Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Hitno- kasne konvulzije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Nama nije određena terapija, iako je za vrijeme boravka u bolnici primao fenobarbiton (3 dana). Od njega je izgledao, a i ponašao se, kao pravi narkić. Užas, kada sam ga vidjela doživjela sam novi šok. Neću se upuštati u preporuke za doktora jer je najvažnije da djete bude čim prije obrađeno. Naša neuropedijatrica je s Rebra i ona je rekla da nikakva terapija ne dolazi u obzir nakon prvog napada. Znam nekoliko roditelja djece kojim je dijagnosticirana epilepsija i koji imaju različita mišljenja i iskustva s lijekovima. Naši poznanici, dijete ide u isti razred s našim sinom, su skinuli dijete s lijekova, naravno u suradnji s dr Sabolom, i kažu da su se preporodili. Dijete nije imalo napada i konačno opet normalno funkcionira. Važno je kada dolazi do napada i što ih uzrokuje da bi se mogla prepisati terapija. Ako ste spremni plaćati, odnosno ako vam to financije dozvoljavaju, mislim da se najbrže može doći kod privatnika na pregled, moja preporuka je dr. Sabol kod kojeg smo mi bili kad nam je sin bio star par mjeseci, ali po pitanju nećeg drugog. Nakon što smo prošli ovo sa konvulzijama isto smo razmišljali da li otići odmah k njemu, ali na kraju smo uspjeli u kratkom vremenu doći na Rebro i za sada nismo imali potrebe za drugim mišljenjem. U svakom slučaju uvijek je, bar ja tako mislim, potražiti drugo mišljenje ako postoji bilo kakva sumnja. Inače MR smo obavili preko uputnice u privatnoj poliklinici u roku odmah - to samo za informaciju ako kome zatreba.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U Vinogradsoj smo termin kod neuroped. dobili za mj i pol. a na Rebru nam rekli tek za 5 mj kad sam zvala

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj VGmama prvotno napisa Vidi poruku
    Nama nije određena terapija, iako je za vrijeme boravka u bolnici primao fenobarbiton (3 dana). Od njega je izgledao, a i ponašao se, kao pravi narkić. Užas, kada sam ga vidjela doživjela sam novi šok. Neću se upuštati u preporuke za doktora jer je najvažnije da djete bude čim prije obrađeno. Naša neuropedijatrica je s Rebra i ona je rekla da nikakva terapija ne dolazi u obzir nakon prvog napada. Znam nekoliko roditelja djece kojim je dijagnosticirana epilepsija i koji imaju različita mišljenja i iskustva s lijekovima. Naši poznanici, dijete ide u isti razred s našim sinom, su skinuli dijete s lijekova, naravno u suradnji s dr Sabolom, i kažu da su se preporodili. Dijete nije imalo napada i konačno opet normalno funkcionira. Važno je kada dolazi do napada i što ih uzrokuje da bi se mogla prepisati terapija. Ako ste spremni plaćati, odnosno ako vam to financije dozvoljavaju, mislim da se najbrže može doći kod privatnika na pregled, moja preporuka je dr. Sabol kod kojeg smo mi bili kad nam je sin bio star par mjeseci, ali po pitanju nećeg drugog. Nakon što smo prošli ovo sa konvulzijama isto smo razmišljali da li otići odmah k njemu, ali na kraju smo uspjeli u kratkom vremenu doći na Rebro i za sada nismo imali potrebe za drugim mišljenjem. U svakom slučaju uvijek je, bar ja tako mislim, potražiti drugo mišljenje ako postoji bilo kakva sumnja. Inače MR smo obavili preko uputnice u privatnoj poliklinici u roku odmah - to samo za informaciju ako kome zatreba.
    Preko uputnice mislis bez placanja? U Zg? Di, kako? Dali rade uz anesteziju?
    Mi smo dobili terapiju nakon 7. napada, zbog siljaka u eeg-u i kolicine napada u zadnjih 7mj. I to u poliklinici Sabol, tada nisam uspjela uloviti Juraski koja nam je inace super.
    Posljednje uređivanje od jaffa : 21.09.2011. at 12:51

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Da, radili smo MR na uputnicu, bez plaćanja. U Zagrebu se čekalo mjesec dana, pa su nas naručili u Čakovec (ni dva sata vožnje- stvarno nije problem doći) budući se radilo o djetetu dobili smo MR za dva tjedna u Medikolu. Jedino što nismo mogli ostvariti pravo na putne troškove jer sam ja to obavila bez centralnog naručivanja, znači preskočila sam čekanje po bolnicama, nego nazvala Medikol upitala da li može preko uputnice i sve obavila za manje od tri minute. Budući je moj sin već stariji i uspio je MR napraviti bez anastezije, nisam se raspitivala, ali možda bi bilo najbolje da proguglaš za broj i pitaš direktno tamo. Sretno.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koliko sve to košta kod Sabola, pretpostavljam: pregled, UZV, EEG.. ne znam šta sve treba?

Osim izbjegavanja stresnih vanjskih utjecaja, što se preporuča raditi s djetetom: crtanje, mirna glazba...?

Kad dijete obično može krenuti normalno u školu, koliko je to bilo kod vas dana nakon napada?
    I da li ste davali neke upute učiteljicama?
    Može li dijete nastaviti na sport ići tipa tenis? Znam da sve zavisi od slučaja do slučaja, ali eto skupljam sve informacije.

Da li je netko imao neku bakteriju kao uzročnik konvulzija? Jednom sam čula da je neko djete na jarunu skupilo neku bakteriju koja je kroz oko ušla, napravila havariju i na mozgu? Naš mali prijatelj ima uredne upalne parametre pa mislim da nije bakterija, ali nikad se ne zna.. Kupao se je dosta na jarunu ovo ljeto. Također nedavno je operiran od bruha.

Inače ta žarišta u mozgu, može li se to nekako riješiti lijekovima, zauvijek?

Hvala vam svima za svaki komentar i do sada i ubuduće!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Koliko znam pregled kod Sabola je bio oko 400,00 kuna, samo pregled, a frendica je EEG platila 450 kuna prije 7 godina, koliko je sada ne znam točno, ali čula sam da su i sada takve cijene otprilike.

Što je bio uzrok konvulzija kod nas - valjda temperatura. Mada je on i u bolnici kurio 4 dana skoro 40, a ponekad i preko 40, a nije dobio konvulzije, ali dobivao bi klizmu kada bi temperatura prešla 40 tako da je i klizma vjerojatno odradila svoje. Kod nas je izolirana bakterija, zamislite istu bakteriju su izolirali kod četvero djece u našem razredu (u istom periodu), s time da je jedno dijete završilo s upalom pluća u sobi do nas tako da smo imali i poznato društvo u bolnici. Moj sinko je imao i prije temperature preko 39, jedne zime prebolio pravu gripu s temperaturom skoro 40 u trajanju od nekoliko dana pa nije bilo nikakvih konvulzija. Što se tada dogodilo, da li je to bio spoj bakterija, umor, stres, dehidracija i što ti ja znam što sve ne, valjda nećemo nikada saznati. U školu smo se vratili tek nakon tri tjednaod izlaska iz bolnice, s time da je prije toga bio 2 tjedna doma zbog šarlaha pa da li je i on odigrao kakvu ulogu u svemu tome tko će ga znati. Ja sam uredno o svemu obavijestila učiteljicu, bile smo u svakodnevnom kontaktu dok je sinko bio doma, a kada se vratio u školu nije imao nikakav poseban tretman. Nastavili smo s treninzima i uglavnom sve se vratilo u normalu. Neuropedijatrica mi je rekla da učiteljici kažem što se dogodilo i da u slučaju bilo kavog ponovnog napada dijete stavi na bok i pozove hitnu, drugo ništa, jer u našoj školi nema medicinskog osoblja i najbolje je odmah pozvati hitnu. Hvala Bogu nije se ponovilo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •