Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Rog paprika za zimnicu?

  1. #1
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno Rog paprika za zimnicu?

    Imam puno domaće rog paprike (u branju su uživala i moja djeca ) pa bi htjela prirediti nešto i za zimu.

    Tražila sam na netu recepte pa neki su s octom, neki ne. Kako vi radite? Mislila sam ispeći paprike pa preliti s češnjakom, maslinovim uljem i malo peršina. Samo, može li to tako dulje stajati? Ili treba malo octa?

    Svaki recept i savjet dobrodošao.

    Isto me zanima i što radite sa svježe iskopanim korijenom peršina? Imam isto dosta, ali je od zemlje i bogato lisnat i čeka ...

  2. #2
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Mozes ispeci oguliti i zamrznuti u porcijema. onda samo vadis po potrebi i zacinis ovako kako si navela.

  3. #3
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    ja ove godine spremila neoguljene. vele moje frendice da se poslije lakše guli, pa da vidimo i to!

  4. #4
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Imam puno domaće rog paprike (u branju su uživala i moja djeca ) pa bi htjela prirediti nešto i za zimu.

    Tražila sam na netu recepte pa neki su s octom, neki ne. Kako vi radite? Mislila sam ispeći paprike pa preliti s češnjakom, maslinovim uljem i malo peršina. Samo, može li to tako dulje stajati? Ili treba malo octa?

    Svaki recept i savjet dobrodošao.

    Isto me zanima i što radite sa svježe iskopanim korijenom peršina? Imam isto dosta, ali je od zemlje i bogato lisnat i čeka ...
    Treba dosta octa, pa ja to već godinama ne radim. Radim baš ovako kako je marta opisala - smrznem pečene i oguljene, pa začinim kad zatreba.

    Inače, odustala sam od kiseljenja pečenih paprika jer su mi ili zakipile ili bile nejestivo prekisele, unatoč svim mjerama opreza (sterilizacija, pasterizacija, kerefeke razne). Osim toga, kad dulje stoji u maslinovom ulju, i paprika i sušeni paradajz izgubi lijepu crvenu boju i posmeđi, a to ne volim.

  5. #5
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Mi smo ispekli i smrzli, pa naknadno začinimo. Dio smo izrezali na filete i nakiselili kao i krastavce, dio smo napravili ajvar.

  6. #6
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    ja ih spremim u doboki neoguljene i super su mi. Jako lako se čiste kada su onako na pola odmrznute.
    Ove godine sam otkrila paprike pečene na drugi način, u poklopljenoj posudi ...jedu se skupa s kožicom. Probat ću par komada tako ispeči pa zamrznit.

  7. #7
    slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Sv. Nedelja
    Postovi
    509

    Početno

    Ajvar, kisele s medom u staklenke, pečene neoguljene u škrinju - provjereno se lakše gule tako. A poslije na salatu (češnjak, sol, ocat i ulje, peršinov list) ili puniti i pohati...mmmmmmmmmmmmm

  8. #8
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno

    Isto me zanima i što radite sa svježe iskopanim korijenom peršina? Imam isto dosta, ali je od zemlje i bogato lisnat i čeka ... da ne otvaram novu temu

    Za papriku sam odlučila: pečem, pustim da se upari, stavljam u nešto i zamrzavam. E, sad je l stavljate u plastične posude s poklopcem ili u plastične vrećice?

  9. #9
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

  10. #10
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Svejedno je u kaj stavljaš, samo ti je najbolje zamrznuti točnu veličinu porcije.

  11. #11
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Isto me zanima i što radite sa svježe iskopanim korijenom peršina? Imam isto dosta, ali je od zemlje i bogato lisnat i čeka ... da ne otvaram novu temu

    Za papriku sam odlučila: pečem, pustim da se upari, stavljam u nešto i zamrzavam. E, sad je l stavljate u plastične posude s poklopcem ili u plastične vrećice?
    ja u vrečice.
    netko mi rekao dobru foru: paprikama izvadiš prvo one peteljke i koštice i tek onda staviš peći jer je puno lakše za čistiti poslije

  12. #12
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ja u vrečice.
    netko mi rekao dobru foru: paprikama izvadiš prvo one peteljke i koštice i tek onda staviš peći jer je puno lakše za čistiti poslije
    Tak smo mi ove godine, filetirali, pa pekli, mislila sam da ne bude dobro, ali ispalo je super.

  13. #13
    slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Sv. Nedelja
    Postovi
    509

    Početno

    Ne moraš puštati da se posebno upari, upariti će se u tome u čemu budeš zamrzavala. Vruće pečene paprike slažem u posudu koja može u zamrzivač. Odredim koliko ih želim u porciji i odmah zatvorim, isto tako vrijedi i za vrećicu. I tako se hladi. Hladno ide u škrinju.

  14. #14
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ja u vrečice.
    netko mi rekao dobru foru: paprikama izvadiš prvo one peteljke i koštice i tek onda staviš peći jer je puno lakše za čistiti poslije
    ovo moram probat, te koštice su mi uvijek najveći problem

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •