-
velika beba
Prije svega htjela bih pozdraviti sve buduće majke i one koje to već jesu.
Naime, danas sam bila na UZV i procjena težine ploda je bila 4 300 gr. Ušla sam u 39-ti tjedan trudnoće i ginekolog je procijenio da do kraja beba još može dobiti eventualno 200 do 400 grama ovisno o terminu poroda. Zvanično se vodi da mi je termin 17.09. međutim, kako su kod mene ciklusi 35-40 dana to će vjerojatno biti 7-10 dana kasnije kao i sa prvim djetetom.
Što želim pitati; Prvo dijete, curica je težila 3 560 gr. i duga je bila 53 cm. jedan fini prosjek za prvo dijete i k tomu curicu. Ali moj porod nije niti po čemu bio prosječan. Prvo od trenutka prokidanja vodenjaka gdje su usljedili oni jaki trudovi, do poroda prošlo je više od 12h. Cijeli taj dan pred odlazak u rodilište imala sam trudove u pravilnim intervalima, ali se nisam otvarala ili sam se izrazito malo otvarala, tako da sam na porodu posve popucala. Jednom rječju dosta traumatičan porod, naročito jer sam nakon 8 sati trudova i svega tri centimetra otvorenosti zatražila epiduralnu anesteziju. Anesteziologinja koja mi je došla dati epiduralnu je bila mlada, pa se mučila jako i nakon šest pokušaja da mi uvede kateter za epiduralnu nije uspjela i odustala je na kraju. Ja sam po porodu imala posljedice epiduralne anestezije kao da sam ju i dobila (glavobolju, oticanje,bolove u kralježnici). Tako da mogućnost uzimanja epiduralne na ovome porodu stavljam pod veeeeliki upitnik.
Sada je težina djeteta procjenjena na 4300 gr. a do poroda se uzima da će cca težiti 4,5 kg. Uglavnom gin. je rekla da će me pokušati prirodno poroditi a ako "zapne" štagod intervenirat će se carskim rezom. Ja ne znam koliko je drugi porod lakši, u pravilu govore da jeste ali kolko je zapravo ova razlika u težini i veličini bebe bitna za tijek poroda? Ima li itko iskustva sa drugim porodom, znatno veće bebe a da je lakše obavljen? U nalazu piše da sam prohodna za 2 prsta, dok sam sa prvim bila posve zatvorena. Dali to iole olakšava situaciju ili uopće nije niti bitno? U svakom slučaju molila bih vas da mi napišete iskustva i usporedbe prvog i drugog poroda naročito ako je drugo dijete za kilogram teže.
Veliki pozdrav!!!!
Posljednje uređivanje od Danci_Krmed : 13.09.2011. at 09:56
Razlog: (dodala razmake da se lakše čita)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma