Pokazuje rezultate 1 do 50 od 107

Tema: logoped

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    Cure hvala.
    Peterlin, ali onda mi trebaju dvije uputnice za dijagnostiku. Jel ako sad potrosim uputnicu za DZ onda nemam za Suvag. A na telefon su mi rekli da se mogu naruciti jedino sa uputnicom. Ne znam hoce li mi pedijatar dati dvije uputnicu za dijagnostiku.
    Inace, ima 6 godina, skola je odgodjena zbog slabije grafomotorike i analize i sinteze. To su rekli da mozemo vjezbati doma i vjezbamo vec i budemo jos (peterlin hvala na materijalima . Inace, izgovara mekano č,š i ž i nepravilno LJ, ostala slova u Ok. R je na kraju sam usvojio spontano. Bio je nesto kratko u tretmanu logopedice iz vrtica. Logopedica u skoli kaze da je to blago i da to i nije razlog za odgodu skole vec ovo drugo. I preporucila je obradu kod logopeda i po potrebi vjezbe (ona je vise naglasak stavila na grafomotoriku i analizu i sintezu, nego na ovaj nepravilna izgovor).
    ja bi ga svakako odvela na dijagnostiku pa gdje isli isli na vjezbe, ako uopce negdje upadnemo. Samo me muci, ako sad potrosimo uputnicu na DZ mozda onda necu moci dobiti jos jednu za Suvag. A ako su tamo temeljitiji mozda da cekamo Suvag. Jer u tom DZ se na vjezbe ceka dvije godine, dakle tamo bi mogli jedino na dijagnostiku ali vjezbe ne.
    Da, ako potrošiš uputnicu na DZ, moraš za Suvag tražiti drugu.

Ali ako djetetu šteka analiza, sinteza i grafomotorika, to bi ja i te kako smatrala razlogom za Suvag. Tko zna - možda dijete ne čuje kako treba, pa onda govori kako čuje, a sa analizom i sintezom ima problema.... Možda bi bilo najbolje da se sa pedijatrom konzultiraš što ti je najbolje i odmah ćeš doznati da li možeš dobiti drugu uputnicu ili ne. Ja bih vjerojatno otišla u Dom zdravlja na dijagnostiku čim prije, a o nalazu bi ovisilo što i kako dalje. Školski logoped je u pravu - nepravilan izgovor glasova nije problem, ali razumijevanje govora (kad zapinje analiza i sinteza) je veliki problem i jako može utjecati na usvajanje gradiva početnog čitanja i pisanja.

Od literature - za vježbanje analize i sinteze uzmi knjigu Igrom do čitanja (Mira Čudina Obradović) i vježbajte kroz igru. To je ova knjiga https://shop.skolskaknjiga.hr/igrom-...a-citanja.html (ne moraš to kupovati, ima u većini knjižnica - mi smo ju imali posuđenu iz kvartovske knjižnice).

Za razvoj fine motorike kupi djetetu neke tematske lego kocke koje su sitne, ali da mora slagati po uputama. Isto valjaju sitne puzzle.

Razvoj fine motorike teško je rješiv bez grube motorike, pa preporučujem da vježbate igre loptom (dodavanje i slično), minigolf, pikulanje, pikado, luk i strijelu, vožnju biciklom...

Od igara za stolom: rješavanje labirinta, razne igre olovkom (spajanje točaka i slično) ali bez pretjerivanja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tines, slicno i kod nas znaci. Kod moga je čšž i lj. R je uredu sada.

jeste zadovoljni u runjaninovoj?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    Tines, slicno i kod nas znaci. Kod moga je čšž i lj. R je uredu sada.

jeste zadovoljni u runjaninovoj?
    Jesmo. Sve ok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelena jel to mislis u Suvagu ili svugdje? Jer u runjaninovoj su mi rekli da ne, da zovu po vremenu predbiljezbi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •