-
Daklen,hotel Letna www.prague-hotel-letna.com/ nalazi se na savrsenoj lokaciji u odnosu na
kliniku PFC a i sam centar grada i to je gotovo jedina ali vrlo vazna prednost.Svi koji ste bili u PFC,znate gdje je Billa na tram stanici Letenske namesty,e pa prodjete nju i raskrsce i skrenete desno pa nakon par koraka lijevo i evo vas u ulicici Na Vysinach.Najvise vremena vam uzme cekanje semafora na raskrscu,inace je do klinike realno i objektivno 5 minuta hoda.Ako vam se ne daje za taxi nakon transfera ili imate vise dolazaka u kliniku(folikulometrije) to moze biti odlucujuce.
Na raskrscu preko ceste laganom setnjom dodje se do parka Letna sa krasnim vidicima na Prag i Vltavu i za nas novootkrivenim stepenicama i putevima prema dnu ceste i mostu po kojem voze tramvaji za i iz Holesevica prema centru i iz centra.Ovaj smo puta bili pjesacki nastrojeni i u 6 dana,zahvaljujuci fantasticnoj lokaciji potrosili 4 tramvajske karte !!!!!Spustili bi se niz stepenice,propjesacili most i fino s noge na nogu do Namesti Republiky 15 minuta.Pa malo do starog grada,Narodny Trida,Staromestske namesty,pa sve do Charles Square sa svojim krasnim parkom.Drugi puta bi otisli desno od mosta i evo nas za 5 minuta u Pariszkoj ulici pa prema Staromestske Namesty.
Treci puta smo iz nase ulicice krenuli bocno do parka Stromovka,odsjedili uz jezero sa vodoskokom i meditirali u skladu prirode i ljudske ruke,uzivali u malim patkicama koje su rovale po sasu i gledali majke sa djecom kako im bacaju mrvice kruha.Nesto prekrasno.Onda bi produzili pjesice do Zoo.Ima dosta za hodati,oko pola sata,ali moze se.Sve to pricam u odnosu na hotel Letna da ne bi netko ovo zamjenio za moj praski putopis.
I vratili bi se opet pjesice.
Ne bi vjerovali,ali od hotela se ide i pjesice do Starog dvorca!!Odete do Hradcanska metro,to je uz stadion Sparte 10 minuta hoda i onda preko ceste i tu vas ceka znak starog grada do kojeg dolazite kroz rezidencijalnu cetvrt za 15ak minuta.I nakon dvorca lijepo se spustite po stepenicama niz vinograde i za desetak minuta setnje ste na Charles bridge.
A sam hotel je druga prica.Sobe su velike i prostrane,krevet velik sa cistom bijelom posteljinom(madrac od pjene),ormari izdasni svojom prostranoscu i kapacitetom.Ali..miris sobe je bio izrazit po vlazi i starom tapisonu.Iz stolica sa sjedistem od spage je izletjela obitelj moljaca kad smo na njih stavili torbe.Iz mini frizidera je dopirao cudni miris plina (ima li freon miris?)
Kupaonica je bila prostrana,zadovoljavajuce cista ali wc papir 1slojni od kojeg smo odmah odustali i otisli kupiti bolji.
Na recepciji nikad nikog.Ne do vam bog da dodjete na prijavu u hotel iza 18 h jer tada morate zvati neki telefon koji pise na vratima,javi vam se neka Ruskinja koja ne prica bas najbolje engleski i kaze da cekate 5 minuta a onda se ne pojavi vec vam vrata otvore slucajni gosti koji su dolazili u hotel.
U hotelu uglavnom borave samo Rusi,i nocu smo slusali njihov kricavi smijeh i ciku kad bi pijani dolazili iz pivnica.Budilo me to barem 2 puta po noci.
Dorucak-jednom rijecju katastrofa.Nikad u zivotu nisam vidjela da netko na tanjur izreze 6 kockica lovacke i 4 snite trapista,4 kocke paradajza i 6 feta krastavaca i ponudi gostu.Bilo je cornflakesa,marmelade i vocnog jogurta ali to je bilo tako otuzno i jadno...No sto bi covjek htio za 38 e na dan za dvoje zar ne?Barem je kava bila dobra.
Tv programi su opet posebna prica.Mislim da je to jedino zdanje u Pragu osim psecih kucica koje ne nudi ceske tv programe!!!Navecer smo gledali jedino BBC jer su u ponudi kabelske bile jos 4 ruska programa,poljska VIVA,neki njemacki program bez glasa, 1 talijanski i 1 francuski.
OH my god!!
Kad je Andjeo pisala da su tv programi losi,nisam mogla vjerovati jer jednostavno nisam dozivjela jos tako nesto u nijednom hotelu.
Eto toliko,nadam se da vam nisam ipak bila predosadna jer sam otisla u sirine i meridijane,ali mozda netko rado procita ovaj post.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma