Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Rog paprika za zimnicu?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Rog paprika za zimnicu?

Imam puno domaće rog paprike (u branju su uživala i moja djeca ) pa bi htjela prirediti nešto i za zimu.

Tražila sam na netu recepte pa neki su s octom, neki ne. Kako vi radite? Mislila sam ispeći paprike pa preliti s češnjakom, maslinovim uljem i malo peršina. Samo, može li to tako dulje stajati? Ili treba malo octa?

Svaki recept i savjet dobrodošao.

Isto me zanima i što radite sa svježe iskopanim korijenom peršina? Imam isto dosta, ali je od zemlje i bogato lisnat i čeka ...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozes ispeci oguliti i zamrznuti u porcijema. onda samo vadis po potrebi i zacinis ovako kako si navela.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ove godine spremila neoguljene. vele moje frendice da se poslije lakše guli, pa da vidimo i to!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Imam puno domaće rog paprike (u branju su uživala i moja djeca ) pa bi htjela prirediti nešto i za zimu.

Tražila sam na netu recepte pa neki su s octom, neki ne. Kako vi radite? Mislila sam ispeći paprike pa preliti s češnjakom, maslinovim uljem i malo peršina. Samo, može li to tako dulje stajati? Ili treba malo octa?

Svaki recept i savjet dobrodošao.

Isto me zanima i što radite sa svježe iskopanim korijenom peršina? Imam isto dosta, ali je od zemlje i bogato lisnat i čeka ...
    Treba dosta octa, pa ja to već godinama ne radim. Radim baš ovako kako je marta opisala - smrznem pečene i oguljene, pa začinim kad zatreba.

Inače, odustala sam od kiseljenja pečenih paprika jer su mi ili zakipile ili bile nejestivo prekisele, unatoč svim mjerama opreza (sterilizacija, pasterizacija, kerefeke razne). Osim toga, kad dulje stoji u maslinovom ulju, i paprika i sušeni paradajz izgubi lijepu crvenu boju i posmeđi, a to ne volim.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo ispekli i smrzli, pa naknadno začinimo. Dio smo izrezali na filete i nakiselili kao i krastavce, dio smo napravili ajvar.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja ih spremim u doboki neoguljene i super su mi. Jako lako se čiste kada su onako na pola odmrznute.
    Ove godine sam otkrila paprike pečene na drugi način, u poklopljenoj posudi ...jedu se skupa s kožicom. Probat ću par komada tako ispeči pa zamrznit.

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ajvar, kisele s medom u staklenke, pečene neoguljene u škrinju - provjereno se lakše gule tako. A poslije na salatu (češnjak, sol, ocat i ulje, peršinov list) ili puniti i pohati...mmmmmmmmmmmmm

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Isto me zanima i što radite sa svježe iskopanim korijenom peršina? Imam isto dosta, ali je od zemlje i bogato lisnat i čeka ... da ne otvaram novu temu

Za papriku sam odlučila: pečem, pustim da se upari, stavljam u nešto i zamrzavam. E, sad je l stavljate u plastične posude s poklopcem ili u plastične vrećice?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svejedno je u kaj stavljaš, samo ti je najbolje zamrznuti točnu veličinu porcije.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Isto me zanima i što radite sa svježe iskopanim korijenom peršina? Imam isto dosta, ali je od zemlje i bogato lisnat i čeka ... da ne otvaram novu temu

Za papriku sam odlučila: pečem, pustim da se upari, stavljam u nešto i zamrzavam. E, sad je l stavljate u plastične posude s poklopcem ili u plastične vrećice?
    ja u vrečice.
    netko mi rekao dobru foru: paprikama izvadiš prvo one peteljke i koštice i tek onda staviš peći jer je puno lakše za čistiti poslije

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ja u vrečice.
    netko mi rekao dobru foru: paprikama izvadiš prvo one peteljke i koštice i tek onda staviš peći jer je puno lakše za čistiti poslije
    Tak smo mi ove godine, filetirali, pa pekli, mislila sam da ne bude dobro, ali ispalo je super.

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ne moraš puštati da se posebno upari, upariti će se u tome u čemu budeš zamrzavala. Vruće pečene paprike slažem u posudu koja može u zamrzivač. Odredim koliko ih želim u porciji i odmah zatvorim, isto tako vrijedi i za vrećicu. I tako se hladi. Hladno ide u škrinju.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ja u vrečice.
    ovo moram probat, te koštice su mi uvijek najveći problem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •