Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Svi koji znate za slučajeve reakcija/posljedica cijepljenja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Svi koji znate za slučajeve reakcija/posljedica cijepljenja

Prvenstveno molim Babyiris i Suzaks da ovdje ponove svoje priče, i ako znaju za druge slučajeve iz bolnica u kojima su boravile, također i ako netko ima prijatelje/susjede čija su djeca imala reakcije ili samo čudne simptome nakon cijepljenja.
    Iz izvještaja HZZJZ o Nuspojavama cijepljenja u 2005 sam ja skužila da su njihova i slična djeca svrstana među djecu sa blagim kliničkim slikama koja su se oporavila "bez posljedica".
    http://www.hzjz.hr/epidemiologija/nuspojave2005.pdf

Htjela bih da te "blage kliničke slike" prestanu biti brojke, i da ovdje vidimo kako to stvarno izgleda.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pročitah. Eto, naša komplikacija na samom vrhu. Za 2005. 28 parotitisa. Iako mi spadamo u 2006., zabrinjava me par stvari.

Kod zaprimanja u bolnicu nitko nije uzimao u obzir cjepiva koja je primila, iako sam im rekla. Nakon lutanja u grozne dijagnoze tek 14. dan, kada im ja (uz pomoć svih angažiranih tu na forumu) dolazim sa sumnjom da nastalo stanje nije možda posljedica cjepiva. Naravno da nije, bio je prvi odgovor. Za 2 sata potvrđeno mi je da ipak jest i da su sretni što nije ono na što su oni sumnjali.

Sve to malo čudi budući da je to najučestalija komplikacija,a oni (koji svakodnevno cijepe) nisu ju u stanju prepoznati kao komplikaciju.

Prenosim našu priču koja već jest na forumu:

10.03.2006.
    Eto, prošlo je dosta vremena od našeg izlaska iz bolnice do sada. Iris je još uvijek u infektu, ali se polako sve stišava. Najprije zahvaljujem svima na pomoći i angažmanu oko pronalaženja informacija. Posebno našem anđelu, dragoj prijateljici koja je dala maksimum od sebe da bi pomogla kad je bilo najteže i kad sama više nisam vidjela izlaz.

Odakle početi? Najprije od činjenice da nisam bila upoznata s postojanjem priorixa, iako sam prilikom naručivanja za cijepljenje izričito zatražila alternativno cjepivo. Odgovoreno mi je da se u ovoj fazi cijepi samo jednim, tim standardnim. Nisam sumnjala u te riječi jer sam ranije bila upoznata sa stručnošću pedijatrice koja nas vodi. Naime, ovo nam je bila 3. hospitalizacija. Prvih je mjesec dana svog života Iris uglavnom provela na istom odjelu kao sada( gdje smo proživjele svašta).

Rođena je kao zdrava beba da bi s 2 dana završila u inkubatoru na neonatologiji (Infectio perinatalis, Hyperbilirubinaemia neonatalis), s 10 dana otpuštena (istu noć zbog temperature odlazimo na hitnu), u bolnici smo tjedan dana (Otitis med. ac.) pa nas otpuštaju s povremenim hripanjem koje je pripisano mom paničarenju budući da ga nisu čuli. Nakon otpusta odlazimo pedijatrici koja vadi niz nalaza i šalje nas ponovno u bolnicu te inzistira na hospitalizaciji (Bronchitis ac. partem spastica /RSV/,Dystoni sy - koji nakon mjeseci straha ispada nebulozom).
    Kasnije potpuno zdrava, iako iznimno osjetljiva...Sve do sad...

Vratimo se MPR. Cijepljena je 17.1.2006... 10./11.2. (petak na subotu) oko 3h budi se na zizanje. Shvaćam da gori.39.5!
    Dajem joj čepić, oko 7h temperatura se opet vraća. Pojavljuje se oteklina ispod desnog uha. Odlazimo na hitnu gdje nas šalju na pedijatriju. Nakon pregleda ustanovljuju da bi ju trebali zaprimiti, ali nemaju mjesta. Šalju nas kući s uputom da se vratimo ako temperatura ponovno naraste jako visoko (tada je bila pod čepićem) i ako se oteklina poveća. Tijekom dana temperaturu smo uspjeli čepićoma držati pod kontrolom, no oteklina je mijenjala oblik i boju, povećavala se. Vraćamo se u bolnicu gdje ju odlučuju zaprimiti, ali bez mene. Inzistiram. Makar stolica pokraj krevetića. Na kraju nas zaprimaju obje. Hvala Bogu što nisam odustala!

Prvih je dana temperatura visoka, a oteklina se povećava da bi 3. dana temperatura bila ispod 38, ali oteklina i dalje stravična. Od uha prema sredini vrata ispod brade, čitava polovica lica do očiju. Bilo me strah. Kad bih upitala dežurnu pedijatricu od čega joj to, dobivala sam odgovore poput ovog: Kad bismo znali otkud bolest na svijetu. ...Zatim je oteklina počela splašnjavati, ali se na određenoj razini zaustavila, ostala je kvrga, tvrda.
    Počeli su se redati različiti nalazi koje su smatrali kontradiktornima. CRP nije pokazivao upalu, DKS im je bila čudna, monociti su stalno bili 10%. ORL-limphadenitis colli ac., ultrazvuk nije pokazao ništa čudno, puno limfnih čvorića do 8mm veličine,povećana slinovnica; citološki - reaktivna limfocitna hiperplazija. No, citološki je trebalo ponoviti za tjedan dana jer pedijatrica nije isključila da je ipak riječ o nečem malignom.

Lokalni nalaz u području parotide i vrata postepeno se poboljšavao, ali veoma sporo. Zbog citopunkcije smo ostali dulje. Počela se razvijati i slika virusnog respiratornog infekta uz bronhitički nalaz na plućima te gnojni čep u desnoj tanzili. Od 9. do 14. dana opet visoka temperatura. Strah i agonija. U to vrijeme dolazimo do informacija vezanih za komplikacije uz MPR. Hvala anđelu!
    Istog trenutka odlazim šefici s tim podacima. Najprije me gledala u čudu, a kad sam joj ponovila datum cijepljenja, nije više bila tako skeptična. Ispričala mi je što se ovih mjeseci događa oko MPR u stručnim krugovima te kako postoje dvije skupine pedijatara, oni za i protiv standardnog cjepiva.Kako sve postaje komercijalno pitanje... Istaknula je kako svaki pedijatar u ovakvim situacijama mora roditelju dati mogućnost izbora ili ga bar upozoriti na moguće komplikacije... Da ne duljim, saznala sam mnogo korisnih stvari i objašnjeni su mi neki nalazi o kojima mi se prije nije govorilo. Par sati nakon tog razgovora, došla mi je potvrditi moje sumnje, govoreći kako je to ipak bolja opcija nego ono što je ona imala na umu. Kako je temperatura i dalje bila visoka, drugo su jutro napravili lumbalnu punkciju kako bi isključili meningitis.
    Od čitavog boravka u bolnici, ta 24 sata nakon LP(petak), bila su najgora. Morala je biti u vodoravnom položaju kako se tlak ne bi poremetio, a kako je i dalje povraćala, nisam znala kako postupati u tim situacijama. Bilo me užasno strah, a njezino je neprestalno vrištanje sve pogoršavalo. Bila je razapeto zavezana za bolnički krevetić i na infuziji koju bi prekidali kad je išla terapija. Stalno smo molili da joj vene izdrže jer su svako malo pucale, nisu ju imali više ni gdje pikati.
    Prvih 6 dana liječili su ju penicilinom i orbeninom, kasnije ketocefom pa klavocinom, uz Oronazol, Nistatin i Bisolex.
    U subotu je za vrijeme terapije klavocinom dobila urtike po desnoj nozi, prsima i trbuhu te po licu. Bila je to 9. doza. Dežurna je pedijatrica utvrdila da je to od klavocina i odmah joj ga skinula da bi se na kraju ispostavilo da to u otpusnom nije ni spomenuto. Zbog toga sam se nakon otpusta vraćala po dodatak. Ispao je urnebes. Bolnički su bili uvrijeđeni što ih učimo poslu pa su pedijatrici vratili kajlu. Kao, namjeravali su oni prijaviti komplikaciju, ali nisu imali potrebne podatke. Dali su mi formular koji sam trebala odnijeti našoj pedijatrici, ako ga ona slučajno nema... To mi je pomoglo da uđem u priču o prijavljivanju komplikacija. Pedijatricu sam zatražila na uvid dokument kojim se potvrđuje da je to prijavljeno. Nije mi htjela dati. Dobila sam na uvid tek neki dopis koji su pedijatri dobili u studenom 2005., a koji govori o seriji 625. Šokirala sam se. Tamo piše da suprotno napisima u medijima, nema više postvakcionalnih meningitisa nego drugih godina, ali da će istražiti pa neka to cjepivo stave u hladnjaku sa strane, do daljnjeg!!????
    I tko nam može garantirati da to cjepivo neće ući u upotrebu, kad nisam mogla dobiti ni jedan podatak o cjepivu s kojim je cijepljena. I na kraju, moje dijete postaje tek statistička brojka koju može svatko izmanipulirati. Kome se obratiti? Što poduzeti? Promjeniti pedijatra? Ili ipak?
    Ispada da to cjepivo nije opasno jer su svi preboljeli meningitis, a nitko nije umro!!???? Da oni sva ta strana, alternativna daju ilegalno i dobivaju opomene. Svašta sam čula, osim isprike za propust.
    Mislimo pisati žalbu na više strana. Nadam se da će nešto iz toga izaći. Bar da drugi roditelji ne padnu u jednaku klopku.Bilo bi lijepo i kad bismo uspjeli povratiti bar dio onog što smo platili za noćenja(3570kn), iako bih ponovno platila koliko se god tražilo!

Ostaje nam utjeha za buduće moguće poteze. Na otpusnom pismu jasno i glasno kao dijagnoza stoji: Parotitis ac.,Komplikacija cijepljenja MPR cjepivom. Pa nek kažu da nije istina.
    Zanima me je li netko uspio s tužbom. Koga tužiti u ovom slučaju? Svatko je nešto kriv pa se svi pokrivaju.

Kao laika me zanima kako nikom nije palo na pamet ( kad su postavili dijagnozu: parotitis ac.) da pita zašto do sad nije bila cijepljena? Odmah bi uvidjeli o čemu je riječ, a ne da se čekalo 14. dan hospitalizacije kada sam sama došla s mogućom dijagnozom, a oni kao da nisu imali podatak o svim dotadašnjim cijepljenjima.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja stvarno nisam znala za alternativne vakcine kada je dino išao primiti MRP , nama je pedijatrica rekla rijetke su reakcije i javljaju se 14-ti dan od vakcine ali to je kao 1: 1 000 000, hajd reko valjda neće nije imao nikakve reakcije na vakcinu, ali negdje 10-ti dan od vakcine dino se osipa po cijelom tijelu dosta velike crvene fleke i dobija temperaturu, ja ga odvedem doktoru, kažu upala grla, a ja kažem vakcina osip, ma nije to od vakcine nemoguće, dini je taj osip trajao tri dana koliko i temperaturu, meni niko nije potvrdio da je to od vakcine ali ja sam ubjeđena da jeste...i već sam odlučila nema više MRP, ako i ima revakcinacija, ali ima da se raspitam da li priorixa ima i ovdje kupiti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bera, ja bih fino popunila onaj obrazac sa gornjeg linka, i poslala im na mail ili fax; neka oni to bace u koš ako hoće, ali ja bih imala potvrdu u slučaju kasnijih komplikacija, ponovljenih reakcija, ili odbijanja cijepljenja da sam prijavila iako nadležni pedijatri nisu htjeli.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja na svu sreću ne spadam u kategoriju posljedica. No mislim da je prilično alarmantno kad moj ped NIJE HTIO CIJEPITI Matiju prošli mjesec jer je loše cjepivo za MPR. Beskrajno sam mu zahvalna na tome, da nisam morala sama odbiti cijepljenje. Prema njegovim riječima, bar jedno dijete od njegovih cca 120 godišnje, dobije menengitis iako službene statistike kažu da je učestalost otprilike 3/1000 djece. Otvoreno mi je rekao: "Lažu!" Još mi je spomenuo mi je da su zaušnjaci još blagi o odnosu na ovo. Ne znam, nisam stručnjak, ali vjerujem mu. Eto.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

TinnaZ de mi molim te reci da li ja mogu koristiti ovaj obrazac za BiH...ja ne znam da mi ovdje uopšte imamo nešto tako (morala bih se raspitati kod poznanika koji rade u struci), ali je poražavajući ovaj podatak o nuspojavama na MPR i još me interesuje da li ima revakcinacija i kada se prima mi smo MRP tj MPR primili u 13 mjesecu života

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo jučer bili kod dr. i dok sa ja petljala o tom kako smo tek sad doveli Nikija na MuPaRu jer me bilo strah, dr. je rekla da ona više ne cijepi "državnim" cjepivom jer je imala 2 slučaja meningitisa, nego nek se Niki još kupa pa kad stigne priorix u 10. mjesecu onda ćemo se cijepiti i dala nam potvrdu za jaslice.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nešto se očito dešava, jer uopće nema cijepiva za MoPaRu. Niti "državnog" niti Priorixa

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

uh, da se barem dešava ...
    Bera, ne znam; možda da upišeš u pretražnik cijepljenje, ili pokušaš pronaći stranice od BiH ZZJZ; mada obično obrasci nisu mjerilo da li je neka prijava važeća ili nije; dugim riječima bitno je da je prijavljeno pismeno, na obrascu ovakvom ili onakvom, pisano rukom ili na mašinu, nitko ne može reći ne vrijedi jer nije na onom ili ovom obrascu.
    Zato, ako ne nađeš BiH obrazac, možeš i prepisati rubrike sa ovog pa prijaviti na "svom" obrascu, ili napisati rukom.
    A pogotovo nakon posta od Goge, mislim da bi to trebali svi učiniti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Priorixa će biti nakon nove godine. Bila jučer šogorica kod pedijatrice i to je info koju je ona dobila.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno iskustvo

Ja 100% ne mogu tvrditi da je naša situacija posljedica cijepljenja (iako u sebi barem 90% ZNAM da je), jer mogućnosti su slijedeće:
    1. da našoj L. ovo JEST urođena malformacija koju određena stručnjakinja nije znala na ultrazvuku prepoznati - pa je klinička slika posljedica malformacije
    2. da po medicinskoj definiciji koja se razilazi sa nalazom MR ovo ipak nije urođena malformacija već su te stanice malog mozga negdje kasnije nestale uslijed nečega
    3. da ta drukčijost mozga nije smijela biti izlagana stresu i sastojcima cjepiva po REDOVNOM kalendaru cijepljenja, već je u smislu neurorizičnosti trebalo biti odgođeno

Evo našeg iskustva:

Danas smo roditelji djevojčice 9.5 godina koja ne hoda, mentalno zdrave s grafomotoričkim smetnjama i smetnjama koncentracije. Medicinska joj je dijagnoza Dandy Walker cista.
    Trudnoća mi je bila rizična s krvarenjem na početku (uzimanjem Apaurina u 1. i 2. mjesecu trudnoće – kao pod normalno – a prije toga u životu nikad nisam popila ništa od lijekova osim možda 10-etak Aspirina i nekoliko puta antibiotike) i krvarenjem u 4. mjesecu trudnoće (zbog niskog sjela posteljice) – nakon toga sam pila Prepar-e, Apaurine i Ormidole.
    Sa 5.5 mjeseci trudnoće lokalna ginekologica vidi putem ultrazvuka da nešto nije u redu s razvojem mozga (vidi neke praznine), šalje nas na ultrazvuk u Zgb i dr. Latin 2x ne vidi ništa – mjeri sve dijelove mozga – komore, mali mozak, premjerava, detaljno pregledava i drugačiju ehogenost tkiva smatra drugačijim fazama u razvoju mozga.
    Porod je protekao normalno , Apgar 10.10 – nakon svih tih stresnih trudničkih situacija rodilo se zdravo, slatko dijete – međutim nitko mi ništa nije rekao (osim što sam sama čitala) da bi se ona morala promatratii kao neurorizično dijete – a i kad sam pedijatra pitala on je odlučno tvrdio NE – pa vidite da je sve u redu, Apgar odličan, dr. Latin utvrdila da je sve u redu – NEMA potrebe dijete tretirati kao neurorizično. Osim toga i meni je sve bilo ok – dijete vidiš ima dvije ruke, dvije noge, lijepo sisa, spava, slatko je,nunaš ga, zaljubiš se u nju čim su je stavili na mene.
    Prvi problemi nastaju kad smo joj počeli davati onaj D vitamin – počela se napuhavati, previjati , stalno je imala probleme s probavom ( DA LI SE NETKO ZAPITAO ZAŠTO DJECA NEMAJU GRČEVE PRVI MJESEC ŽIVOTA KAD NE DOBIVAJU D VITAMIN???), ali to je sve bilo u granicama normale...
    Kad je normalno prvi put s 3 mjeseca (bez obzira na neurorizičnost koja se nije uzela kao takva) procijepljena 1997 (DiTePer + Polio -> živa cjepiva iz donacije) to je bilo prestrašno – vozila sam je oko podne na 30° C u kolicima do pedijatra i natrag (što se inače NE SMIJE u toj kombinaciji cjepiva – a možda i za neka druga – samo na temp. od 25 °C – DA LI VAM JE TO NETKO OD PEDIJATARA REKAO???) – ona urlala ko sumanuta, vrištala neutješno, otišli smo do bake tamo je plakala 2 sata i onda doma čitavo popodne i cijeli drugi dan. Nakon tjedan dana dobila je trodnevnu groznicu ( nova bolest – kažu pedijatri -nije li to možda nuspojava uz DiTePer??? ) i poslije toga postala totalno hipotonična, bez trunke mišićne napetosti, oči su joj stalno bile ko u fazi spavanja, stalno umorna – kao tijesto. Kad smo se sretali s ostalim mamama i djecom rođenog istog dana nisam mogla vjerovati šta sva ta djeca mogu motorički...Naša je curica ležala većinu vremena na leđima bez volje da se ikud pomakne...Glavicu je slabo kontolirala (jedino je na trbuhu odizala glavu, ali bez njene prave kontrole)...pedijatar nam je s njenih 5 mjeseci starosti rekao da ne drži glavu zato što joj stalno držimo ruku iza glave!!! I da fantaziramo da dijete ništa ne može...PA VIDITE DA BISTRO GLEDA!!! (što je istina – bistro je gledala – ali kad nije bila umorna – što je bilo možda 2 jutarnja sata)!!! I dalje je redovno procjepljivanja u toj maloj dojenačkoja dobi!!! Užasno je sisala - s tom hipotonijom nije mogla uopće povući ( sisala bi 2 minute i onda umorno zaspala – i onda se budila opet gladna za

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno pedijatri

Ne znam cure (i dečki)... da li bi na neki način mogli privoljeti te iste pedijatre koji pričaju o 'istinama' i da javno o tome progovore...
    Ovo prvi put čujem da pedijatar nije želio cijepiti...hvala Bogu gdje ste ga našli....to je ČOVJEK!!!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Priorixa će biti nakon nove godine. Bila jučer šogorica kod pedijatrice i to je info koju je ona dobila.
    Znači, slobodna sam do Nove godine :D

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno Informirajte se o cijepljenju i cjepivima!

Od danas puštene su u rad web-stranice neprofitne udruge ŽIVOT ILI CIJEPLJENJE. Stranica je koncipirana tako da bude mjesto gdje će se posjetioci kroz pristup određenim dokumentima, studijama i video zapisima moći informirati o štetnosti cjepiva odnosno cijepljenja, što je upravo i misija Udruge. Nadalje udruga se zalaže za promjenu zakonske regulative koja uvjetuje obavezno cijepljenje.

Zainteresirani za članstvo u Udruzi mogu se javiti e-mailom g. Ivici Galiću predsjedniku Udruge na ivica.galic@zivot-ili-cijepljenje.hr

Stranice se mogu pronaći na adresi http://www.zivot-ili-cijepljenje.hr

@admin: Stranice nisu komercijalne!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •