Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
Peterlin hvala, idemo onda prvo pedijatru pa mu ispricati sve i vidjeti sta on misli. U SUVAG cu se naruciti, pa neka ceka termin. Do tad vjezbamo doma.
Hvala za preporuke.
Vezano za grubu motoriku, to bih rekla da mu je ok. Vozi bicikl i spretan je po mom misljenju. Samo nema interesa za sjedit za stolom i imat olovku u rukama. Radje bi vozio bicikl i sve radio nego pisao i crtao.
I zasto mislis da nepravilan izgovor nije problem, jel zato sto bi se moglo ispraviti sazrijevanjem ili kad rijesimo analizu i sintezu dodje i to. Ja sam se nekako samo na to fokusirala, zato pitam
Nepravilan izgovor u ovoj dobi može biti takav i kad se mijenjaju mliječni zubi u trajne. To se tolerira. Ali ako dijete ne čuje kako treba ili ne razumije što učiteljica govori, teško će pratiti nastavu. Razlozi za to mogu biti sasvim banalni (treća mandula, cerumen i slično - pa je dosta da djetetu isperu uši i da se sluh popravi) a izgovor treba vježbati kontrolirano, uz pravilno postavljanje jezika i usta.

I da - logoped to rješava u skladu sa djetetovim potrebama. Ne možeš bez obavljenog dijagnostičkog pregleda znati što treba. Ponekad i više od jednog pregleda. Ali sve je to rješivo i nije razlog za brigu. Krenite čim prije da riješite sve što možete PRIJE početka škole. Kod dobivanja ranijeg termina za dijagnostiku i/ili terapiju (u Suvagu ili bilo gdje na uputnicu) ponekad pomogne ako nazove pedijatar, a ne roditelj. Pitaj pedijatra što misli. Ja možda mislim da je to veći problem nego što zapravo je, zato jer imam iskustava sa svojom djecom. Nadam se da je vaš problem lako rješiv. Sretno!