Pokazuje rezultate 1 do 50 od 107

Tema: logoped

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

mi taj suvag nikako nismo docekali, pa sam ja odustala. idemo kod privatne logopedice vec skoro dvije godine i mislim da cemo bankrotirati
    ovo je hvatanje za slamku spasa; nasa skola ima logopedicu, pa se nadam da cemo u devetom mjesecu i s njom moci vjezbati (barem da smanjimo te privatne satove i trosak). vec su nam rekli da mucavost, disleksija i disgrafija imaju prednost nad dislalijama.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj centar prvotno napisa Vidi poruku
    mi taj suvag nikako nismo docekali, pa sam ja odustala. idemo kod privatne logopedice vec skoro dvije godine i mislim da cemo bankrotirati
    ovo je hvatanje za slamku spasa; nasa skola ima logopedicu, pa se nadam da cemo u devetom mjesecu i s njom moci vjezbati (barem da smanjimo te privatne satove i trosak). vec su nam rekli da mucavost, disleksija i disgrafija imaju prednost nad dislalijama.
    Nazalost, dobro su ti rekli. Za dislaliju nema mjesta kod skolskih logopeda, imaju oni puno drugog posla, a malo ih je. Ja ti imam jako lose i razocaravajuce iskustvo sa skolskim logopedima, iako to se ne moze zamjeriti logopedu, pa cak ni skoli, nego sustavu...

Naime, moj stariji je bio na terapiji u Suvagu godinama i nikako nismo mogli dobiti logopeda u skoli jer prednost kakti imaju djeca koja nisu drugdje na terapiji. Dobro, nastavili smo hodati u Suvag dok je trebalo.

Kasnije, kad se nas mladji sin upisao u skolu, dijagnosticirani su mu kratak interval paznje i elementi disleksije (on nije isao na terapije u Suvag, samo na dijagnostiku) ALI ni za njega nije bilo mjesta kod logopeda. Doduse, on je ljevak i mi smo s vremenom shvatili da je to uzrok njegovih teskoca, a ne neki teski oblik disleksije, inace se ne bi usudili sami raditi s njim.

Prema mojim spoznajama, logopedi u skoli rade samo s djecom koja nisu zbrinuta na drugaciji nacin, a imaju velikih problema (citaj - socijala, nije lijepo za reci ali ima u tome debele istine). U nasoj skoli logoped je na pola radnog vremena (tj. radi svaki drugi dan, a preostale dane u tjednu je u drugoj skoli). Komplicirano i neefikasno. Skola trazi logopeda na puno radno vrijeme, ali evo u pet godina nije se to uspjelo rijesiti. Ne bih sad u detalje, ali uvjerila sam se da nije krivica u okviru skole. Njima netko treba odobriti zaposljavanje novog djelatnika, a to nije lako.

Mi smo se snalazili (i danas se snalazimo) kako smo najbolje znali i umjeli. Srecom, uz starijega i Suvagove logopede naucili smo dosta pa sa djetetom vjezbamo sami i povremeno odemo na kontrole. Tesko mi je savjetovati jer mi smo dugo bili (i jos smo) u sustavu Suvaga, a tamo nema nista na brzinu. Ako vec ides kod privatnika, probaj naci nekoga tko je blizu i ciji rad ti se svidja.

Inace, djetetu je jako bitno da s njim radi jedna osoba. Kontinuitet je vazan. Ovo sto si opisala o radu djeteta sa studentima i promjenama terapeuta nikako nije dobro, ali to je samo moje misljenje. Mojoj djeci to ne bi odgovaralo. Nas stariji je bio jako vezan za osobe koje su s njim radile, do te mjere da i danas ponekad posjeti tetu V. kad se zateknemo u Suvagu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •