Hvala puno svima na odgovorima. Pa i pretpostavljala sam da bi drugi porod trebao biti po svemu lakši. Naravno bol je neminovna ali poučen si već jednim iskustvom i sve je po drugi put pa samim tim i logika nalaže da se porod odvije u kraćem i manje traumatičnom obliku. Međutim ima i onih koji mi govore da je drugi porod teži jer znaš što te čeka. To je već individualno. U svakom slučaju kako god bilo proći mora,desiti se mora i završiti nadam se na najbolji način. Jedino što me još drži u nedoumici je ta epiduralna. U Europi je uobičajena a kod nas još u malom postotku primjenjena. Loše iskustvo sa prvog poroda me uveliko koči da ju zatražim i drugi put ali ako dođem 5 ili 6 cm otvorena neće biti ni prilike. Kako bi bilo lijepo doći u bolnicu a oni ti vele; Pa vi ste već 7 cm otvoreni. Nema potrebe niti za klistriranjem (što je nešto najodvratnije što sam doživjela naročito jer su wc-i bili zauzeti pa sam ko luda cupkala ispred dok su pacijentica pušile unutra, tako da sam se skoro uneredila na sred hodnika) i dok dođem do rađaone a ono već vrijeme tiskanja. E taj dio iako nabolniji ostao mi je u super sjećanju jer sam već sa drugim presingom, trudom rodila!!!
Živi bili pa vidili. Pozdrav svima!!!