VGmama prvotno napisa
Nama nije određena terapija, iako je za vrijeme boravka u bolnici primao fenobarbiton (3 dana). Od njega je izgledao, a i ponašao se, kao pravi narkić. Užas, kada sam ga vidjela doživjela sam novi šok. Neću se upuštati u preporuke za doktora jer je najvažnije da djete bude čim prije obrađeno. Naša neuropedijatrica je s Rebra i ona je rekla da nikakva terapija ne dolazi u obzir nakon prvog napada. Znam nekoliko roditelja djece kojim je dijagnosticirana epilepsija i koji imaju različita mišljenja i iskustva s lijekovima. Naši poznanici, dijete ide u isti razred s našim sinom, su skinuli dijete s lijekova, naravno u suradnji s dr Sabolom, i kažu da su se preporodili. Dijete nije imalo napada i konačno opet normalno funkcionira. Važno je kada dolazi do napada i što ih uzrokuje da bi se mogla prepisati terapija. Ako ste spremni plaćati, odnosno ako vam to financije dozvoljavaju, mislim da se najbrže može doći kod privatnika na pregled, moja preporuka je dr. Sabol kod kojeg smo mi bili kad nam je sin bio star par mjeseci, ali po pitanju nećeg drugog. Nakon što smo prošli ovo sa konvulzijama isto smo razmišljali da li otići odmah k njemu, ali na kraju smo uspjeli u kratkom vremenu doći na Rebro i za sada nismo imali potrebe za drugim mišljenjem. U svakom slučaju uvijek je, bar ja tako mislim, potražiti drugo mišljenje ako postoji bilo kakva sumnja. Inače MR smo obavili preko uputnice u privatnoj poliklinici u roku odmah - to samo za informaciju ako kome zatreba.