-
evo ja ću iz kantuna jednog odgojitelja....
dijete se ne smije prisiljavati na ništa!!!
ako dijete ne želi spavati, nema potrebu za spavanjem, ima averziju prema popodnevnom odmoru treba pronaći način da ga se zabavi dok ostala djeca koja imaju potrebu za snom odmaraju
Vrijeme popodnevnog odmora je meni vrijeme kad s djecom koja ne žele odmarati iskušavam nove moetode mirnih igara, eksperimentalnih likovnih tehnika (koje kasnije koristimo u radu), rad s predškolcima na grafomotorici, pripremamo se za pojedine događaje i proslave koji nam dolaze (npr. proslave dana jeseni pa pripremamo panoe, tražimo priče i pjesmice koje ćemo obrađivati, izrađujemo plakate....itd)
to je jedino vrijeme kad mogu raditi s djecom predškolcima u malim grupama i pripremati ih za školu - jako volim to vrijeme i bude nam super
u to vrijeme nastaju fantastično uratci koje arhiviram i služe mi kao pokazni materijal u razvojnim mapama.....
razgovarajte s odgojiteljima, nemojte odmah iči za tim "ko zna šta one rade kad dica spavaju"
izrazite svoje želje, ali i pripremite dijete da u vrijeme popodnevnog odmora moraju biti u mirnijim i tišim igrama bez buke i galame....
svima nam dođe dobro maloi odmoriti iza ručka pa bar mirno sjediti i nešto tiho raditi...pod odmorom se ne mora podrazumjevati ležanje na ležaljkama....
često djeci nudim audio priče pred spavanje.... nemoguće je uvijek čitati im jer su toliko raštrkani po sobi da to onda mora bviti jako glasno čitanje a onda se gubi bit lijepog i ugosnog čitanja a i slušanja bajke
još nisam naišla na grupu u kojoj djeca ne vole te audio priče... velika većina djece koja odbijaju dnevni odmor žele poslušati bajku u miru i tišini i onda se posvetiti nekoj mirnoj igri...
fantastično funkcionira....
RAZGOVARAJTE!!!! tete ne grizu, vjerujte mi na riječ :D sve je stvar dogovora....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma