Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Hitno- kasne konvulzije

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Hitno- kasne konvulzije

Najbolji prijatelj (sad će 7 godina) nam je dobio konvulzije pri temp oko 38.5.
    Kažu dr. da febrilne nastaju ranije, do četvrte godine.

Ima li netko da ih je dobio tako kasno?

Imao je dva dana proljev i danas paf ,cirkus s grčenjem.
    Nije menigitis, punktirali su ga.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Isključen je poremećaj elektrolita zbog proljeva i moguće dehidracije?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da nije. Jel može od toga biti?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dehidracija može dovesti do poremećaja elektrolita, a to može dovesti i do neuroloških smetnji. To bi trebalo isključiti prije svega, posebno ako je imao intenzivan proljev (čak i neki bakerijski uzročnici proljeva mogu biti posebno opasni).
    Ne znam, samo nabacujem ideje.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Moj sin (7,5 g.) je zimus ima isto konvulzije pri temp nešto malo preko 38 stupnjeva i izgledalo je grozno. Završili u Zaraznoj napravili mu EEG - nalaz je bio loš pa su mu radili CT koji je bio dobar. Isto ga punktirali, na kraju 7 dana bili u bolnici, od svega izolirali mu samo bakteriju pneumokok, dobivao antibiotike. Nakon toga bili na obradi kod neuropedijatra - radili EEG koji je bio opet loš, ali malo bolji od onog iz Zarazne, preporučili nam magnetsku. Napravili i magnetsku koja je dobra i nakon toga radili EEG nakon neprospavane noći - EEG nije dobar, ali nije ni toliko loš da bi trebao na terapiju. Imamo kontrolu u 11 mjesecu. Od tada je sve u redu, hvala bogu!!! Loš nalaz EEG-a neuropedijatrica ne smatra ničim alarmantnim, nego nam je preporučila uredan život djeteta - što više boraviti u prirodi, što manje kompjutora, televizije, dovoljno sna... dijagnoza mu je susp.epi. Još uvjek sam preplašena, ali dijete normalno napreduje i nema nikakvih problema, ne žali se na ništa, a to je najvažnije. Inače konvulzije može izazvati sve i svašta, pa tako i proljev koji si navela. Sretno!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala puno cure.
    VG mama molim te javi koji put sta se dešava s vama. I svako dobro, da što prije budete zdravi skroz, nadam se da već jeste.
    Prijatelj i danas ima temperaturu, pa je sad to primarno riješiti (u zaraznoj).

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hvala Kate na lijepim željama! Puno zdravlja tvom malom prijatelju !

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj VGmama prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Kate na lijepim željama! Puno zdravlja tvom malom prijatelju !
    Hvala VGmama! Prijatelj nam je sve bolje i bolje. Spasio nas je tvoj korisni komentar.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Možete li preporučiti neuropedijatra stručnog za konvulzije/epilepsije?
    Hvala unaprijed.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

prof Bošnjak u Klaicevoj

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dr.Romana Gjergja Juraški u Vinogradskoj. mi smo s njom prezadovoljni. i sretno.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prema nama su bili vrlo ugodni i kvalitetno su odradili stvari u Vinogradskoj, kad je dijete bilo u pitanju.

Inače, konvulzije, afebrilne, može pri lošem eeg-u uzrokovati tj. potaknuti neki stimulans tipa premorenost, nespavanje, dehidracija, kofein, alkohol, buljenje u komp, glasna muzika i rasvjeta noćnog kluba, stres..
    meni je npr. u razdoblju kad sam imala učestale konvulzije rečeno da sve ovo gore pod obavezno izbjegavam. Tj. da živim ko gospođa

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala drage cure.
    Bile su febrilne konvulzije i dva puta loš EEG,pokazuje jedno žarište. Čeka se MR.
    Fenobarbiton je stvarao gadne nuspojave, pa čekaju drugi lijek.
    Neka iskustva s lijekovima?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi imamo iskustva sa convulexom. Lagano dobivanje na kilazi (2-3kg u 2mj), kod svakog povecanja doze jaka hiperaktivnost, lagano i agresivnost. Sada je ok. I redovito ce trebati kontrolirati jetru da nebi sjelo na to. Ostalo nisam primjetila.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    dr.Romana Gjergja Juraški u Vinogradskoj. mi smo s njom prezadovoljni. i sretno.
    Takoder.

A od privatnih doktorica Kovač u poliklinici Sabol.
    Posljednje uređivanje od jaffa : 21.09.2011. at 11:42

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Nama nije određena terapija, iako je za vrijeme boravka u bolnici primao fenobarbiton (3 dana). Od njega je izgledao, a i ponašao se, kao pravi narkić. Užas, kada sam ga vidjela doživjela sam novi šok. Neću se upuštati u preporuke za doktora jer je najvažnije da djete bude čim prije obrađeno. Naša neuropedijatrica je s Rebra i ona je rekla da nikakva terapija ne dolazi u obzir nakon prvog napada. Znam nekoliko roditelja djece kojim je dijagnosticirana epilepsija i koji imaju različita mišljenja i iskustva s lijekovima. Naši poznanici, dijete ide u isti razred s našim sinom, su skinuli dijete s lijekova, naravno u suradnji s dr Sabolom, i kažu da su se preporodili. Dijete nije imalo napada i konačno opet normalno funkcionira. Važno je kada dolazi do napada i što ih uzrokuje da bi se mogla prepisati terapija. Ako ste spremni plaćati, odnosno ako vam to financije dozvoljavaju, mislim da se najbrže može doći kod privatnika na pregled, moja preporuka je dr. Sabol kod kojeg smo mi bili kad nam je sin bio star par mjeseci, ali po pitanju nećeg drugog. Nakon što smo prošli ovo sa konvulzijama isto smo razmišljali da li otići odmah k njemu, ali na kraju smo uspjeli u kratkom vremenu doći na Rebro i za sada nismo imali potrebe za drugim mišljenjem. U svakom slučaju uvijek je, bar ja tako mislim, potražiti drugo mišljenje ako postoji bilo kakva sumnja. Inače MR smo obavili preko uputnice u privatnoj poliklinici u roku odmah - to samo za informaciju ako kome zatreba.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi nemamo iskustva s kasnim konvulzijama jer ih je mali dobio s 2ipol god kao posljedica rota virusa i dehidracije. nismo primali nikkavu terapiju ali svakih 6 mj se kontroliramo i radimo eeg. Sve obavljamo u Vinogradskoj i jako smo zadovoljni. Klaićevu sam nekako nastojala izbjeć.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U Vinogradsoj smo termin kod neuroped. dobili za mj i pol. a na Rebru nam rekli tek za 5 mj kad sam zvala

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nama nije određena terapija, iako je za vrijeme boravka u bolnici primao fenobarbiton (3 dana). Od njega je izgledao, a i ponašao se, kao pravi narkić. Užas, kada sam ga vidjela doživjela sam novi šok. Neću se upuštati u preporuke za doktora jer je najvažnije da djete bude čim prije obrađeno. Naša neuropedijatrica je s Rebra i ona je rekla da nikakva terapija ne dolazi u obzir nakon prvog napada. Znam nekoliko roditelja djece kojim je dijagnosticirana epilepsija i koji imaju različita mišljenja i iskustva s lijekovima. Naši poznanici, dijete ide u isti razred s našim sinom, su skinuli dijete s lijekova, naravno u suradnji s dr Sabolom, i kažu da su se preporodili. Dijete nije imalo napada i konačno opet normalno funkcionira. Važno je kada dolazi do napada i što ih uzrokuje da bi se mogla prepisati terapija. Ako ste spremni plaćati, odnosno ako vam to financije dozvoljavaju, mislim da se najbrže može doći kod privatnika na pregled, moja preporuka je dr. Sabol kod kojeg smo mi bili kad nam je sin bio star par mjeseci, ali po pitanju nećeg drugog. Nakon što smo prošli ovo sa konvulzijama isto smo razmišljali da li otići odmah k njemu, ali na kraju smo uspjeli u kratkom vremenu doći na Rebro i za sada nismo imali potrebe za drugim mišljenjem. U svakom slučaju uvijek je, bar ja tako mislim, potražiti drugo mišljenje ako postoji bilo kakva sumnja. Inače MR smo obavili preko uputnice u privatnoj poliklinici u roku odmah - to samo za informaciju ako kome zatreba.
    Preko uputnice mislis bez placanja? U Zg? Di, kako? Dali rade uz anesteziju?
    Mi smo dobili terapiju nakon 7. napada, zbog siljaka u eeg-u i kolicine napada u zadnjih 7mj. I to u poliklinici Sabol, tada nisam uspjela uloviti Juraski koja nam je inace super.
    Posljednje uređivanje od jaffa : 21.09.2011. at 12:51

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Da, radili smo MR na uputnicu, bez plaćanja. U Zagrebu se čekalo mjesec dana, pa su nas naručili u Čakovec (ni dva sata vožnje- stvarno nije problem doći) budući se radilo o djetetu dobili smo MR za dva tjedna u Medikolu. Jedino što nismo mogli ostvariti pravo na putne troškove jer sam ja to obavila bez centralnog naručivanja, znači preskočila sam čekanje po bolnicama, nego nazvala Medikol upitala da li može preko uputnice i sve obavila za manje od tri minute. Budući je moj sin već stariji i uspio je MR napraviti bez anastezije, nisam se raspitivala, ali možda bi bilo najbolje da proguglaš za broj i pitaš direktno tamo. Sretno.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koliko sve to košta kod Sabola, pretpostavljam: pregled, UZV, EEG.. ne znam šta sve treba?

Osim izbjegavanja stresnih vanjskih utjecaja, što se preporuča raditi s djetetom: crtanje, mirna glazba...?

Kad dijete obično može krenuti normalno u školu, koliko je to bilo kod vas dana nakon napada?
    I da li ste davali neke upute učiteljicama?
    Može li dijete nastaviti na sport ići tipa tenis? Znam da sve zavisi od slučaja do slučaja, ali eto skupljam sve informacije.

Da li je netko imao neku bakteriju kao uzročnik konvulzija? Jednom sam čula da je neko djete na jarunu skupilo neku bakteriju koja je kroz oko ušla, napravila havariju i na mozgu? Naš mali prijatelj ima uredne upalne parametre pa mislim da nije bakterija, ali nikad se ne zna.. Kupao se je dosta na jarunu ovo ljeto. Također nedavno je operiran od bruha.

Inače ta žarišta u mozgu, može li se to nekako riješiti lijekovima, zauvijek?

Hvala vam svima za svaki komentar i do sada i ubuduće!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Koliko znam pregled kod Sabola je bio oko 400,00 kuna, samo pregled, a frendica je EEG platila 450 kuna prije 7 godina, koliko je sada ne znam točno, ali čula sam da su i sada takve cijene otprilike.

Što je bio uzrok konvulzija kod nas - valjda temperatura. Mada je on i u bolnici kurio 4 dana skoro 40, a ponekad i preko 40, a nije dobio konvulzije, ali dobivao bi klizmu kada bi temperatura prešla 40 tako da je i klizma vjerojatno odradila svoje. Kod nas je izolirana bakterija, zamislite istu bakteriju su izolirali kod četvero djece u našem razredu (u istom periodu), s time da je jedno dijete završilo s upalom pluća u sobi do nas tako da smo imali i poznato društvo u bolnici. Moj sinko je imao i prije temperature preko 39, jedne zime prebolio pravu gripu s temperaturom skoro 40 u trajanju od nekoliko dana pa nije bilo nikakvih konvulzija. Što se tada dogodilo, da li je to bio spoj bakterija, umor, stres, dehidracija i što ti ja znam što sve ne, valjda nećemo nikada saznati. U školu smo se vratili tek nakon tri tjednaod izlaska iz bolnice, s time da je prije toga bio 2 tjedna doma zbog šarlaha pa da li je i on odigrao kakvu ulogu u svemu tome tko će ga znati. Ja sam uredno o svemu obavijestila učiteljicu, bile smo u svakodnevnom kontaktu dok je sinko bio doma, a kada se vratio u školu nije imao nikakav poseban tretman. Nastavili smo s treninzima i uglavnom sve se vratilo u normalu. Neuropedijatrica mi je rekla da učiteljici kažem što se dogodilo i da u slučaju bilo kavog ponovnog napada dijete stavi na bok i pozove hitnu, drugo ništa, jer u našoj školi nema medicinskog osoblja i najbolje je odmah pozvati hitnu. Hvala Bogu nije se ponovilo!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

VGmama Sjećaš li se naziva bakterije? Da nije pneumokok..kod nas su vladale upale pluća u vrtiću

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Da bio je pneumokok. Inače sam primjetila da moj sinko jako teško podnosi napade bakterija - mislim po njemu (po ponašanju) odmah znam da li se radi o virusu ili bakteriji. Tako da je moja pretpostavka da je ova bakterija napravila totalni dar mar kod njega.
    Najgore je bilo to što se sve kod njega razvilo u ranoj fazi bolesti, tako da je trebalo proći vremena da saznaju da li je kod njega u pitanju bakterija ili virus (kako bi krenuli s antibiotikom), sva sreća da smo odmah završili u bolnici. Nakon konvulzije on je bio kao da se ništa nije dogodilo, normalno je pričao, ponašao se, temp oko 38, niti da je skidaš ljekovima, niti da ih daješ. Kada smo došli u Zaraznu on je bio super, ali dežurna liječnica je rekla da to nisu obične konvulzije (obzirom na dob) i da mu treba obrada i tada je sve krenulo. Nakon što je zaprimljen u dnevnu bolnicu temp je počela naglo rasti i onda ... o tome sam već i pisala pa neću ponovno.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Od uzrocnika je kod nas bilo svega, od streptokoka, kozica... Uglavnom bit je kod njega u naglom skoku temperature, gore ili dole. Mada mu se prag poceo spustat i zadnje je imao na 37.8. Moj je jos mali 3.5 godine pa jos ne znamo kako ide sa skolom. Preporuka je da normalno spava, odnosno da se ne premara previše. Naravno moze trcati i sve samo da ima dosta odmora.

Kod Sabola je cijena 1000kn eeg i pregled zajedno. S time da ti stvarno posvete vremena i odgovore i na najbanalnije pitanje.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Jaffa, "S time da ti stvarno posvete vremena i odgovore i na najbanalnije pitanje" da to je i meni važno kod doktora, bilo kojeg, da se ja osjećam slobodno da mogu postaviti pitanje i da na njega dobijem razumljiv odgovor jer kad doktori počnu govoriti medicinskim jezikom ja mogu sjest i plakati jer ih ne razumijem.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jaffa, "S time da ti stvarno posvete vremena i odgovore i na najbanalnije pitanje" da to je i meni važno kod doktora, bilo kojeg, da se ja osjećam slobodno da mogu postaviti pitanje i da na njega dobijem razumljiv odgovor jer kad doktori počnu govoriti medicinskim jezikom ja mogu sjest i plakati jer ih ne razumijem.
    Tocno to

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Opet ima temperaturu, oko 38. I dobio je jučer osip i po licu i po tijelu, koji se danas još više proširio. Sumnjaju na alergiju na fenobarbiton (koji je dobio prije 2 tjedna) jer su eozinofili povećani. Jel netko ima problema s alergijama na taj lijek?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ne znam za alergiju.

Koju terapiju sada ima? Moj kuri al nadam se da ce proci ok :moli:

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nikakvu još zbog svega ovog.
    držite se i vi!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Kate kako tvoj mali prijatelj? Da li je bilo kakvih konvulzija za vrijeme ove nove temperature? Mene najviše strah novih temperatura.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala Bogu nije. Samo ta jaka alergijska reakcija po licu i tijelu, pa prima inekcije.
    Ja mislim da se to ne događa samo zbog temperature, nego da više stresova mora koindicirati.
    On je npr. krenuo u prvi razred, dobio malog brata, operiran od bruha nedavno, viroza s proljevom, intezivno igrao videoigrice..
    Dakle ako je samo skok temperature, ja ko laik vjerujem da se djeca izvuku bez konvulzija.
    U svakom slučaju želim da se nikome više ne ponove.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hvala kate, slažem se s tobom.
    Jaffa, pozdrav i vama, nadam se da je mališa dobro!

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Je dobro je Veliki zagrljaj i vama.
    Posljednje uređivanje od jaffa : 27.09.2011. at 14:51

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lijepe vijesti.

Magnetska u redu, EEG savršen (oni prije su izgleda bili loši zbog fenobarbitona)...ipak eto samo febrilne konvulzije koje po amerikancima mogu biti i do sedme godine.

TUUUULUM!

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da li je netko od vaše djece imao problema s int. treptanjem tj stiskanjem očiju?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Moj sinko nije! Zašto?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bibai je pod "žmirkanjem očiju" izjavila da je nekom njenom tako ustanovljena epi.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ne znam, i djetetu mog bivšeg kolege je ustanovljena epi zbog žmirkanja, ali to je bilo nekako drugačije žmirkanje od onoga što klinci prolaze, kao neki tik koji prođe kroz neki period. Ne mogu točno opisati kako je izgledalo to žmirkanje jer ga nisam vidjela, nego samo čula priču od kolege. Uglavnom oni su upravo zbog toga krenuli s pregledima kod doktora i kroz neko vrijeme i hrpu pretraga postavljena je dijagnoza epi. Danas klinac normalno funkcionira, više ne pije lijekove, bavi se sportom i u školi nema nikakvih problema, ima prijatelje, izlazi...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala. E to me je baš zanimalo, kakvo je to žmirkanje bilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •