-
Kako se radi sejtan?
Kao sto naziv teme kaze: kako se radi sejtan, da li ga je netko radio i kako mu je ispao?
Ja sam radila prije par godina i nisam bila zadovoljna rezultatom, pa sam odustala. Sada bi opet probala, pa me zanima: vrsta brasna, u cemu se kuha (voda + ?), kako se uskladisti i koliko dugo moze stajati?
Ovo je moj recept, pa bacite oko i primjedbe:
SEITAN
1 kg brasna T-850
0,4-0,6 l mlake vode
Od crnog brasna zamijesite elasticno tijesto tvrdoce kao usna resica. Izmijesite tijesto, prelijte ga mlakom vodom i ostavite potopljeno oko 30 min.
Nakon toga ispirite skrob mijesanjem u vise voda da vam ostane cisti psenicki gluten.
Cesce mijenjajte vodu, naizmjenice toplu-hladnu da zavrsite hladnom, i njezno okrecite tijesto, da vam se gluten sto manje razidje.
Ako se to ipak dogodi, upotrijebite cjediljku za ispiranje, dok se ne pojavi humasta masa.
Mijenjanje voda i mijesanje treba ponavljati dok ne dobijete cistu vodu i gumastu masu glutena.
Dobiveni gluten zamotajte u vlaznu kuhinjsku krpu i spustite u kipucu slanu vodu da se lagano kuha oko 30 min.
Od 1 kg brasna dobijete 30-40 dag cvrstog sietana, koji se nakon kuhanja i hladjenja moze pripremati kao bilo koje meso.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma