Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Kako provode dan

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

apri, ja ne znam kako smo mi, ja sam imala prilično ležerno djetinjstvo, mamu koja je radila sezonski, baku i dida, 10min pješačenja od škole, sve male i velike susjede koji su isto bili doma u to vrijeme...i sve ono što moja djeca neće imati. Zato me zanima koju razinu odgovornosti imaju prosječni učenici petog razreda, da kad dođu doma odrade svoje obaveze.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    apri, ja ne znam kako smo mi, ja sam imala prilično ležerno djetinjstvo, mamu koja je radila sezonski, baku i dida, 10min pješačenja od škole, sve male i velike susjede koji su isto bili doma u to vrijeme...i sve ono što moja djeca neće imati. Zato me zanima koju razinu odgovornosti imaju prosječni učenici petog razreda, da kad dođu doma odrade svoje obaveze.
    Ja imam jednog superodlikaša za kojeg su zadaće zakon, a ipak treba poticaj da se usredotoči i krene. Kći ne bi ni tenk pokrenuo da nije pod stalnim nadzorom. Ili bi napisala zadaće nogom za pet minuta i otišla se igrati.

Anemone, nije to samo učenje nego i zadaće koje znaju biti baš velike. I drugačije su nego prije - nema jednostavnog odgovaranja na pitanja nego treba razmišljati i formulirati svoje misli. Npr. Što misliš, zašto je povijest važna? Koja je uloga povjesničara? Osim toga, tu je susret s više novih predmeta i s novim profesorima.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Npr. Što misliš, zašto je povijest važna? Koja je uloga povjesničara?
    Ja ću za ovakve odgovore ipak imati spremljene neke brojeve u mobitelu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam jednog superodlikaša za kojeg su zadaće zakon, a ipak treba poticaj da se usredotoči i krene. Kći ne bi ni tenk pokrenuo da nije pod stalnim nadzorom. Ili bi napisala zadaće nogom za pet minuta i otišla se igrati.

Anemone, nije to samo učenje nego i zadaće koje znaju biti baš velike. I drugačije su nego prije - nema jednostavnog odgovaranja na pitanja nego treba razmišljati i formulirati svoje misli. Npr. Što misliš, zašto je povijest važna? Koja je uloga povjesničara? Osim toga, tu je susret s više novih predmeta i s novim profesorima.
    Ajoj, moj četvrtaš je na takva pitanja sklon odgovarati "meni je svejedno", "mene to ne zanima" i slično. Ja sam svjesna da dijete odgovara potpuno iskreno i na prvu loptu, pa ga treba sustavno učiti kako se snaći s tim i kako da potraži odgovore u lekcijama koje uči. Stariji nije s tim imao problema, ali ako može odgovoriti u jednoj ili dvije riječi, to će i učiniti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •