenicama i kak je prošlo sušenje kose.
kapu za testiranje nisu trebali imati
Ma nama je učiteljica rekla da obavezno moraju imati kapu, jer ih ne puste bez nje, a ako dijete nema kapu, da je mora tam kupiti (a idu na provjeru u osnovnu školu u Dubravi, ne na Mladost ili Šalatu!) koja je skupa. Jesu stigli posušiti kosu sa sušilom?