VGmama Sjećaš li se naziva bakterije? Da nije pneumokok..kod nas su vladale upale pluća u vrtiću
VGmama Sjećaš li se naziva bakterije? Da nije pneumokok..kod nas su vladale upale pluća u vrtiću
Da bio je pneumokok. Inače sam primjetila da moj sinko jako teško podnosi napade bakterija - mislim po njemu (po ponašanju) odmah znam da li se radi o virusu ili bakteriji. Tako da je moja pretpostavka da je ova bakterija napravila totalni dar mar kod njega.
Najgore je bilo to što se sve kod njega razvilo u ranoj fazi bolesti, tako da je trebalo proći vremena da saznaju da li je kod njega u pitanju bakterija ili virus (kako bi krenuli s antibiotikom), sva sreća da smo odmah završili u bolnici. Nakon konvulzije on je bio kao da se ništa nije dogodilo, normalno je pričao, ponašao se, temp oko 38, niti da je skidaš ljekovima, niti da ih daješ. Kada smo došli u Zaraznu on je bio super, ali dežurna liječnica je rekla da to nisu obične konvulzije (obzirom na dob) i da mu treba obrada i tada je sve krenulo. Nakon što je zaprimljen u dnevnu bolnicu temp je počela naglo rasti i onda ... o tome sam već i pisala pa neću ponovno.
Od uzrocnika je kod nas bilo svega, od streptokoka, kozica... Uglavnom bit je kod njega u naglom skoku temperature, gore ili dole. Mada mu se prag poceo spustat i zadnje je imao na 37.8. Moj je jos mali 3.5 godine pa jos ne znamo kako ide sa skolom. Preporuka je da normalno spava, odnosno da se ne premara previše. Naravno moze trcati i sve samo da ima dosta odmora.
Kod Sabola je cijena 1000kn eeg i pregled zajedno. S time da ti stvarno posvete vremena i odgovore i na najbanalnije pitanje.
Jaffa, "S time da ti stvarno posvete vremena i odgovore i na najbanalnije pitanje" da to je i meni važno kod doktora, bilo kojeg, da se ja osjećam slobodno da mogu postaviti pitanje i da na njega dobijem razumljiv odgovor jer kad doktori počnu govoriti medicinskim jezikom ja mogu sjest i plakati jer ih ne razumijem.